To πιο χριστουγεννιάτικο συλλογικό άρθρο που φτιάχτηκε ποτέ! Christmas all over Frapress.gr

Κάναμε 5 άκρως χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις στους αρθρογράφους μας…

1) X-mas hater or X-mas lover και γιατί;
2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι;
3)Τα χειρότερα Χριστούγεννα που έχεις περάσει;
4)Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχεις πάρει;
5) Το 2016 ήταν μια χρονιά…
6) Το resolution μου για το 2017…

Και ιδού οι απαντήσεις!

1) Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ξεκάθαρα ως Christmas lover. Αν και υποβόσκει μερικές φορές μια μελαγχολία των γιορτών, λατρεύω το εορταστικό κλίμα, τις ανταλλαγές δώρων με τα άτομα που αγαπώ, τις απρόσμενες συναντήσεις με φίλους και γενικότερα πρόσωπα που έχω να δω καιρό, και φυσικά: Γλυκά! Πολλά γλυκά!

2) Όσον αφορά το αγαπημένο μου τραγούδι Χριστουγέννων… ποιο άλλο απ’ το all times classic “All I want for Christmas Is You” της Mariah Carey!

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα που έχω περάσει, νομίζω, ότι ήταν αυτά του 2014. Κι αυτό γιατί είχα πήξει στο διάβασμα λόγω των πανελληνίων. Αλλά και πάλι, είχαν κι αυτά την δική τους μαγεία.

4)Το πιο αξέχαστο δώρο Χριστουγέννων το πήρα φέτος. Δεν είναι τόσο σημαντικό για την υλική του αξία όσο για τον συναισθηματικό ρόλο που διαδραματίζει στη σκέψη μου. Είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και μια κούπα και τα υπεραγαπώ.

5) Ως μια προσωπική ανασκόπηση, θα μπορούσα να παραδεχτώ ότι το 2016 ήταν μια χρονιά με αρκετές αλλαγές, προκλήσεις και εμπειρίες με σημαντικά μαθήματα ζωής.

6) Το νέο έτος θα ήθελα να πετύχω τους μέχρι τώρα στόχους μου, να είμαι δημιουργική, να κάνω πολλά ταξίδια και να υπερβώ τα όριά μου!

Μαρία Παναγιώτου


1) Θα με χαρακτήριζα ως Christmas lover, διότι λατρεύω τη χριστουγεννιάτικη διάθεση που προκύπτει από τον φωτεινό στολισμό, τα υπέροχα γλυκά και το χουχούλιασμα δίπλα από το τζάκι μαζί με ανθρώπους που αγαπώ.

2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι το πολυαγαπημένο Last Christmas.

3) Τα Χριστούγεννα δεν είναι ποτέ άσχημα, ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά έχουμε λόγους να χαμογελάμε. Οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια χρόνια ως τη χειρότερη όλων.

4) Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο ήταν το δώρο του αδερφού μου πριν καμιά πενταετία περίπου. Κάτι ζεστές κόκκινες πυτζάμες που εμφανίστηκαν εντελώς απροσδόκητα και με εξέπληξε με αυτή την κίνηση.

5) Το 2016 ήταν μία χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες, γνωριμίες και πολλές μεταπτώσεις διάθεσης, που σε γενικές γραμμές κλείνει με ευχάριστα συναισθήματα.

6) Για το 2017 εύχομαι να ικανοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ όλους τους στόχους μου και να συνεχίσω να αποκτώ νέες εμπειρίες τολμώντας περισσότερα πράγματα που μέχρι στιγμής με οριοθετούσαν.

Φωτεινή Καρέτση


1) Eννοείται Christmas lover, επειδή μ’ αρέσει πολύ το εορταστικό κλίμα και γενικά η ατμόσφαιρα όλη με τα γλυκά. Ευκαιρία να φάω το αγαπημένο μου γλυκό κιόλας, τα μελομακάρονα. Και έρχονται και όλοι οι φίλοι μου από το εξωτερικό.

2) Εάν εξαιρέσεις λίγα μόνο τραγούδια, όπως το last Christmas ?, που δεν θέλω να τα ξανακούσω γιατί έχουν ξεπεράσει το viral. Αγαπημένο χριστουγεννιατικο τραγούδι U2-Baby please come home.

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα ? που έχω περάσει είναι όταν έμαθα με αδοξο τρόπο ότι δεν υπάρχει ο άγιος Βασίλης. Έκλαιγα 3 μέρες.

4) Το καλύτερο χριστουγεννιατικο δώρο ήταν της μαμάς μου. Πυτζάμες λαγός με αυτακια ότι καλύτερο έχω πάρει ever.

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά δύσκολη γιατί διάβαζα για το πτυχίο πολύ πηξιμο.

6) Το νέο έτος θα ήθελα να πάρω επιτέλους πτυχίο και να είμαι περισσότερο δημιουργική και θαρραλέα.

Μαρία Αδαμτζίλογλου


1) Και το ρωτάμε; X-mas lover γιατί δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος απ’ αυτή των Χριστουγεννων (απλά τα πράγματα!).

2) “Last Christmas I gave you my heaaaart..” (Guilty pleasure το “Χρονια Πολλα” του Ρούβα .

3) Μπορεί να έχω περάσει άσχημα Χριστούγεννα αλλα ευτυχώς δε τα θυμάμαι. :Ρ

4) Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει είναι η χαρά και η αγάπη που μου δίνουν οι δικοί μου άνθρωποι όλες τις μέρες του χρόνου.

