Το Ρομάντσο αποτέλεσε σπίτι του Frapress.gr για λίγο παραπάνω από 9 μήνες. Σε αυτό το διάστημα κερδίσαμε μία νέα οικογένεια και σας παρουσιάζουμε την εμπειρία μας.

Επιμέλεια Κειμένου: Αντώνης Μαντζαβίνος

Για 5η συνεχή χρονιά, το BIOS Ρομάντσο και το CU διοργανώνουν το διαγωνισμό CU RestartUp @Ρομάντσο που δίνει τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να αποκτήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση, επικοινωνιακή στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.

Ανάμεσα στους νικητές του 3ου γύρου ήταν και το Frapress.gr. Συγκεντρώσαμε τις εντυπώσεις μας και καταγράψαμε τις εμπειρίες από όσα αποκομίσαμε στο Ρομάντσο. Γράφουν οι: Αθανάσιος-Δανιήλ Αλεξανδρίδης, Εβίτα Γοργορίνη, Αντώνης Μαντζαβίνος, Δήμητρα Τσώλη, Πάνος Κοτέφας και Στέφανος Αντιμάντο.

Η επίσημη ανακοίνωση των νικητών του 3ου γύρου του διαγωνισμού CU RestartUP @Ρομάντσο.

Αθανάσιος-Δανιήλ Αλεξανδρίδης

Ήταν μέρα μεσημέρι και  φυσικά διεκπεραίωνα την  καθημερινή  απλή  ρουτίνα μου, τσέκαρα τα ημερήσια e-mails. Και όμως υπήρχε ένα e-mail από την Ρούλη από το Vodafone CU  που μας έλεγε ότι ήμασταν μία από τις νικητήριες ομάδες στον διαγωνισμό CURestart Up @ Ρομαντσο. Από εκεί και μετά υπήρχε μία ανάμειξη συναισθημάτων χαράς, ανυπομονησίας και συγκίνησης για αυτό που καταφέραμε σαν ομάδα.

Ρομάντσο

Selfαροντας με τους συγκατοίκους μας από τη Media Neoperativa στο γραφείο 203. Στη φωτογραφία διακρίνεται και η καταπληκτική Ρούλη από την ομάδα του CU.

Πήρα τον co-founder τηλέφωνο σαν τρελός και θυμάμαι μάλιστα ήταν στον ηλεκτρικό στην στάση ‘’Μοναστηράκι’’ και από την χαρά του κάθισε στο παγκάκι να πάρει μία ανάσα, να συνειδητοποιήσει και αυτός ότι επιτέλους η ομάδα μας θα έχει δημιουργικά γραφεία γεμάτα νέους με στόχους, όραμα και μεράκι για κάτι ξεχωριστό.

Το Frapress.gr κατάφερε μέσω των γραφείων να προχωρήσει παραπέρα, έκανε re-branding  δημιουργήσαμε περισσότερες συνεργασίες και η ομάδα μας μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ, συγκεκριμένα έσπασε το φράγμα των 100 ατόμων στην ομάδα.

Δήμητρα Τσώλη

Το Frapress.gr μέσα στο Ρομάντσοσυσπειρώθηκε ακόμα περισσότερο σαν Youth Cultural Community! Κι αυτό, όχι μόνο γιατί υπήρχε ένας χώρος όπου μπορούσε να συναντηθεί η core ομάδα και οι αρθρογράφοι του site, αλλά και γιατί σε αυτό το community ήρθαν να προστεθούν κι άλλοι, καινούριοι συνεργάτες οι οποίοι είδαν την δουλειά μας και αποφάσισαν να συνδράμουν σε αυτή. Το Ρομάντσο, λοιπόν, -πολύ συνοπτικά- ήταν καθοριστικός αρωγός στο να οργανωθούμε ακόμα περισσότερο και να επικοινωνήσουμε προς τα έξω όλο αυτό που κάνουμε.

Ρομάντσο

Από την επίσημη φωτογράφιση για τα 2 χρόνια του Frapress.gr. Στη μέση διακρίνεται η Δήμητρα Τσώλη, μέλος της ομάδας Αρχισυνταξίας.

Εγώ, ως μέλος τώρα του Frapress.gr, μέσα από το Ρομάντσο… σίγουρα κατάφερα να έρθω σε ουσιαστικότερη επαφή με περισσότερα μέλη της ομάδας. Κι αυτό έκανε πολύ πιο αποδοτική την δουλειά μας και μεγαλύτερη την εμπειρία μου και τα όσα αποκόμισα από την καθημερινή επαφή με την υπόλοιπη ομάδα του site.

Δείτε την επίσημη Φωτογράφιση του Frapres.gr για τα 2 χρόνια λειτουργίας.

Εν ολίγοις, η φιλοξενία του Frapress.gr στην θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο ήταν πράγματι ένα από τα φωτεινά και «ζεστά» σημεία στην μέχρι σήμερα πορεία του site!

