Τα περίεργα πράγματα που αρχίζεις να σκέφτεσαι όταν η εξεταστική πλησιάζει και δεν έχεις καμία όρεξη για διάβασμα.

Έχεις μπει στην τελική ευθεία για την εξεταστική. Όμως ακόμα και τώρα ψάχνεις λόγους για να καθυστερήσεις ή να αποφύγεις το διάβασμα. Το κακό με τις παρακάτω δικαιολογίες είναι ότι δεν θα σε πιστέψει κανείς. Το ακόμα χειρότερο είναι πως είσαι ικανός να τις χρησιμοποιήσεις, αν χρειαστεί.

Δικαιολογία 1η: Το παράκανα με το φαγητό τα Χριστούγεννα. Μάλλον πρέπει να γραφτώ γυμναστήριο…

Εδώ και έξι μήνες αναβάλλεις συνεχώς αυτή την απόφαση, αλλά ναι, τώρα μέσα στην εξεταστική είναι καιρός να αρχίσεις γυμναστήριο. Βέβαια η άθληση θα μπορούσε να συνδυαστεί πολύ καλά με το διάβασμα, αλλά κάτι μου λέει πως δεν είναι αυτός ο σκοπός σου.

Δικαιολογία 2η: Το σπίτι μου χρειάζεται γενική καθαριότητα. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με τόση ακαταστασία.

Δηλαδή μόλις το πάτωμα λάμψει από καθαριότητα θα στρωθείς στο διάβασμα;

Εξεταστικη: Πως να διαβαζεις το βραδυ

Δικαιολογία 3η: Πρέπει να βοηθήσω τη μαμά μου με τις δουλειές του σπιτιού.

Παραλλαγή της δικαιολογίας 2. Η μαμά σου έχει όλο το σπίτι στην εντέλεια και προλαβαίνει τα πάντα, οπότε είναι λίγο απίθανο ξαφνικά να μην μπορεί να πάει super market χωρίς εσένα. Ειδικά σε περίοδο εξεταστικής!

Δικαιολογία 4η: Άρχισα να βλέπω Glee και είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα σειρά. Έχει έξι σεζόν βέβαια, αλλά δεν μπορώ να ξεκολλήσω…

Δεν είπε ποτέ κανείς… Ο μόνος λόγος για να τη δεις είναι για να κάνει το μάθημα που διαβάζεις να σου φαίνεται ενδιαφέρον.

εξεταστική

Δικαιολογία 5η: Δεν μπορώ να βρω σημειώσεις.

Άρα μάλλον δεν έχεις Internet ή κανέναν γνωστό και φίλο στη σχολή. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και καθηγητές που καλύπτουν επιμελώς τα ίχνη του μαθήματος τους, αλλά δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο.

Δικαιολογία 6η: Δεν είχε θέση στο αναγνωστήριο.

Βέβαια πήγες στο πιο πολυσύχναστο αναγνωστήριο της πόλης και έριξες μια φευγαλέα ματιά στις έξω έξω θέσεις. Υπάρχουν ένα σωρό βιβλιοθήκες και αναγνωστήρια… Μην πας να ξεφύγεις τόσο εύκολα!

εξεταστική

Ασφυκτικά γεμάτο αναγνωστήριο

Δικαιολογία 7η: Άκουσα ότι μπορεί να έχει απεργία τη μέρα που δίνω. Άρα μπορεί να ακυρωθεί το μάθημα. Άρα έχω χρόνο.

Το μάθημα θα μεταφερθεί και θα το δώσετε το πολύ μια εβδομάδα μετά, όχι σε έναν χρόνο.

Δικαιολογία 8η: Λένε ότι αυτός ο καθηγητής θα βάλει δύσκολα θέματα. Ίσως είναι καλύτερα να το αφήσω για το επόμενο εξάμηνο.

Φήμες κυκλοφορούν πολλές. Αν δεν δώσεις, δεν γίνεται να ξέρεις. Επιπλέον, κανείς δεν σου εγγυάται ότι το άλλο εξάμηνο θα αναλάβει το μάθημα κάποιος καλύτερος καθηγητής.

Δικαιολογία 9η: …καμία δικαιολογία…

Είναι ώρα ναεξεταστική βάλεις τα δυνατά σου, να συγκεντρωθείς και να διαβάσεις. Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Δεν φταις εσύ, αλλά αυτά τα σατανικά μυαλά που έβαλαν την εξεταστική μετά τα Χριστούγεννα.Όμως αυτό δεν αλλάζει και ο καιρός έφτασε.

Λίγη υπομονή χρειάζεται… και σκέψου ότι μετά θα χαλαρώνεις χωρίς τύψεις…!

Καλό διάβασμα!

Σχόλια