5) Με ποικίλα συναισθήματα αλλά ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς και πάμε για τα καλύτερα. ^_^

6) Εύχομαι να γίνω πιο καλή, πιο χαρούμενη, πιο σωστή και πιο θαρραλέα και φυσικά να έχουμε υγεία και αγάπη. ^_^

Μαριάννα Χατζησάββα


1) Και lover και hater βασικά. Είναι μια γιορτή που θα δεις οικογένεια, φίλους, θα περάσεις καλά και έχει και το σπουδαίο να σου δίνονται μερικές μέρες ξεκούρασης και αράγματος, κατά τα άλλα δεν θα βγω ντυμένος Άη Βασίλης να πω τα κάλαντα αλλά ούτε και θα την πω σε όποιον το κάνει.

2) Δεν μου αρέσει κανένα, είχα μια τραυματική εμπειρία πέρσι και κάθε ελπίδα να μου αρέσει έστω και ένα κάποια στιγμή στη ζωή μου εξατμίστηκε. Δούλευα σε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ ρούχων και διάλεξαν λόγω εποχής να παίξουν ένα cd με όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Σε λούπα. Επί 8 ώρες. Δεν παραπονιέμαι όμως φουλ γιατί σκέφτομαι το τι θα περνάνε οι κακόμοιροι υπάλληλοι στα Τζάμπο…

3) Μια χρονιά λόγω απώλειας ενός συγγενικού προσώπου αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω πως και μόνο η ευκαιρία να μαζευτείς με όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο ίδιο μέρος δεν αφήνει πολλές πιθανότητες να μην έχεις έστω και μία ευχάριστη ανάμνηση.

4) Playstation 2 αλλά το είχαμε ήδη οπότε πήγαμε και το αλλάξαμε με ένα εξίσου καλό δώρο. Και διάφορα βιβλία κατά καιρούς που πραγματικά έψαχνα τρόπο να τα πάρω (καλά, κλασσικά παίχτηκε και ψυχολογικός πόλεμος σε γνωστούς και οικογένεια για να ΞΕΡΟΥΝ τι θέλω, όποιος πει ότι δεν έχει κάνει είναι ψεύτης απλά.

5) Το 2016 ήταν μια καλή χρονιά, δημιουργική, με τις δυσκολίες της βέβαια αλλά με πολλές ωραίες αναμνήσεις για το μέλλον.

6) Το 2017 έχω βάλει στόχο να οργανωθώ καλύτερα, να θέσω πιο ψηλά το πήχη όσον αφορά τους στόχους μου, να παλέψω για αυτούς με όλες μου τις δυνάμεις. Και θα το καταφέρω, που θα πάει!

Δημήτρης Μπούρας


1) Ξεκάθαρα x-mas lover γιατί μπορώ να πιστέψω στη μαγεία χωρίς να με περνάνε για τρελή.

2) Έχω ένα νέο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι το 5oh-home alone (Christmas dubstep remix)

3)Τα χειρότερα Χριστούγεννα τα έχω ξεχάσει γιατί τα επόμενα είναι πάντα καλύτερα!?

4)Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει ήταν ένα cd από τους γονείς μου πριν πολλά χρόνια!

5)Το 2016 ήταν μια χρονιά περίεργη με σημαντικές αποφάσεις.

6)Ελπίζω το 2017 να είναι γεμάτο με υγεία, αγάπη, περισσότερη δημιουργικότητα και τόλμη!

Ελένη Ζιώγα


1) Lover μόνο αν μπω στο πνεύμα.

2) Χριστούγεννα της Βανδή γιατί έχουν στιγματίσει τα παιδικά μου χρόνια νομίζω

3)Παραδόξως δε θυμάμαι κάτι άσχημο από Χριστούγεννα. Ίσως και να γινόταν κάτι άσχημο να μην ήταν τόσο μεγάλο που το πνεύμα της περιόδου να μην μπορεί να το εξαφανίσει.

4) Η κασέτα Barbie στον Καρυοθραύστη που μου είχε πάρει ο “Άγιος Βασίλης” (δηλαδή ο μπαμπάκας μου )

5)Γεμάτη όμορφες αλλαγές & προκλήσεις.

6) Να είναι το ίδιο δημιουργικό με το ’16 (ή και περισσότερο) και παράλληλα γεμάτο χαρούμενες αναμνήσεις.

Μαριάνθη Δόβρη


1) X-mas lover γιατί κάθε Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με αλησμόνητες χιονισμένες στιγμές στο χωριό συντροφιά με όλη την οικογένεια. Αλλά και γιατί τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή φορτισμένη με αισιοδοξία. Μία γιορτή που σηματοδοτεί την γέννηση της ελπίδας και αναθερμαίνει σκουριασμένα συναισθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης.

2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι το «ΤΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» της αοιδού Άντζυς Σαμίου. (χι χι χι)

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα δεν έχουν έρθει ακόμη (ευτυχώς).

4) Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει είναι η αγάπη και η υποστήριξη σε ό,τι κι αν κάνω απ’ την οικογένεια μου. Καλά πολύ κλισέ η απάντηση  χα χα χα. Το καλυτερότερο δώρο που έχω λάβει ποτέ είναι το τελευταίο βιβλίο της σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ «Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ».

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη. Μία χρονιά δημιουργική, πλούσια σε αναπάντεχες θετικές εκπλήξεις που μου δημιούργησαν απαράμιλλη χαρά.

6) Το 2017 να είναι μία χρονιά επίσης δημιουργική, μεστή κι απόλυτα φωτεινή. Δίχως σύννεφα και σκοτεινιές με τον ήλιο της ευτυχίας να λάμπει και τις 365 μέρες περήφανος στον ουρανό της καθημερινότητας μας.