Στέφανος Αντιμάντο

Απο τη μέρα που μάθαμε οτι βρισκόμασταν ανάμεσα στους νικητές του CU RestartUp, ήξερα οτι μια νέα πραγματικότητα ξεκινούσε για το Frapress.gr και για μένα προσωπικά. Για πρώτη φορά θα είχαμε τα δικά μας γραφεία, τα “Headquarters” – όπως μας άρεσε να τα αποκαλούμε με υπερηφάνεια – όπου θα είχαμε τη δυνατότητα να κάτσουμε με τις ώρες να δουλέψουμε πάνω στα σχέδιά μας κάνοντας παράλληλα χρήση των χώρων που μας παρέχονταν, της υλικοτεχνικής υποστήριξης και φυσικά γνωριμίες με ενδιαφέροντα άτομα γεμάτα φρέσκες ιδέες και πνεύμα συνεργασίας.

“Αντώνη, τι ωρα έχουμε meeting στο γραφείο αύριο;”

Aυτή η φράση ήταν αρκετή για να με γεμίσει με ανυπομονησία και όρεξη για να καταφέρω πολλά πράγματα. Γιατί όταν έχεις μια στέγη κάτω απο την οποία μπορείς να εργαστείς, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση απο τους ανθρώπους του Ρομάντσο και του CU, όλα κυλάνε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά για εσένα και την ομάδα σου. Οι 8 μήνες της φιλοξενίας μας στο Ρομάντσο υπήρξαν καταλυτικοί για την ανάπτυξη του Frapress.gr σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με περισσότερη μεθοδικότητα, ξεκάθαρους στόχους και σχέδιο για να τους πετύχουμε.

Ρομάντσο

Από το ΓΕΡΑΝΙ 2015, μία πρωτοβουλία του Ρομάντσο για την αναβάθμιση της περιοχής. Στη φωτογραφία δεξιά διακρίνεται ο Στέφανος Αντιμάντο. Και για όποιον δεν το κατάλαβε κάπως έτσι είναι η ταράτσα του Ρομάντσο!

Πιο συγκεκριμένα, η φιλία και συνεργασία μας με τα παιδιά του Media Neoperativa, η συνεχής υποστήριξη του Βασίλη από το BIOS Ρομάντσο και της Ρούλης από το Vodafone CU, το άκρως επιτυχημένο μας 2 Years Anniversary Party στον πρώτο όροφο του Ρομάντσο, η εγγραφή νέων μελών-αρθρογράφων στο Frapress.gr, καθώς και η εκπαίδευσή τους σε διάφορα trainings και workshops στο γραφείο μας και στο ισόγειο του κτιρίου αποτελούν ορισμένα παραδείγματα επιτευγμάτων που δεν θα είχαμε καταφέρει εάν δεν μπαίναμε στην οικογένεια του Ρομάντσο.

Προσωπικά είμαι ιδιαιτέρως ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι κομμάτι αυτού του εγχειρήματος. Γνώρισα και συνεργάστηκα με καταπληκτικά άτομα, γέμισα με ιδέες και πέρασα πολύ όμορφες στιγμές, με αποτέλεσμα να εξελιχθώ σαν άτομο. Αξίζει κάθε στιγμή και λεπτό!

Εβίτα Γοργορίνη και Αντώνης Μαντζαβίνος

Ο διαγωνισμός CU RestartUp @ Ρομάντσο μας βοήθησε ξεκάθαρα με 2 τρόπους.

Αρχικά ο χώρος του γραφείου βοήθησε στην καλύτερη οργάνωση και στη διενέργεια τακτικών φυσικών συναντήσεων. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς καθώς από τότε αποτελούσαμε μία πολυπληθής ομάδα 90 ατόμων.

Σε δεύτερο στάδιο η ένταξή μας στην οικογένεια του Ρομάντσο βοήθησε στην εξέλιξη της ιδέας με καταλυτικό τρόπο.

Ρομάντσο

Η Εβίτα και ο Αντώνης, ακούγοντας Grammatik και προετοιμάζοντας για τα επόμενη βήματα του Frapress. Πάντα selfάροντας.

Το Frapress.gr έχει μία πολυεπίπεδη οργάνωση με αρκετές ομάδες και παράλληλα projects. Η εξέλιξη της ιδέας μέσα από τα γραφεία του Ρομάντσο, αύξησε ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές μας και συνεπώς ο συντονισμός όλων αυτών απαιτούσε συχνή φυσική παρουσία.

Παράλληλα η ομάδα διαχείρισης εργάστηκε σε καθημερινή βάση ώστε να συντονίζει συλλογικά την ομάδα, δίνοντας την κατεύθυνση και κοιτάζοντας την επίτευξη των επιμέρους στόχων.

Ρομάντσο

Από την επίσημη φωτογράφιση του Frapress.gr για τα 2 χρόνια λειτουργίας. Το στιγμιότυπο από την ταράτσα του Ρομάντσο.

