“Το κρασί είναι η απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπά και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι.” – Βενιαμίν Φραγκλίνος

Το πολυαναμενόμενο μέρος 2 των καλύτερων wine bars της Αθήνας κατέφτασε. Αν έχεις βαρεθεί να πηγαίνεις στα ίδια και στα ίδια μαγαζιά και θες κάτι πιο “εξειδικευμένο” εδώ είναι η λίστα που θες. (Η δεύτερη λίστα από τα πιο δημοφιλή και καλύτερα wine bars της Αθήνας!).

VINTAGE

Το σχετικά καινούριο Vintage Wine Bar & Bistro αποτελεί την πιο καινούρια πρόταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για τους λάτρεις του κρασιού. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό wine bar στο πιο εύκολα προσβάσιμο μέρος, το Μοναστηράκι. Επίσης, προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από κρασιά όλου το κόσμου που μπορείς να τα συνδυάσεις με κάποια επιλογή από το πλούσιο μενού του. Διοργανώνονται συνεχώς event που θα βρεις εδώ.

+ Το Vintage είναι κάθε μέρα γεμάτο και λειτουργεί από το μεσημέρι. 9.2/10 Βαθμολογία Foursquare

Info: Μητροπόλεως 66-68 || 21 3029 6570

wine bars

WAREHOUSE SPECIALITY BLENDS

Το Warehouse δεν είναι ένα απλό wine bar. Ανήκει δικαιωματικά σ’ αυτή τη λίστα καθώς εξειδικεύεται στα κρασιά, στις γεύσεις που τα συνοδεύουν και όχι μόνο. Επέλεξε πάνω από 50 ετικέτες κρασιού σε μπουκάλι και πάνω από 20 κρασιά σε ποτήρι για κατανάλωση, αλλά και 140 ετικέτες για αγορά για τη δική σου κάβα. Κι αν αυτό δε σου φτάνει, απόλαυσε μαζί με τον οίνο μια μεγάλη ποικιλία από διεθνή street-foods. Τα event στο Warehouse Wine Bar θα τα βρεις εδώ.

+Εξαιρετικό φαγητό, ευχάριστο και πρόθυμο προσωπικό για τη δική σου καλύτερη εξυπηρέτηση. 8.9/10 Βαθμολογία Foursquare

Info: Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21 || 21 5540 8002

wine bars

BY THE GLASS

Το By The Glass είναι ένα εύκολα προσβάσιμο wine bar στο κέντρο της Αθήνας. Τοποθετημένο στη στοά Ράλλη-απέναντι από την Ρώσικη Εκκλησία, μπορεί να σου προσφέρει πολλές ετικέτες κρασιού, επιλογές σε ποτήρι αλλά και πλούσιες μερίδες στο μέγεθος που επιθυμείς. Πρόκειται για ένα “έσω-έξω” (όπως οι ίδιοι αναφέρουν) καταπράσινο αίθριο και μία πλατεία που σου ανοίγει την όρεξη για τις πολλές γευσιγνωσίες που γίνονται. Τα event του Βy The Glass μπορείς να τα βρεις εδώ.

+Μπορείς να απολαύσεις brunch κάθε ημέρα από τις 10 το πρωί ενώ οι Κυριακές είναι αφιερωμένες σε live jazz από τη 1 το μεσημέρι! 8.1/10 Βαθμολογία Foursquare

Info: Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων || 210 323 2560

Τα καλυτερα wine bar της Αθηνας! (vol.1)

wine bars

KIKI DE GRECE

Το Kiki de Grèce είναι ένα wine bistrot στον κρυμμένο πεζόδρομο του κέντρου της πόλης. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται χαρίζει μία ευχάριστη και μαγική ατμόσφαιρα για του δοκιμαστές του οίνου.  Με πολλές εγχώριες ετικέτες κρασιού και εκλεκτούς μεζέδες από όλη την Ελλάδα είναι σίγουρα από τα wine bars που δεν γίνεται να πας μόνο μία φορά. Το βράδυ το μέρος μεταμορφώνεται και αποκτά ατμόσφαιρα ρομαντική ενώ σφύζει από ζωή. Τα events του wine bar θα τα βρεις εδώ.

+Εξαιρετικά προσιτές τιμές, πολύ καλής ποιότητα φαγητό και πρόθυμο προσωπικό. 8.1/10 Βαθμολογία Foursquare

Info: Ηπίτου 4 || 210 321 1279

wine bars

WINE NOT

Το Wine Not είναι το wine bar που ξεφεύγει από το κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται στο Χαλάνδρι από το 2013 και η ιδέα γεννήθηκε όταν οι ιδιοκτήτες του θέλανε να δημιουργήσουν έναν καλαίσθητο χώρο για να απολαμβάνουμε το κρασί μας. Με πάνω από 100 ετικέτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο αλλά και με πλούσια συνοδευτικά κατέχει τη θέση ενός από τα καλύτερα wine bars στα Βόρεια Προάστια. Τα events του Wine Not τα βρίσκεις εδώ.

+Πραγματοποιούνται συχνά γευσιγνωσίες αλλά και σεμινάρια πάνω στο κρασί για τους πιο έμπειρους αλλά και τους μη. 8.1/10 Βαθμολογία Foursquare

Info: Καλογρέζης 12 || 21 6700 2945

wine bars

Σχόλια