 Γιάννης Ζαραμπούκας


1) Lover καλέ! Τι να χεις να μισήσεις σε μια στολισμένη και γιορτινή πόλη; Αφήστε που δυο βδομάδες διακοπές, δεν χάλασαν ποτέ κανένα!

2) Δεν θα διαφοροποιηθώ από τη μάζα, all time αγαπημένο φυσικά το Last Christmas. Φέτος όμως ερωτεύτηκα τις φωνές των Pentatonix στο That’s christmas to me!

3)Aχ τα χριστούγεννα είναι πάντα όμορφα! Ίσως μόνο αυτή η γλυκιά μελαγχολία που μας πιάνει όλους κάθε χρόνο, να ήταν το ’14 λιγάκι εντονότερη (απολογισμός, ουισκάκι, Μαρία κερνάει-Μαρία πίνει..)

4) H επίσκεψη-έκπληξη μιας φίλης που δεν μέναμε στην ίδια πόλη και το πριβέ πιτζάμα πάρτυ που ακολούθησε!

5) Αναθεωρήσεων!

6) Η διατήρηση του χαμόγελου, παρά τα όσα απίθανα συμβαίνουν γύρω μας!

Μαρία Β.


1) X-mas lover επειδή όλοι έχουν όρεξη να βγουν και έχουν θετική διάθεση

2) Mε διαφορά το Santa claus is coming to town και για να πω τη hipsteria μου… από τον Frank sinatra

3) Δεν θυμάμαι να έχω περάσει ποτέ άσχημα τα Xριστούγεννα

4) Όταν ήταν να φύγω για erasmus στις 12 Ιανουαρίου αλλά όλοι μου έπαιρναν κάτι συμβολικό από τα χριστούγεννα -βέβαια ήταν δώρα σχετικά με το erasmus αλλά είχε πλάκα-

5) Το 2016 σε αντίθεση με όλα τα άσχημα που συνέβησαν στον κόσμο για εμένα ήταν μια πολύ μεταβατική χρονιά. Πήρα επιτέλους πτυχίο και έπιασα την πρώτη μου δουλειά οπότε σίγουρα θα τη θυμάμαι για πάντα.

6) Να μπορέσω επιτέλους να βρω ένα μαγικό τρόπο να διαχειριστώ το χρόνο μου ώστε να μπορώ να είμαι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις μου και παράλληλα να βρίσκω λίγο χρόνο για εμένα

Εβίτα Γοργορίνη


1) Από την μια X-mas hater, γιατί είναι μια γιορτή υπερκαταναλωτισμού και ψεύτικης επίδειξης αλληλεγγύης, αλλά από την άλλη X-mas lover, γιατί όποιος πει πως δεν του αρέσει η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αισθητική θα πει ψέμματα (οπότε comme ci, comme ca )

2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι σίγουρα το ‘‘War is over – John Lenon”

3)Τα χειρότερα Χριστούγεννα που έχω περάσει ήταν τα περσινά, γιατί ακριβώς μετά τις γιορτές έφυγε ένας πολύ δικός μου άνθρωπος…

4) Όταν ήμουν δημοτικό, μου είχαν πάρει δώρο για Χριστούγεννα ένα πατίνι. Από τότε, και μέχρι τα 13 μου, αποτέλεσε το 3ο μου πόδι!!

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά άσχημη αντικειμενικά, όχι για μένα μόνο, αλλά για όλους γενικότερα. Ας αναλογιστούμε μόνο πόσα τραγικά έγιναν μέσα στο 2016. Ακολουθώντας, βέβαια, το ρητό ”κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα” , ίσως μέχρι τον Γενάρη να έχω αλλάξει γνώμη.

6) Τα σχέδιά μου για το 2017 είναι να βρω και να καταφέρω να εισαχθώ σε ένα μεταπτυχιακό που να μου αρέσει και να συμβαδίζει με τα επαγγελματικά μου σχέδια – και δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό!!!

Μαρία Τσιμάρα


1) Xmas lover γιατί ακόμα και όρεξη να μην έχεις όλα αυτά τα φωτάκια, τα γλυκά και οι στολισμοί σε κάνουν να χαμογελάς όλη μέρα.

2) Χριστούγεννα-Βανδή

3) Τα Χριστούγεννα που ήρθαν 2 μήνες μετά τον θάνατο της γιαγιάς μου.

4) Πρέπει να ήμουν 6-7 χρονών και είχα ζητήσει από τους γονείς μου (ήξερα από μωρό πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης) μια barbie, τρέχαμε λοιπόν να την βρούμε παντού αλλά πουθένα. Όταν ήρθε η ώρα να ανοίξω τα δώρα μου ήταν το μόνο που δεν περίμενα να δω… είχα χαρεί τόσο πολύ που κοιμόμουν μαζί της

5)Το 2016 ήταν μια γεμάτη χρονιά, όχι η καλύτερη… αλλά προσωπικά μου έμαθε και έφερε στην ζωή μου πολλά πράγματα που δεν περίμενα.

6)Το resolution μου για το 2017 είναι να τελειώνω σιγά σιγά με τα μαθήματα της σχολής και να μπορέσω να βρω μια δουλειά πάνω στο αντικείμενο μου.

Ιωσηφίνα Μάργαρη

1)Xmas lover γιατί αυτές οι γιορτινές μέρες με κάνουν να βγάζω προς τα έξω, το παιδί που κρύβω μέσα μου.

2) So this is Christmas- J.lenon

3) Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τους παππούδες.

4) Το καλύτερο δώρο που έχω πάρει ποτέ είναι το επιτραπέζιο Monopoly – Σύγχρονη Ελλάδα για το οποίο είχα λυσσάξει.

