Οι “72 ώρες” μας καλωσορίζουν στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε μία κωμωδία για γέλια και για κλάματα.

Ο Μάνος είναι 38 ετών. Απογοητευμένος από τις προηγούμενες ερωτικές του σχέσεις γνωρίζει τη Μάνια μέσω internet. Η Μάνια είναι επίσης 38 ετών και είναι απελπισμένη από την μέχρι τώρα ερωτική της ζωή. Οι δύο πρωταγωνιστές παρά την όχι και τόσο φαντασμαγωρική γνωριμία τους ζούνε μαζί. Έχουν 72 ώρες για να πάρουν μία μεγάλη απόφαση.

72 ώρες

Είναι έτοιμοι για να κάνουν το επόμενο βήμα; 

72 ώρες μόνο για να αποφασίσουν αν αυτό που τους ενώνει είναι κάτι παραπάνω από ένας ενθουσιασμός.

Οι “72 ώρες” είναι μία κωμωδία του Γιώργου Χατζηπαύλου και της Αστερόπης Λαζαρίδου με σκοπό να προκαλέσει γέλιο με κάθε ευκαιρία. Ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε. Εναλλαγές στις σκηνές αλλά και ευρηματικά και πρωτότυπα σκηνικά, είναι στοιχεία που κάνουν την παράσταση επιτυχημένη. Το πανέξυπνο σενάριο δε, είναι αυτό που αιχμαλωτίζει το κοινό.

72 ώρες

Σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σαρακατσάνη, οι “72 ώρες” χαρίζουν 120 λεπτά γέλιου. Η Βάσω Καβαλιεράτου (Μάνια), αλλά και ο Κίμων Φιορέτος (Μάνος), έχουν μπόλικο ταλέντο ώστε να αλλάζουν διαρκώς ρόλους και διαθέσεις.

Ενσαρκώνουν όχι μόνο το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας, αλλά και διάσημα ζευγάρια της λογοτεχνίας, του σινεμά και της τηλεόρασης. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να λύσουν την πιο δύσκολη εξίσωση αυτού του κόσμου: είμαστε προγραμματισμένοι από τη φύση μας να συμβιώνουμε, ή να επιβιώνουμε μόνοι μας;

72 ώρες

Στοιχεία stand-up comedy, κωμικοτραγικοί διάλογοι βγαλμένοι απ’ τη ζωή, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και καταστάσεων.  Πάνω απ’ όλα μία αντίστροφη μέτρηση που θα οδηγήσει τους δύο ήρωες σε ένα αβέβαιο, αλλά και συναρπαστικό μέλλον. 

Κλείνοντας, τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς. Καταφέρνει να δώσει μία ακόμη πετυχημένη και στοχευμένη πινελιά στην όλη ατμόσφαιρα του έργου.

72 ώρες

Σημείωμα αρθρογράφου/θεατή: Δεν ήταν λίγοι οι θεατές που έβλεπαν την παράσταση για δεύτερη φορά. Ήταν το ίδιο ενθουσιασμένοι και αυθόρμητοι στο γέλιο. Μία παράσταση που συνδυάζει stand-up comedy και ευφυέστατους κωμικούς διαλόγους. Την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.

Συντελεστές
Κείμενο: Γιώργος Χατζηπαύλου, Αστερόπη Λαζαρίδου 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς 
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Αχιλλέως
Σκηνικά – Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη, Γιάννης Σαρακατσάνης
Βοηθός σκηνογράφου: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

 

Σχόλια