Τα bar της Αθήνας που συνδυάζουν ποτό και τέχνη και μπορούν να γίνουν τα καινούρια σου στέκια!

Με μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μπορείς να βρεις άπειρα bar ή καφέ. Αυτό που κάνει την παρακάτω λίστα ξεχωριστή, είναι πως τα μαγαζιά που περιλαμβάνει συνδυάζουν όχι μόνο έναν ιδανικό χώρο για να πιεις το ποτό σου, αλλά και μία ατμόσφαιρα γεμάτη τέχνη. Αυτές είναι οι επιλογές μας για τα bar της Αθήνας που συνδυάζουν ποτό και τέχνη.

BARRETT

Στο στενάκι της οδού Πρωτογένους, στου Ψυρρή κοντά στο σταθμό Μοναστηράκι, βρίσκεται ένα μπαράκι διαφορετικό από τα άλλα. Το Barrett ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χώρο του. Οι τοίχοι του είναι γεμάτοι με έργα καλλιτεχνών που θυμίζουν μία πιο urban κουλτούρα. Στον συνολικό χώρο του θα βρεις την “μυστήρια” και “underground” ατμόσφαιρα που ζητάς. Κάτι που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι πως μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους ώστε να δεις κι εσύ την τέχνη σου σε έναν από τους τοίχους του Barrett!

ποτό και τέχνη

Info: Πρωτογένους 11 || 21 0321 8373

TAF

Θα περιηγηθούμε λίγο ακόμα στο Μοναστηράκι για να σου γνωρίσω το TAF (The Art Foundation). Όταν φτάσεις έξω από αυτό το μπαράκι μπορεί να μην πιστέψεις πως πίσω από την παλιά πόρτα υπάρχει ένας εξαιρετικός χώρος για να πιεις τον καφέ ή το ποτό σου.  Ο χώρος ίσως σου θυμίσει μία αυλή. Τριγύρω σου και στα μικρά μπαλκονάκια υπάρχει εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί ποικίλα και μοντέρνα έργα. Δεν γίνεται να χάσεις τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις που διαδραματίζονται στο ΤΑF.

ποτό και τέχνη

Info: Νορμανού 5 || 21 0323 8757

POEMS ‘N CRIMES

Ένα ακόμη bar στο κέντρο της Αθήνας που θα σε εκπλήξει με την πιο θετική έννοια. Το Poems ‘n Crimes είναι ένας εναλλακτικός χώρος για να πιεις το ποτό σου μέσα σε μία ατμόσφαιρα αρκετά “αρτιστική” που σίγουρα εμπνέει. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι μεγάλες τοιχογραφίες που υπάρχουν και στον εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χώρο. Το πρωί μπορείς να απολαύσεις κάποιο από τα βιβλία που βρίσκονται μέσα στο μαγαζί χαζεύοντας παράλληλα τους περαστικούς. Δίκαια ανήκει στη λίστα με τα bars που συνδυάζουν ποτό και τέχνη.

ποτό και τέχνη

Info: Αγίας Ειρήνης 17 || 21 0322 8839

B-KOUTI

To B-Kouti είναι μία τελείως διαφορετική πρόταση, λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει έναν μπαρόκ χώρο που θα έλεγε κάποιος πως θυμίζεις γαλλικό καμπαρέ. Κατακόκκινες κουρτίνες,τοίχοι,και ρετρό φωτιστικά συνθέτουν ένα θεατράλε σκηνικό που δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα,  με επιλεγμένα tracks της ξένης μουσικής, από όλες τις  δεκαετίες,με έμφαση στη swing, jazz,και funky. Το ίδιο το μαγαζί πρόκειται για ένα αντικείμενο τέχνης που θα απολαύσεις σίγουρα.

ποτό και τέχνη

Info: Βρυούλων 20 || 21 0252 7337

FAUST

Το Faust αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση. Εξωτερικά τίποτα δεν προδιαθέτει αυτό που θα δει κάποιος όταν πάει να πιει τον καφέ ή το ποτό του. Το κτίριο έχει δύο εισόδους. Η μία οδηγεί απευθείας στο χώρο του bar/μουσικής σκηνής και η άλλη οδηγεί στο κεντρικό ταμείο, το κλιμακοστάσιο και το ασανσέρ. Από το σημείο αυτό, ο επισκέπτης μπορεί είτε να μπει και πάλι στο κεντρικό bar μέσω της δεύτερης εσωτερικής εισόδου είτε να κατευθυνθεί προς τους υπόλοιπους ορόφους του Κτιρίου (Φουαγε/Lounge και Θέατρο). Αποτελεί έναν πολυχώρο ο οποίος διατίθεται για συναυλίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Ακόμη αναρωτιέσαι γιατί ανήκει στη λίστα με τα bar που συνδυάζουν ποτό και τέχνη;

faust

Info: Αθηναΐδος 12 (Καλαμιώτου) || 21 0323 4095

BLACK DUCK

Το Black Duck Multiplarte είναι μια ανάσα τέχνης και αισθητικής στην καθημερινότητα του κέντρου της Αθήνας. Λειτουργώντας όλη την ημέρα από τις 10.00 ως καφέ, bar, εστιατόριο και γκαλερί αποτελεί τον πιο φιλόξενο πολυχώρο στην κέντρο της Αθήνας. Η μαύρη πάπια οργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις. Το Black Duck προσφέρεται μεταξύ άλλων για συνεστιάσεις, επαγγελματικά ραντεβού ακόμα και για τους «μοναχικούς» αναγνώστες που μπορούν να δανείζονται βιβλία από την ενημερωμένη βιβλιοθήκη, όλες τις ώρες της ημέρας

black duck

Info: Χρήστου Λαδά 9Α || 21 0323 4760

Σχόλια