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά περίεργη σε όλους τους τομείς αλλά και μια χρονιά αλλαγών που απ’ότι φαίνεται μου έκαναν καλό.

6) Το resolution για το 2017 είναι να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο στη δουλειά μου και να κρατήσω τις δυνατές σχέσεις με τους αγαπημένους μου ανθρώπους!

Θανάσης Ξάνθος


1) X-mas lover, γιατί τα Χριστούγεννα είναι μαγικά.

2) Zat you Santa-Claus? Louis Armstrong (για φέτος).

3) Δεν έχω περάσει άσχημα Χριστούγεννα, αλλά και να ‘χω δε θυμάμαι

4) Νομίζω πως τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα δώρα τα έπαιρνα όταν ήμουν παιδί, γιατί έπαιρνα πολλά και ο Άγιος Βασίλης ερχόταν κάθε χρόνο

5) Το 2016 με βρήκε στο αεροπλάνο της επιστροφής από Erasmus κατέληξα βέβαια νότια της Τουρκίας και τελικά έφτασα Ελλάδα 2/1, η υπόλοιπη χρονιά είχε διαβαθμίσεις οπότε θα την χαρακτήριζα γεμάτη.

6) Το 2017 πάντως, εύχομαι να πάρω πτυχίο.

Βαλεντίνη Χελιουδάκη


1) X-mas lover, γιατί ακόμα και όταν τα πράγματα δεν είναι όπως θέλεις, νοσταλγείς όμορφες στιγμές και, έστω και για μια στιγμή, χαμογελάς.

2) Dream a Little Dream of Me από Mama Cass.
Αν και δεν είναι κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο τραγούδι, ειδικά η εκτέλεση από Mama Cass, από την πρώτη νότα μου φέρνει στο μυαλό ένα τζάκι, ένα ποτήρι κρασί και ένα φωτισμένο δέντρο…

3) Αν και δεν υπάρχουν άσχημα Χριστούγεννα, το 2015 ήταν κάπως χλωμά, γιατί για πρώτη φορά χωρίς δέντρο στο σπίτι, συνειδητοποιείς ότι μεγαλώνεις και τα πράγματα αλλάζουν…

4) Η φωτογραφική μου μηχανή, ακόμα εν λειτουργία μετά από 6 χρόνια.

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά γλυκόξινη και γεμάτη από όλες τις απόψεις, ήταν μια χρονιά μέσα στην οποία νιώθω ότι ωρίμασα περισσότερο από ποτέ.

6) Το resolution μου για το 2017 είναι να πάρω επιτέλους πτυχίο!

Βασίλης Καλαμπόγιας


1) Xmas Hater… γιατί όλοι οι άλλοι είπαν lover.

2) ”Φέτος τα Χριστούγεννα” από Στάν, το οποίο είναι εκπληκτικό κομμάτι, όμως όλοι οι παραπάνω επέλεξαν το καπιταλοκαταναλωτικό της Βανδή.

3) Πρόπερσι αποφάσισα την ημέρα της ονομαστικής μου εορτής να δουλέψω για να γλιτώσω έστω και για μια χρονιά το να απαντώ στο τηλέφωνο για τις ευχές 14 ώρες από τις 9:00 το πρωί! Τελικά την πάτησα γιατί στην δουλειά φορούσαμε ταμπελάκι με τα ονόματα μας και τελικά μου ευχόντουσαν οι πελάτες…

4) Το καλύτερο δώρο που πήρα τα Χριστούγεννα ήταν από μια πρώην μου όμως δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο. Θα βαδίσουμε σε πικάντικα μονοπάτια… Το 2ο καλύτερο δώρο που πήρα ήταν το 2012 κάτι κιλάκια…

5) Το 2016 να φύγει και να μην ξανάρθει…

6) Για το 2017 το resolution μου είναι ”ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ”

Πολέμαρχος


1) Xmas Lover… μα φυσικά για τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα.

2) Μα φυσικά ”All I Want For Christmas Is You”

3) 2014 σπίτι, άρρωστος με παππού και γιαγιά να βλέπω στα κανάλια μπουζούκια και στο “στην υγειά μας”

4) Ένα κάδρο με φωτογραφίες από το star wars, όπου στις φάτσες των χαρακτήρων ήταν το πρόσωπό μου και της παρέας μου.

5) Που πρέπει να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται… η χειρότερη χρονιά που έχω περάσει!

6) Να πάρω πτυχίο (μαμά, μπαμπά ακούτε?!) και να κρατήσω τους ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να είναι γύρω μου.

Κώστας Δεσποτάκης


1) Χ-mas lover γιατί είναι δύσκολο να μισείς μια εποχή που όλοι χαμογελάνε.

2) Train – Shake up Christmas. Ομάδα Marketing Coca-Cola’s – Γιώργος: 1-0.

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα ήταν εκείνα που ο Stan έβγαλε το Φέτος τα Χριστούγεννα. Αυτό, τίποτα άλλο.

4) Είναι σαν να ρωτάς έναν γονιό να διαλέξει το αγαπημένο του παιδί. Ειδικά τα δώρα που πήρα ως παιδί μου είχαν προσφέρει τόση χαρά που είναι κρίμα να τα στεναχωρήσω τώρα.

5) Σε προσωπικό επίπεδο το 2016 ήταν μια υπέροχη και γεμάτη χρονιά. Έζησα νέες εμπειρίες, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και πέτυχα στόχους που ποτέ δεν πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω.

6) Να ζήσω περισσότερες εμπειρίες, να κερδίσω περισσότερους φόβους, να μοιράσω περισσότερα χαμόγελα.

