Πρωτότυπες και απλές ιδέες για αξέχαστες αποκριάτικες στολές

Είσαι καλεσμένος σε πάρτυ και δεν ξέρεις τι να ντυθείς; Θες να πας στο καρναβάλι αλλά δεν θέλεις να ντυθείς πάλι Joker ή σέξυ νοσοκόμα; Σου έχουμε μερικές (υπερβολικά) πρωτότυπες ιδέες για να κάνεις μια φαντασμαγορική εμφάνιση που θα συζητηθεί!

Ντύσου σαν τον χαρακτήρα της αγαπημένης σου ταινίας/σειράς

Μια πιο safe επιλογή είναι η αμφίεση κάποιου χαρακτήρα μιας ταινίας που σου αρέσει. Μπορείς να δοκιμάσεις να ντυθείς σαν κάποιος ήρωας της DC ή της Marvel. χαρακτήρας από ταινίες όπως Star Wars, πειρατές της Καραϊβικής, Scarface, Kill Bill, ή σαν κάποιον χαρακτήρα από σειρές όπως το Breaking Bad, Sons of Anarchy ή Stanger Things. Γενικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, και αξίζει σίγουρα να ντυθείς κάτι από αυτά ή όποια άλλη ταινία έχεις στο μυαλό σου.

Ή ακόμα καλύτερα, ντύσου σαν τον χαρακτήρα της πιο cult ταινίας που έχεις δει

Ωστόσο, όλοι ξέρουν πως η μαγεία βρίσκεται στις cult ταινίες του παρελθόντος, ή ακόμα καλύτερα, στις b-movies. Όσο πιο cult ή παρακμιακός είναι ο χαρακτήρας (τονίζω τη διαφορά στο cult και στη παρακμή για να μην παραπονιέστε). Μπορείς να δοκιμάσεις να ντυθείς ως Eraserhead, τη συμμορία από το Clockwork Orange ,Big Lebowski, ή ακόμα και Samurai Cop, Tommy Wiseau, Kung Fury ή γενικότερα όποιον ιδιαίτερο ή καμένο χαρακτήρα βρεις από κάποια cult ταινία.

Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ντύσου σαν κάποιον χαρακτήρα ελληνικής σειράς, γιατί έτσι.

Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να ντυθεί Ευλογητός από τη Λάμψη; Ποια κοπέλα ξύπνησε ένα πρωί χωρίς να σκεφτεί ότι πρέπει να ντυθεί Ματίνα Μανταρινάκη; Οι ελληνικές σειρές είναι το next big thing στις αποκριάτικες στολές και το ξέρετε.

Χαρακτήρες από τη Λάμψη, τους Απαράδεκτους, το Παρά Πέντε, τους Δύο Ξένους, τα Εγκλήματα ή οποιαδήποτε από τις σειρές του Χάρη Ρώμα (Κατακουζηνός, Νίτσα, Τρελαντώνης, γενικά έχει ζουμί) είναι μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα που θα προκαλέσει γέλια. Απλά μην ντυθείτε Σεφερλής.

Αποτέλεσμα εικόνας για σωσω

Φόρα τη στολή της εργασίας σου, αλλά κάντο πιο “πικάντικο”

Κλασσική ιδέα για μια γρήγορη και απλή στολή είναι το να πας σε ένα πάρτι φορώντας τα ρούχα της δουλείας σου. Ωστόσο, μια απλή και μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη συνηθισμένη σου στολή πρωτότυπη. Για παράδειγμα, είσαι μάγειρας; Φόρα τη στολή σου, ένα καπέλο και άρχισε να βρίζεις χωρις λόγο και αιτία! Τσααακ έγινες ο Έκτορας Μποτρίνι. Ντύσου φαντάρος-γιωτόμπαλο, είσαι ο Χλαπάτσας. Φόρα τη στολή του γιατρού, είσαι στο Gray’s Anatomy, ντύσου σαν σούργελο, είσαι διαγωνιζόμενη στο Shopping Star.

Πιάσατε το νόημα;

Αποτέλεσμα εικόνας για χλαπατσας στρατος

 

Συνδύασε δυο στολές για ακόμα πιο πετυχημένο αποτέλεσμα

Dumbledora,γιατί έτσι μας αρέσει

Αν έχεις κάποια στολή που έχεις ήδη φορέσει και ήταν αρκετά πετυχημένη, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να την ξαναφορέσεις. Δοκίμασε να συνδυάσεις δυο στολές για να βγει το πιο random αποτέλεσμα. Δοκιμασμένα και πετυχημένα τα Heisenburger (Heisenberg+ burger), Cereal killer, καθώς και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει μέσα τη μάσκα αλόγου.

Αποτέλεσμα εικόνας για horse mask

Ντυθείτε μαζί τον κολλητό/ τη κολλητή/ το ταίρι σας

Τι καλύτερο από το να ντυθείς μαζί με τη παρέα σου ή το ταίρι σου σε ένα πάρτι; Οι ομαδικές στολές πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις και προκαλούν πολύ γέλιο. Δοκιμάστε να ντυθείτε Bonnie & Clyde, Χελωνονιτζάκια, Men In Black, Σάγκυ και Σκουμπι Ντου, Ποπαϊ και Ντόλυ, ή τέλος πάντων κάτι που δεν θα άξιζε τον κόπο να ντυθείτε μόνοι σας.

Καμία φορά, ένα απλό βάψιμο κάνει τη διαφορά

Αν βαριέσαι πάρα πολύ να ντυθείς κάτι, μπορείς πάντα να βαφτείς! Δοκίμασε το εντυπωσιακό face paint της “Μέρας των Νεκρών” (Dia de los Muertos) που γιορτάζεται στο Μεξικό και σίγουρα δεν θα χάσεις.

Δοκίμασε να ντυθείς με στυλ άλλης εποχής

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν πως “γεννήθηκαν τη λάθος εποχή”. Ώρα λοιπόν να πειραματιστείς. Νιώθεις ότι η δεκαετία του ’20 σου ταιριάζει; Δοκίμασε το! Θες να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια στα 70’s, 80’s, 90’s ή 1790’s; Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.

Embrace your stereotypes! (αλλά με μέτρο)

Οκ, τα στερεότυπα είναι ως επί το πλείστον προσβλητικά, ΑΛΛΑ δεν λέμε να ντυθείς ζουλού και να βάψεις το πρόσωπό σου μαύρο, κάτι πιο χαλαρό. Σαν τους φίλους μας στη φωτογραφία, που αποτελούν τη προσωποποίηση του Ρώσου gopnik, δηλαδή βαθύ κάθισμα, μπύρα άγνωστης προέλευσης, φόρμα adidas από λαϊκή και σποράκια.

Οικογένεια Addams (προφανώς)

Αποτέλεσμα εικόνας για addams family

Βάλε τα πιο μαύρα σου ρούχα, πάρε το πιο bitchface βλέμμα σου και είσαι έτοιμος/έτοιμη.

Bonus: Αν τίποτα άλλο δεν πετυχαίνει, ντύσου φάντασμα

Αν έπρεπε να φοράω την ίδια στολή κάθε χρόνο, θα επέλεγα να ντυθώ φάντασμα.

Απόκριες και κινηματογράφος

Σχόλια