Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο cheesecake!
Ίσως αυτή τη στιγμή που μιλάμε Σεφ και Ζαχαροπλάστες να με καταζητούν ήδη που αποκαλώ το παρακάτω “Cheesecake”, αλλά αυτό μου θυμίζει και δεν είχα άλλη ονομασία για να του δώσω. Την Τσικνοπέμπτη, λοιπόν, ενώ είχαμε στρώσει με την παρέα τα κρέατα, τα σαλατικά, τις πίτες και όλα, είδαμε πως μας έλειπε κάτι γλυκό. Οπότε μια φίλη πήρε τα υλικά και έκανε το παρακάτω –κυριολεκτικά- σε 5 λεπτά. Οπότε, επειδή και ήταν νόστιμο και ήταν ο,τι πρέπει για φοιτητικές μαζώξεις, αλλά και για κάτι πιο ελαφρύ, τώρα που ανοίγει ο καιρός, είπα να σας το προτείνω.
Η συνταγής, λοιπόν, έχει ως εξής:
Υλικά:
- – 3 κεσεδάκια γιαούρτι
- – 1 Νουνου ζαχαρούχο γάλα
- – 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- – 1 λεμόνι
Διαδικασία:
Σε ένα μπωλ ρίχνετε τα κεσεδάκια με το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού και ξύσμα από ολόκληρο το λεμόνι. Το βάζετε στο ψυγείο. Στο εξής, χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα μπισκότα και τα βάζετε στο πάτο ενός ποτηριού ή σε ένα μπολ, ανάλογα πώς θα το σερβίρετε. Αφήστε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο, 1-2 ώρες εμείς το αφήσαμε, αλλά δεν νομίζω πως έχει πολλή σημασία. Και τέλος, σερβίρετε βάζοντας και πατώντας κάπως τα τριμμένα μπισκότα στο πάτο του ποτηριού (αν όντως το σερβίρετε έτσι) και ρίχνετε από πάνω το μείγμα. Από πάνω μπορείτε να βάλετε λίγο ακόμα μπισκότο για ντεκόρ, λίγο ξύσμα λεμονιού, ίσως κάποια μαρμελάδα ή ο,τι άλλο σας αρέσει και πιστεύετε θα ταιριάζει. Εμείς βάλαμε μπισκότο πάντως και ήταν τέλειο.
Καλή σας όρεξη!