Γιώργος Βέρδης


1) Christmas lover γιατί ποιος αντιστέκεται σε λαμπιόνια, χαμόγελα, περισσότερες στιγμές με όσους αγαπά και μελομακάρονα;

2) Driving home for Christmas – Chris Rea!

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα ήταν εκείνα που -ευτυχώς- δε θυμάμαι!

4) Αγαπημένο δώρο; Χμμ! Δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω… και δε θα διαλέξω κάποιο συγκεκριμένο! Απλά να, μια αδυναμία σε βιβλία, cd και βινύλια την έχω οπότε είναι ίσως κάποιο από αυτά!

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά ανάμεικτη. Παράπονο και θυμός για όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, χαρά και ικανοποίηση -του τύπου: ουφ! τα καταφέραμε- για στόχους που εκπληρώθηκαν σε προσωπικό επίπεδο και μου έδωσαν λίγους λόγους παραπάνω να χαμογελάω!

6) Να φτιάξω νέες και διαφορετικές αναμνήσεις, να εξελιχθώ σε περισσότερους τομείς και να βρούμε όλοι μαζί πως θα γίνουμε λίγο πιο Άνθρωποι!

Τάσος Κωλέτσης


1) Δεν είμαι ούτε x-mas lover ούτε x-mas hater γιατί ναι μεν μ’ αρέσουν τα Χριστούγεννα αλλά πάντα κάποιος σημαντικός για μένα άνθρωπος λείπει και με πιάνει αυτή η κλασική χριστουγεννιάτικη μελαγχολία

2) Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το Carol of the bells , επειδή το έχω τραγουδήσει αρκετές φορές στην χορωδία και απλά είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο. Εξ’ ίσου ωραία είναι και η trap εκδοχή του ?

4) Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. Δεν είναι τόσο τα σκουλαρίκια σαν σκουλαρίκια γιατί είναι απλά είναι η σκέψη να μου κάνουν αυτό το δώρο.

5) Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρόνια στην οποία όμως κέρδισα πάρα πολλά πράγματα γνώσεις και εμπειρίες που θα μου φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον. Σίγουρα άλλαξε αρκετά ο τρόπος σκέψης μου και χαίρομαι αρκετά για αυτό αν και η διαδρομή ήταν λίγο επίπονη ?

6) Το resolution μου για το 2017….χμμμ δύσκολη ερώτηση ελπίζω να μάθω κάπως να διαχειρίζομαι το άγχος αν το καταφέρω αυτό όλα θα πάνε καλά ?

Δέσποινα Μπαράκη


1) X-mas lover γιατί είναι η μοναδική φάση που παλιμπαιδίζω και δεν υπάρχει πρόβλημα.

2) Do they know it’s christmas time at all-Band Aid

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα που έχω περάσει ήταν τα προπέρσινα που είχαμε μαλώσει όλοι μεταξύ μας.

4) Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει ήταν από τον Άη Βασίλη, όταν πήγαινα 3η Λυκείου (τελευταία χρονιά του Αη Βασίλη για εμένα) που είχα πάρει, 5 βιβλία και μια γραφίδα. (Οφείλω βέβαια να πω ότι το ανταγωνίζεται η χρονιά που μου δώσαν το τελευταίο βιβλίο του Harry Potter)

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά δύσκολη, με πολλές αλλαγές, πολύ κλάμα και απογοητεύσεις, αλλά και με στιγμές που δεν θα άλλαζα για τίποτα.

6) Το resolution μου για το 2017…. χμμ…. Οι στιγμές του ’16 χωρίς τις δυσκολίες του. Α, και να περάσω τα απαραίτητα μαθήματα για να πάρω πτυχίο. (Λεπτομέρειες )

Μαρία Καιρίδου


1) Xmas Lover γιατί είναι γιορτή αγάπης, διασκέδασης, δώρων, ευχών και μιας καινούριας αρχής.

2) Χρόνια Πολλά του Ρουβά που είναι από τα αγαπημένα “παιδικά” τραγούδια.

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα ήταν του 2015, όταν έχασα κάποια άτομα που θεωρούσα σημαντικά… nevermind ας είναι καλά, και ας είναι μακριά.

4) Κάθε χριστουγεννιάτικο δώρο για μένα είναι εξίσου όμορφο και ξεχωριστό, γιατί είναι γεμάτο αγάπη!!!

5) Το 2016 ήταν ένας αγώνας δρόμου για μένα… συνεχώς έτρεχα να προλάβω τις εξελίξεις. Από άτομα που έφυγαν, και άτομα που ήρθαν. Από συνεχόμενες απογοητεύσεις, αλλά και αναπάντεχες χαρές. Από πολλές ενδιαφέρουσες αλλαγές, όχι απαραίτητα καλές ή κακές. Το 2016, φεύγει, και ελπίζω να μην ξαναεπιστρέψει, γιατί μου έδωσε πολλά και αυτά αρκούν!

6) Τα πλάνα μου για το 2017 είναι 3: αυτοβελτίωση, δημιουργία, ευτυχία!

Πηνελόπη Κανούτα


1)Και X-mas hater και X-mas lover… Μεγαλώνοντας ο εορτασμός των Χριστουγέννων με αφήνει λίγο αδιάφορη και δεν υπάρχει πλέον ο παιδικός ενθουσιασμός με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας εκνευρισμός προς όλες τις γιορτινές ετοιμασίες. Από την άλλη, πάντα είναι μια καλή αφορμή να μαζευτεί όλη η οικογένεια μαζί.

2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι δυστυχώς το Last Christmas από Wham (αδύνατον να μην σου κολλήσει έστω και λίγο).

