Το ιδιαίτερο και συγκλονιστικό θεατρικό του Ζαν Ζενέ, “οι δούλες”, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία ως τις 14 Φεβρουαρίου για να καθηλώσει τους θεατές!

Το πρώτο θεατρικό δημιούργημα του Ζαν Ζενέ με τίτλο “Οι δούλες” είναι διάσημο παγκοσμίως και έχει παρουσιαστεί σε εκατοντάδες θεατρικές παραγωγές ανά τον κόσμο.

Από τις 16 Ιανουαρίου 2017 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2017 είναι η ”σειρά” της Θεσσαλονίκης να απολαύσει αυτό το ιδιαίτερο έργο. Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί την ομάδα τέχνης Οberon, με ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τους ρόλους τους με ενδελέχεια και σε κρατούν στη θέση σου ώσπου έρθει η στιγμή για το χειροκρότημα.

Η υπόθεση του έργου είναι ιδιαίτερα απλή και σύνθετη ταυτόχρονα, καθώς οι αδελφές Κλαίρη (Ιωάννα Λαμνή) και Σολάνζ (Μελίνα Τριανταφυλλίδου) βρίσκονται αδιάκοπα στην υπηρεσία της Κυρίας τους. Κάθε φορά που απουσιάζει η Κυρία (Ντιάνα Ζαχαροπούλου) παίζουν μια παράσταση. Φορούν τα ρούχα της και καταστρώνουν την εξόντωσή της. Σκληρές και αδυσώπητες ξεπερνούν τα όρια σε ένα σχέδιο, που τους ”τρώει τα σωθικά”.

Ο Ζαν Ζενέ, γνωστός και για τις πολιτικές του πεποιθήσεις εκτός από το συγγραφικό του ταλέντο, έγραψε το 1946 τις ”δούλες” για να εκφράσει την αντίδρασή του στην κοινωνία της ψευτιάς, της εκμετάλλευσης και της κοινωνικής ανισότητας.

Χάρη στα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν το 1930 με την υπόθεση των αδερφών Παπέν και αρκετές αυτοβιογραφικές συνθέσεις, ο συγγραφέας κατάφερε να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει με φανταστικά στοιχεία τους χαρακτήρες του, οι οποίοι για πολλούς επιδεικνύουν την ανθρώπινη παράνοια, αλλά για τον Ζενέ τονίζουν την ταξική πάλη στη διάρκεια της ζωής.

O Ζαν Ζενέ

Στη συγκεκριμένη εκδοχή του έργου, όμως, βλέπουμε τρεις ταλαντούχες ηθοποιούς, οι οποίες παρουσιάζουν τους χαρακτήρες τους με τρομερή πειστικότητα, έχοντας γίνει ένα με το σανίδι και μην αφήνοντας περιθώριο αμφισβήτησης στους θεατές.

Έτσι, λοιπόν, όσοι θέλουν να παρευρεθούν μπροστά στα προβλήματα και στην ανάγκη εκτόνωσης των περιθωριοποιημένων της κοινωνίας με μία σύγχρονη ματιά, δε χρειάζεται να αμελήσουν να παρακολουθήσουν το υπέροχο αποτέλεσμα των συντελεστών της ομάδας Oberon Art Group.

σχετικα με την παρασταση
  • Από 16 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
  • Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
  • Εισιτήρια: κανονικό 10€, μειωμένο 8€, ανέργων 5€
  • Προπώληση: στο βιβλιοπωλείο IANOS (Αριστοτέλους 7) και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία  (Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00)
  • Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη

Τα “Ηλιθια Αστεια” μεταφερονται στο σανιδι απο 21 Ιανουαριου

Σχόλια