Οι χειρότερες ταινίες του 2016, προς δική σας προστασία…

Οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα μπορεί να μην έχουν δημοσιευτεί, εμείς όμως είμαστε εδώ για να  δώσουμε τα δικά μας αγαπημένα χειρότερα βραβεία. Καιρός να θυμηθούμε κάποιες ταινίες του 2016 που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

1.The brothers Grimsby

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν, στα χειρότερα του, καταλαμβάνει με το σπαθί του την πρώτη θέση στην λίστα με τις χειρότερες ταινίες σε μια αποτυχημένη σεναριακή απόπειρα για γέλια αλλά περισσότερο για κλάματα.

2.Zoolander 2

15 χρόνια μετά ο Ντέρεκ Ζουλάντερ επιστρέφει σε μια άτσαλη επαναφορά του cult χιούμορ που έχτισε με κόπο στην προηγούμενη ταινία, προσφέροντας ένα λιγότερα αστείο και σίγουρα πιο κακόγουστο κινηματογραφικό θέαμα.

3.Dirty Grandpa

Αδιάφορη, άνοστη, με χοντροκομμένο χιούμορ σίγουρα είναι από τις κινηματογραφικές στιγμές που ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα ήθελε να ξεχάσει.

4.London has fallen

Ένα ακόμη σίκουελ που γνώρισε «πτώση». Φόβος και τρόμος σε μια περιπέτεια που καταβαραθρώθηκε λόγω των απανωτών υπερβολικών εκρήξεων και την έλλειψη σεναρίου. Πολύς  τρόμος και ντόρος για το τίποτα εν ολίγοις.

5.Γάμος α λα ελληνικά 2

Μπορεί η πρώτη ταινία να γνώρισε τεράστια επιτυχία και να γελάσαμε με τις περιπέτειες της οικογένειας Πορτοκάλος, ήταν όμως αναγκαία μια δεύτερη; Εκ του αποτελέσματος θα λέγαμε πώς όχι. Η Νία Βαρντάλος μας σέρβιρε ένα ξαναζεσταμένο φαγητό με ένα υπερβολικό χιούμορ που αντιμετωπίσαμε με συμπαθητική ανέχεια στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο μέρος, όμως, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

6.Εννιά ζωές

Όταν ακούσαμε ότι ο Κέβιν Σπέισι θα παγιδευτεί στο σώμα μιας γάτας για τις ανάγκες του “Nine lives” μας πλημμύρισαν ανάμεικτα συναισθήματα. Βλέποντας τον στη μεγάλη οθόνη διαπιστώσαμε ότι δεν θα θέλαμε να τον ξαναδούμε έτσι. Μια απλοϊκή ταινία που λειτούργησε πιθανότατα ως διέξοδος από το βαρύ πρόγραμμα του Φρανκ Άντεργουντ.

7. Ημέρα ανεξαρτησίας 2 – Νέα Απειλή

Η νέα απειλή όπως αποκαλείται η ταινία αποτελεί απειλή για την τιμή και την υπόληψη της προηγούμενης. 20 χρόνια μετά ο Ρόλαντ Έμεριχ μετά την επιτυχημένη πρώτη Ημέρα Ανεξαρτησίας επαναλαμβάνεται με έναν βαρετά όμοιο τρόπο φτιάχνοντας μια ταινία- παρωδία, όπως την χαρακτήρισαν πολλοί της πρώτης.

8.Batman vs Superman-Η αυγή της Δικαιοσύνης

Η αυγή δεν ήρθε ποτέ για τη ταινία του Ζάκ Σνάιντερ. Αδρανής, ανάλατη, χωρίς χιούμορ με διακοπτώμενη ένταση που κατέστρεφε κάθε προσπάθεια για σασπένς και με μια προβληματική σκηνοθεσία που αφάνισε αξιόλογους ηθοποιούς όπως η Amy Adams και ο Jeremy Irons. Μια πολυαναμενόμενη ταινία που απογοήτευσε πολλούς φαν και όχι μόνο.

9. Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη

Παίρνοντας σκυτάλη από τον Τιμ Μπάρτον ο Τζέιμς Μπόμπιν οικοδομεί ξανά τον παραμυθένιο κόσμο του Λιούις Κάρολ, υπερβολικά «επιτηδευμένο» και τόσο φανταχτερά ψεύτικο, που όχι μόνο θάβεται περίτεχνα η ουσία του παραμυθιού, αλλά και η ίδια η μαγεία του στην οποία πόνταρε η παραγωγή της ταινίας.

10. Αμερικανικό ειδύλλιο

Ο Γιούαν Μακγκρέγκορ στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά επιλέγοντας το εμβληματικό μυθιστόρημα του Philip Roth «Αμερικανικό Ειδύλλιο». Έδωσε ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο δυστυχώς δεν κέρδισε. Δεν κατάφερε να  αξιοποιήσει ευφάνταστα το εξαιρετικό υλικό που είχε στα χέρια του, αντιμετωπίζοντας το με υπερβολικό σεβασμό και μετριοπάθεια δίνοντας ένα ψυχρό και διακπεραιωτικό αποτέλεσμα.

Σχόλια