Με την είσοδό μας στο Ρομάντσο αρχίσαμε να δημιουργούμε ένα πλάνο για να φτάσουμε αυτό που εμείς ορίσαμε ως το «Next Level». Καταγράψαμε τις αλλαγές που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε και δημιουργήσαμε ένα πλάνο με 22 επιμέρους στοιχεία με τα οποία έπρεπε να ασχοληθούμε για την επαναδημιουργία της ταυτότητάς μας.

Παρουσίαση νέου logo και rebranding!

Τα σημαντικότερα από αυτά ήταν το Rebranding, το νέο Recruitment, η αναπροσαρμογή όλων των ομάδων και επανασύσταση της ομάδας του Marketing, καθώς και η ανανέωση των διαδικασιών στα νέα πρότυπα του Frapress.gr με στόχο να εκφράζουν τη νέα φιλοσοφία μας.

Από την επίσημη παρουσίαση του rebranding, λίγο πριν το party για τη 2η χρονιά του Frapress.gr.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και αργότερα, η Ρούλη από το Vodafone CU, αλλά και ο Βασίλης του BIOS Ρομάντσο ήταν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια εξέλιξής μας, καθώς πίστεψαν σε εμάς και βοήθησαν στο να πραγματοποιήσουμε τον αντικειμενίκό μας σκοπό, που δεν ήταν άλλος από το να ωριμάσει και να αναπτυχθεί η αρχική ιδέα.

Στο Ρομάντσο, δε σου δίνεται απλά ένας χώρος, σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις μέρος ενός οικοσυστήματος και να εξελίξεις την ιδέα σου! Οι πόρτες στα διπλανά γραφεία παραμένουν ανοιχτές για ανταλλαγή ιδεών και χρήσιμων συμβουλών.

Πάνος Κοτέφας

Οκτώβριος 2015.

«Τα λέμε το ερχόμενο Σάββατο στο Γραφείο 203 του Ρομάντσο επί της οδού Αναξαγόρα στην Ομόνοια»

είπε κι έκλεισε το τηλέφωνο αφού με αποχαιρέτησε. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου με προορισμό την «κυψέλη» του Ρομάντσο και την οικογένεια του Frapress.gr. Ζητούσαν ένα άτομο για να ασχοληθεί με θέματα marketing κι εγώ αναζητούσα ένα μέσο για να διοχετεύσω την δημιουργικότητά μου.

Ρομάντσο

Από την επίσημη φωτογράφιση για τα 2 χρόνια του Frapress.gr. Στη φωτογραφία διακρίνεται η ομάδα Marketing και ανάμεσά τους ο Αντώνης Μαντζαβίνος και ο Πάνος Κοτέφας.

«Πώς σου φαίνεται ο χώρος;»

με ρώτησε ο Αντώνης αφού με καλωσόρισε και με σύστησε στις υπόλοιπες δημιουργικές ομάδες με τις οποίες συστεγαζόνταν το Frapress.gr. “Στην αρχή αγριεύτηκα λίγο με την περιοχή» του είπα, «αλλά όταν μπήκα μέσα και χτύπησα το κουδούνι για το Γραφείο 203, συνειδητοποίησα ότι το Ρομάντσο είναι ένα πολυχώρος γεμάτος ζωή και ευκαιρίες για διασκέδαση!». Γελάσαμε κι οι δύο! Αφού συζητήσαμε για αρκετή ώρα, έκλεισε με μια φράση:

“Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά!»

Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να με κερδίσει και να με γεμίσει όρεξη για δουλειά!

Ρομάντσο

Το moto του Frapress και πολλών άλλων: “Αν πηγαίνεις μόνος, πηγαίνεις γρήγορα, αν πηγαίνουμε όλοι μαζί, πηγαίνουμε μακρυά”.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι νικητές από κάθε γύρο του διαγωνισμού Vodafone CU RestartUP @ Ρομάντσο θα έχουν να σου διηγηθούν μια μικρή ιστορία σαν την δική μου. Μέσα από αυτό το διαγωνισμό, το Frapress.gr εδραιώθηκε ως μια δυναμική Youth Cultural κοινότητα και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Το γραφείο που κερδίσαμε μας βοήθησε ώστε να έχουμε ένα χώρο όπου απερίσπαστα θα μπορούμε να συντονίσουμε την μεγάλη ομάδα νέων αρθρογράφων αλλά και να χαράξουμε τις δικές μας επικοινωνιακές καμπάνιες. Ο διαγωνισμός για μένα είναι ένα διαβατήριο για ένα ταξίδι με πολλές ενδιάμεσες στάσεις που μετριέται καλύτερα σε φίλους. (Tim Cahill)

Δεκέμβριος 2015.

Ξεκίνησα να εργάζομαι στο marketing του Vodafone CU και το ταξίδι ακόμα συνεχίζεται . . .

Όλα όσα έχουμε ζήσει με τους αρθρογράφους μας!

Ρομάντσο

Μπές και εσύ στην κυψέλη του Ρομάντσο!

Σχόλια