Το έχεις ζήσει και εσύ. Αν δώσεις αρνητική απάντηση, ψεύδεσαι . Ή έχεις πετύχει υπερβολικά πολύ στη ζωή σου. Τότε απλά σε ζηλεύω. Εγώ, και όλοι εμείς που ταυτιζόμαστε .

Αρχικά, έφτασες σε αυτή τη σελίδα και σε καλωσορίζω! Αυτό σημαίνει πως ,έστω και λίγο , έχεις θελήσει ή έχεις καταφέρει το πολυπόθητο . Το να μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ . Ή είσαι η μαμά μου που διαβάζει όλα μου τα άρθρα (μαμά, αν το βλέπεις αυτό σ’αγαπώ και πεινάω).

Λέω τίποτα και εννοώ τις ημέρες που η αναβολή του ξυπνητηριού για το επόμενο 2ωρο θεωρείται αυτονόητη, προκαλώντας μηδενικές τύψεις .
Όταν ο αυτόματος βηματομετρητής στο κινητό σου δείχνει 10 βήματα. Και αυτό γιατί αναγκάστηκες κάποια στιγμή να πας τουαλέτα.
Τις ημέρες που θα πεθάνεις από ασιτία γιατί βαριέσαι να πας μέχρι την κουζίνα (yes, been there).
Τότε που κάνεις φουσκαλίτσες με τα σαλάκια σου, και χαίρεσαι γιατί μοιάζουν με μπουρμπουλήθρες (τιιι; μόνο εγώ;;;;;) .

Όταν το παρακάτω τραγούδι  :

απλά είναι πολύ λίγο για να σε περιγράψει ρε φίλε.

Τη μέρα που αν έψαχνα το ιστορικό σου στο google , θα έβρισκα 10 παραλλαγές της ερώτησης : ” πώς να βγάζετε λεφτά όσο κοιμάστε; “.
Την Κυριακή που προτιμάς να δεις για 2 ώρες συνεχόμενα τη διαφήμιση της  Έξυπνης Σίτας/ Αννίτα Πάνια / οποιοδήποτετηλεοπτικόαπόβρασμα παρά να σηκωθείς να πάρεις το τηλεκοντρόλ από το τραπέζι.

Τις μέρες που απλά θες να κάτσεις να αράξεις την πέτσα σου να’ουμ.
-Γιατί ;
Γιατί έτσι.

Καταλήγεις εσύ , η κουβέρτα σου , και κάτι που μοιάζει με μπουρίτο .

Ναι , εσύ είσαι αυτός , φίλτατε αναγνώστη. Τυλίγεις το πάπλωμα γύρω γύρω από το σώμα σου και κουλουριάζεσαι. Το περνάς και κάτω από τα πόδια για να μην κρυώνεις μόνο με τις καλτσούλες . Και μοιάζεις και με τον Batman με μια κουβέρτα πάνω σου σαν μπέρτα- ΟΛΗ ΜΕΡΑ.

Θα μπορούσα να μας είχα αποκαλέσει μεταξοσκώληκες αλλά είναι αρκετά αηδιαστικοί .
Είσαι ένα μπουρίτο, και ούσα σε παρόμοια κατάσταση εδώ και λίγες ημέρες, θέλω να σου κάνω τις παρακάτω διευκρινίσεις, ώστε να μην πελαγώσεις όταν αποφασίσεις να σηκωθείς και να γίνεις ξανά χαρωπή χρωματιστή πεταλουδίτσα .

άραγμα

Η αρθρογράφος σε κατάσταση ηρεμίας. Αθήνα, Νοέμβριος 2016.


  •  Το να μην κάνεις τίποτα είναι εντάξει (για λίγο) .

Αποφάσισες μια μέρα να καθίσεις και να κοιτάξεις το ταβάνι σου. Ίσως για λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Και ; Στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν είναι κακό να πάρεις μια μέρα ρεπό με το ζόρι. Πιθανότατα να το χρειάζεσαι πιο πολύ από όσο νομίζεις.

Συνεχώς πιέζουμε τον εαυτό μας να κάνει πράγματα, δεν καταλαβαίνουμε πως  ακόμα και το “σάπισμα” στον καναπέ μπορεί να γίνει ευεργετικό και να προσφέρει μεγαλύτερη ξεκούραση από οτιδήποτε άλλο.