3) Τα μέχρι τώρα Χριστούγεννα που έχω περάσει μπορούν να χαρακτηριστούν από καταπληκτικά έως μέτρια. Οπότε τα χειρότερα δεν τα έχω ζήσει ακόμα κι ελπίζω να μην έχω την ατυχία να τα ζήσω στο μέλλον

4) Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι όταν ήμουν μικρή.

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες!

6) Με το νέο έτος θέλω ακόμα περισσότερες καινούριες, καταπληκτικές εμπειρίες!!!

Μαρία Στρατήγη


1) X-mas lover διότι έχω ακόμα μια φορά την ευκαιρία να δείξω σε αυτούς που αγαπώ ότι λατρεύω να περνάω τις γιορτές μαζί τους.

2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι: Carol of the Bells γιατί κάποτε πηγαίναμε και χορωδία και η μαέστρος μας είχε πωρώσει. Σαν την ΠΑΟΚαρα ένα πράγμα.

3)Δεν θα ήθελα καν ν’ αναφερθώ σ’ αυτά.

4) Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει ηταν οταν ημουν 10 χρονων και ηταν φυσικα ο αρχηγος των καλώ απο τους beast wars o Optimus Prime. Για τους αμαθους οριστε το παρακατω λινκ https://www.youtube.com/watch?v=GmxMaTwVGnQ

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά στην οποία η ομάδα μας πέρασε από διάφορες δημιουργικές διακυμάνσεις.

6) Το resolution μου για το 2017 είναι να χορέψω γυμνός μακαρενα.

Θάνος Δανιήλ Αλεξανδρίδης


1) Ξεκάθαρα X-mas-hater. Τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μια γιορτή της υποκρισίας, της ψευτο-αλληλεγγύης και του άκρατου καταναλωτισμού. Η πλειονότητα θυμάται αυτή την περίοδο τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, τον ηλικιωμένο που μένει μόνος του κτλ. Για να μην αναφέρουμε τα δώρα που ‘πρεπει’ να κανεις η τα μηνύματα που ‘πρέπει’ να στείλεις και ας μην το επιθυμείς αλλά τι να κάνεις’….’χρονιάρες μέρες’ είναι..!

2) Αγαπημένο τραγούδι δεν έχω αλλά αν επέλεγα ένα σίγουρα θα ήταν το Silent Night σε ερμηνεία Sharon Jones & The Dap-Kings

3)Τα χειρότερα νομίζω ήταν το 2003, περασμένα ξεχασμένα όμως!

4) Νομίζω πως δεν ήταν υλικό. Η υποστήριξη φίλων όταν ήταν απαραίτητη ιδιαίτερα αυτή την γιορτινή’ περίοδο είναι ότι πιο σημαντικό

5)Με πολλές αλλαγές και απώλειες.

6)Ταξίδια, ταξίδια και ταξίδια… Αυτά!

Λίτσα Δημηνάκη


1)X-mas lover γιατί αυτή την εποχή όλα γίνονται λίγο πιο όμορφα, πιο φωτεινά και αγαπησιάρικα.

2)“Zat you Santa Claus” του Luis Armstrong.

3)To 2015 για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ας μην μιλήσουμε για το 2015, έχω πολλά ράμματα για τη γούνα του.

4)Για να μην μου έρχεται κάτι στο μυαλό μάλλον δεν το έχω πάρει ακόμη, το περιμένω.

5)Το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη, δημιουργική με αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά και πολλές όμορφες στιγμές. Νομίζω ότι ήταν μια αρκετά εποικοδομητική χρονιά σε πολλά επίπεδα.

6) Για τη νέα χρονιά θα ήθελα υγεία και αγάπη. Να πετύχω τους στόχους μου και να συνεχίσω να έχω γύρω μου τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν. Μακάρι το 2017 να είναι μια αισιόδοξη χρονιά για όλους!

Γωγώ Νταλλή


1)X-mas hater γιατί έχει κίνηση παιδιά. Πολύ κίνηση. Και νεύρα στους δρόμους. Και θα σκοτωθούμε καμιά ώρα. Είναι όλοι τρελαμένοι με τα χριστουγεννιάτικα δώρα, πετάγονται από παντού, σταματάνε παντού, και όλα τα τραγούδια στο ραδιόφωνο είναι υπερβολικά χαρούμενα όπως και όλα αυτή την εποχή. Και σε αναγκάζουν κι εσένα να είσαι αναγκαστικά χαρούμενος υποσυνείδητα. Άσχημα πουλόβερ… κακά δώρα… και ΔΕΝ μ’ αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά και τα σορόπια. Αγαπώ την καθαρή bitter σοκολάτα και κανείς δε με σκέφτεται. Τα λαμπάκια βέβαια είναι ό,τι καλύτερο και γενικά και τα Χριστούγεννα.

*Επίσης απεχθάνομαι τις χαρές! Όπου χαρές, βάλε χρυσόσκονες που κολάνε παντού για πάντα.

2) Λατρεύω το Carol of the Bells –ΑΛΛΆ από τους υπέροχους Pentatonix. Χάδι στ’ αυτιά μου. Επίσης επικροτώ και την εκτέλεση του και από Goblins from Mars Trap Remix.

3) Τα χειρότερα Χριστούγεννα που έχω περάσει ήταν του ’14 που έχασα κάποιον πολύ δικό μου.

4) Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω πάρει είναι ο Νώντας.
-Η πιο divaρα γάτα που έχετε γνωρίσει.

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά… απαίσια. Συνταρακτική, γεμάτη αλλαγές και αποπροσανατολισμό. Βέβαια είχε και κάμποσα καλά για τα οποία είμαι ευγνώμων. Υπέροχοι άνθρωποι, νέες ευκαιρίες… αλλά γενικά να φύγει και να μην ξανάρθει Παναγιά μου!

