O Benedict Cumberbatch και ο συγγραφέας του Sherlock Holmes είναι ξαδέλφια!

 Η επιτυχημένη παγκοσμίως σειρά του BBC “Sherlock” επέστρεψε πριν λίγες μέρες. Εν όψη της πρεμιέρας το Ancestry.com έκανε μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη για τον Benedict Cumberbatch.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς Benedict Cumberbatch, που παίζει τον ντετέκτιβ από το 2010, είναι μακρινός συγγενής του Sir Arthur Conan Doyle, δημιουργό του χαρακτήρα.

Η πρώτη περιπέτεια του Sherlock Holmes κυκλοφόρησε το 1887 με τον τίτλο “Α Study in Scarlett” και ακολούθησαν και άλλες. Συνολικά ο Doyle έγραψε 4 νουβέλες και πάνω από 55 μικρές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον γνωστό ντεντέκτιβ.

Ο γνωστός ηθοποιός με βάση την έρευνα είναι μακρινός ξάδελφος του Conan Doyle συγκεκριμένα είναι 16α ξαδέλφια. Ο κοινός τους πρόγονος, όπως μπορείτε να δείτε και στο γενεαλογικό δέντρο  είναι ο Jean de Grand, δούκας του Lancaster και γιος του βασιλιά της Αγγλίας Edward III. Συγκεκριμένα είναι  17ος προπάππους του Cumberbatch και 15ος προπάππους του Conan Doyle.

benedict cumberbatch

Ο Δούκας έζησε τον 14ο αιώνα (1340-1399) και ήταν φίλος με τον ποιητή Geoffrey Chaucer.

“Κοιτάξαμε παντού, όλα τα αρχεία της εκκλησίας, απογραφές, ανακοινώσεις  σε εφημερίδες, ληξιαρχικές πράξης θανάτου και ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων ” εξηγεί ο Ιστορικός Michelle Ercanbrak. “Όταν επιβεβαιώσαμε την σύνδεση του Benedict με την βασιλική οικογένεια, είδαμε από τα γενεαλογικά δέντρα πολλές ενδιαφέρουσες πιθανότητες.”

Περιμένουμε και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε κάποιο σχόλιο του αγαπημένου ηθοποιού.

Σχόλια