  • Υποσχέσου στον εαυτό σου πως θα κάνεις κάτι αύριο.

Δεσμεύσου πως αύριο , μόλις ξυπνήσεις, θα φορέσεις ένα τεράστιο χαμόγελο και θα μπεις πάλι σε σειρά. Θα συνεχίσεις την πορεία σου πλέον έτοιμος να επανέλθεις στους φυσικούς ρυθμούς της ζωής σου .  Σίγουρα μετά από λίγη ξεκούραση θα είσαι πιο παραγωγικός και ορεξάτος από πριν !


  •  Το πορτοφόλι σου σήμερα σου έχει ανάψει λαμπάδα. 

Και κάπου εδώ θα σου παρουσιάσω τη σκέψη του άνεργου φοιτητή.  Τη σκέψη του ” Όσο κάθεσαι ΔΕ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΛΕΦΤΑ!! “

Ω ναι , αν εξαιρέσεις τα έξοδα στο ντελίβερυ , σίγουρα το σάπισμα σου στον καναπέ θα σου επιφέρει λιγότερα έξοδα από ένα Σάββατο στο κέντρο της πόλης σου, ή μια κυριακάτικη απόδραση στην κοντινότερη εξοχή .

Δεν κάνεις τίποτα και συμφέρεις!

άραγμα

Η αρθρογράφος στην κατοικία της μετά από 3 Σαββατοκύριακα στο σπίτι. Αθήνα, Δεκέμβριος 2016.


  • To μπουρίτο είναι επιλογή , όχι αυτοταπείνωση. 

Νιώθεις τύψεις ; Νιώθεις βάρος της κοινωνίας, της οικογενείας σου ,της παρέας σου ; Αν θες να γίνεις μπουρίτο, γίνε! Οι τύψεις δε θα έπρεπε να σε απασχολούν. Δεν είσαι έτσι επειδή σε ανάγκασαν. Ήταν επιλογή σου, στήριξέ τη μέχρι το τέλος.

Νιώσε όμορφα με την μέρα-ρεπό σου , δες ρομαντικές κομεντί, κάνε marathon στην αγαπημένη σου σειρά, δες tutorials στο pinterest, οργάνωσε την αυριανή μέρα τόσο καλά που ακόμα και εσύ ο ίδιος έμεινες έκπληκτος με τα skills σου!Κάνε online courses πλεξίματος (ή σε ο,τι άλλο σου κατέβει) στο udemy ή στο coursera .

Στην τελική ,απλά κοίτα το ταβάνι. Διάλεξες να κάτσεις. Ενστερνίσου το.


  • Στην σπηλιά σου δε συμβαίνει τίποτα κακό .

Όλοι όσοι βλέπατε Μπομπ Σφουγγαράκη σίγουρα θυμάστε αυτό:

 Mήπως ο παιδικός μας ήρωας έχει δίκιο;

Μα, σκέψου το. Είσαι σπίτι σου. Στο κρεβάτι σου, δεν ενοχλείς κανένα (φαινομενικά) . Αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει τα πράγματα χειρότερα . Ο αγαπημένος μου άνθρωπος σε αυτόν το κόσμο , μια μέρα μου είχε πει το εξής : “Είχα πολλά να πω, για αυτό αποφάσισα να μη μιλήσω” .

Καμιά φορά είναι καλό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αφήνεις τα πράγματα να κυλούν μόνα τους. Είσαι μόνος σου και δε συναναστρέφεσαι με τον κόσμο γύρω σου. Σίγουρα αυτό δε βοηθάει στο να κάνεις τις σχέσεις σου με τον έξω κόσμο καλύτερες. Μα είναι βέβαιο πως δεν τις κάνει και χειρότερες!


Αν φτάσατε μέχρι αυτό το σημείο του άρθρου, σας ευχαριστώ .

Υ.Γ : Το παραπάνω κείμενο δεν έχει κανένα προφανή λόγο ύπαρξης και σας το γράφω από τα βάθη της σπηλιάς που έχω χτίσει με κουβέρτες και μαξιλάρια.

 

Σχόλια