6) Το resolution μου για το 2017 είναι μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό μου, ψυχραιμία, όμορφες εμπειρίες, επιτυχίες, προσανατολισμός και στοχοθέτηση. Και λίγο ρίσκο παραπάνω, δεν θα έβλαπτε.

Eιρήνη Μασάλη


1) Έχω προσπαθήσει να γίνω X-mas hater, αλλά το παιδί μέσα μου πάντα θα είναι X-mas lover γιατί πάντα θα συνδυάζει τα Χριστούγεννα με την ξεκούραση και την ξενοιασιά (ε, 15 μέρες χωρίς σχολείο ήταν αυτές…)

2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι το Feliz Navidad. Σου φτιάχνει τη διάθεση, θες δε θες.

3) Το 2015, ήμουν άρρωστη και όλοι τρώγανε γεμιστό κοτόπουλο και εγώ σούπα φιδέ. Είχα σκάσει από τη ζήλια μου.

4)Το καλύτερο δώρο που έχω πάρει είναι εισιτήριο για το Παρίσι.

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά περίεργη. Μπορούσε να πάει και καλύτερα, αλλά δεν έχω βγάλει ακόμα τα συμπεράσματά μου.

6) Το 2017 θα ήθελα να αποκτήσω καινούριες όμορφες εμπειρίες, να ταξιδέψω, να γίνω καλύτερη και… ας το πάμε χαλαρά με τους στόχους, γιατί δεν ξέρουμε πόσο υπομονετικό είναι το 2017… Ας μην το εκνευρίσουμε!

 Αριάδνη Συκιώτη


1)Xmas lover για τα μελομακάρονα, την οινογυμναστική των γιορτών, τα δώρα (είτε είναι είτε δεν είναι κάλτσες), την πίστη σε ένα θαύμα και το γεγονός ότι μετά από λίγο έρχεται η πρωτοχρονιά οπότε μπορείς να μηδενίσεις και να ξαναρχίσεις πάλι.

2) Santa Baby – Eartha Kitt

3) Τα Χριστούγεννα στα οποία μια θέση στο τραπέζι έχει αδειάσει…

4) Όταν ο μπαμπάς μου έκανε δώρο σχεδόν κάθε χρονιά τα άπαντα κάποιου ποιητή…Ήταν σαν ρώσικη ρουλέτα: ποιος θα’ναι φέτος;

5) Το 2016 ήταν μια χρονιά σαρωτική. Μέχρι και στις καθυστερήσεις κράτησε σκληρό προφίλ -ίσως το σκληρότερο-. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ανυπομονώ να σαρωθεί κι αυτή το ίδιο σκληρά στα περασμένα.

6) Οι στόχοι για τη νέα χρονιά είναι συνήθως κάτι που στρώνομαι και γράφω την 1 Γενάρη. Οπότε λέω να δώσω στον εαυτό μου την πολυτέλεια αυτής της αναβλητικότητας, κυρίως επειδή δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα. Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ για όλους είναι υγεία και για εμένα προσωπικά να σταματήσω να είμαι μονίμως αργοπορημένος και να κρατάω τα deadlines. Joyeux noël et bonnes fêtes à tous!

Bασίλης Μητσικάκος


1) Τίποτα από τα δύο, τα Χριστούγεννα μου περνάνε αδιάφορα (τα μελομακάρονα αποτελούν εξαίρεση). Αλλά μια φορά είπα σε ένα παιδάκι πως δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης οπότε αυτό με κάνει Christmass hater μάλλον…

2)How Sean Price stole christmas – Sean Price
Ο αγαπημένους μου rap τραμπούκος, μεταμορφώνεται σε Grinch και καταστρέφει την 25η Δεκέμβρη. Συνοδεύεται από ένα απολαυστικό animation video!

3)Δε θυμάμαι να έχω περάσει άσχημα Χριστούγεννα. Σίγουρα έχει συμβεί αλλά το ‘χω διαγράψει απ’ τη μνήμη μου.

4)Ένα δαχτυλίδι που έχασα…

5) Κουραστικό. Πάρα πολύ δουλειά που την ευχαριστήθηκα μεν, αλλά με εξάντλησε.

6) Να πάρω πτυχίο επιτέλους!

Georgio Firmani


1) Χ-mas lover γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, το γκλίτερ και ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ;;;

2) Blue Christmas – Elvis Presley, για την πιο γλυκιά μελαγχολία όλων των εποχών.

3) Χωρίς να μπορώ να ανακαλέσω πολλά, μάλλον θα διαλέξω αυτά του 2014, η χρονιά που έπρεπε να καλύψω την ύλη των πανελληνίων, να συνέλθω απο 5ημερη και να διαβάσω, το άγχος κλπ.

4) Σίγουρα είναι κάτι που έχω λάβει στην παιδική ηλικία χωρίς να είμαι σίγουρη τι. Νομίζω ήταν ένας λούτρινος Pikachu που βρέθηκε -τελείως τυχαία και out of the blue  – στην κάλτσα του Άι Βασίλη λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου !

5) Αλλαγών και συνειδητοποιήσεων.

6) Να είμαι πιο δημιουργική, να μη χάνω το πάθος μου, να αγαπήσω και να αγαπηθώ όσο περισσότερο γίνεται και να είμαι πιο αποφασιστική και συγκεντρωμένη.

Bάσια Σιουγιούδη


1)Χέιτερ λόγω εποχιακής δηθενιάς και ανεξέλεγκτης ματαιοδοξίας. Λοβερ λόγω ανεξάρτητων εκφράσεων καλής θελησης πέρα από το υποτιθέμενο “πνεύμα” των γιορτινών ημερών.

2) Joey Ramone – Christmas (baby please come home)

3) Πέρυσι

4) Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο. Ίσως να μην το έχω λάβει ακόμη..

5) Μια χρονιά που θέλω να ξεχάσω αλλά και να θυμάμαι για πάντα.

6) Δύναμη στους ανθρώπους που αληθινά έχουν δοκιμαστεί και που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη.

Βαγγέλης Βαφειάδης


1) Τίποτα από τα δύο, αλλά και τα δύο ταυτόχρονα. X-mas Hater ως προς το δήθεν κλίμα χαράς και γιορτής, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα καταναλωτικό παραμύθι! X-mas Lover γιατί οι μέρες προσφέρονται για ανασύνταξη, αναστοχασμό και επαναπροσέγγιση με αγαπημένους ανθρώπους. Αλλά κυρίως, επειδή τα Χριστούγεννα, σημαίνουν διακοπές. Και οι διακοπές είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ταξίδια. Και ποιος δεν αγαπάει τα ταξίδια φίλε μου; Μόνο όποιος δεν αγαπάει τη ζωή!

2) Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι το Χριστούγεννα του Φοίβου Δεληβοριά. Κάθε στίχος του τραγουδιού αποδομεί την καταναλωτική, επιφανειακή και άνευ ουσίας πλευρά των Χριστουγέννων. Αν καταλάβεις το τραγούδι το μόνο που θα κάνεις είναι να αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνουν οι γιορτές για ουσιαστικότερα και βαθύτερα πράγματα. Θα ξεπεράσεις την πλασματική χαρά, που τόσο πολύ ταιριάζει στην εποχή του δήθεν που ζούμε και θα βρεις την αγάπη και την πραγματική χαρά των ημερών.

3) Tα χειρότερα Χριστούγεννα που έχω περάσει, ήταν κάποια Χριστούγεννα τρομερά αδιάφορα. Τόσο αδιάφορα που δεν θυμάμαι καν πότε ήταν. Το έχω βάλει στόχο, αυτά να παραμείνουν και τα χειρότερα Χριστούγεννα που θα έχω περάσει.

4) Αν με ρώταγες πριν λίγο καιρό για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο θα σου έλεγα για κάποιο υλικό δώρο που έχω πάρει. Τώρα θα σου πω πως δεν υπάρχει καλύτερο χριστουγεννιάτικο (και όχι μόνο) δώρο από κάποιον που η παρουσία του δίνει νόημα σε αυτές τις μέρες (και σου φέρνει και μερικά από αυτά τα δώρα!)

5) Το 2016 ήταν μια γεμάτη χρονιά. Τα είχε όλα και κυρίως καλά! Όσα καλά συνέβαιναν σε μένα, τόσους αγαπημένους καλλιτέχνες έπαιρνε αυτό! Αντικειμενικά το 2016 ξεσκίστηκε σε αυτό το θέμα. Ενώ, ανακηρύσσεται επάξια ως το πιο ότι να ‘ναι έτος, μέχρι ίσως να το ξεπεράσει το 2017! Χιόνισε σε παραλία της Κρήτης, διάολε! Και μένουν οχτώ ημέρες ακόμα, από τη στιγμή που γράφεται αυτό! Αρκετές για να μας εκπλήξει για άλλη μια φορά!

6) Για το 2017, ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος γιατί έχει πάρει την κάτω βόλτα τελευταία! Προσωπικά, θέλω το 2017 να μπει με τη φόρα του 2016 με απρόοπτα και νέες εμπειρίες. Και με ταξίδια, πολλά ταξίδια παιδιά!

Σταύρος Γεννιτσάρης


1)X-mas lover φυσικά γιατί δε γίνεται να αντισταθείς σε αυτήν την αντίθεση του χειμώνας=κρύο αλλά Χριστούγεννα=ζεστασια♡

2) Φυσικά και το I’m driving home for Christmas

3) Ευτυχώς μπορώ να πω πως ποτέ μου δε πέρασα άσχημα Χριστούγεννα! (μακάρι να ίσχυε για όλους)

4)Δώρα έχουμε ανταλλάξει πολλά όμως, το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια πως, το καλύτερο δώρο είναι ότι κάθε Χριστούγεννα έχω την οικογένεια μου κοντά και ενωμένη!

5)…τρομερων ανατροπών. Καταρχάς έγινα μέλος του frapress! Αυτό τα λέει όλα?

6)…να μην επικρατήσει το “κάθε πέρσι και καλύτερα” (σε όλους τους τομείς)

Μαρία Μακράκη


1)XMAS HATER με όλη αυτή την υπερκαταναλωτική φρενίτιδα και την επιλεγμένη φιλανθρωπία μόνο στις γιορτές. Αλλά και XMAS LOVER γιατί μ’αρέσουν τα λαμπάκια, η θαλπωρή και οι κουραμπιέδες.

2) Δεν έχω ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ γιατί είναι όλα επιεικώς απαράδεκτα.

3) Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ που έχω περάσει νομίζω δεν έχουν έρθει ακόμα, ήταν πάντα όλα το ίδιο μέτρια.

4) ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ που έχω πάρει ήτα εκείνη η μπαρμπι “βασίλισα της Άνοιξης” όταν ήμουν παιδί.

5) ΤΟ 2016 ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ αλλαγών, πολύ ευχάριστων αλλαγών.

6) ΤO RESOLUTION μου για το 2017 πτυχίο ρε παιδιά, πτυχίο!

Έλενα Σκ.


Τα συμπεράσματα δικά σας! Να ευχηθούμε Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους και στα δικά μας τα παιδιά άντε καλό πτυχίο!

Σχόλια