Κανονίζεις το budget σου για να τα βγάλεις πέρα με τα χριστουγεννιάτικα δώρα του μήνα; Ιδού έντεκα μοναδικές και οικονομικές λύσεις για DoItYourself δώρα από τα οποία μπορείς να εμπνευστείς, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων!

Αυτές τις μέρες όλοι λίγο-πολύ κάνουμε ανταλλαγή δώρων με φίλους, συγγενείς και γενικά με ανθρώπους που αγαπάμε. Τις περισσότερες φορές όμως βρισκόμαστε σε δίλημμα για το ποιο θα ήταν το ιδανικότερο που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σε κάποιον.

Στους πιο κατάλληλους παράγοντες, εννοείται, πως συμπεριλαμβάνεται τόσο η ποιότητα όσο και η τιμή των αγορών, αφού οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι κι εσύ ακόμη πιο δημιουργικός απ’ όσο νομίζεις.

Η αξία ενός αντικειμένου δεν είναι συνυφασμένη με το ότι απλώς το αγοράσαμε, αλλά κυρίως με τον χρόνο που δαπανήσαμε σε αυτό, πράγμα που μπορεί να του προσδώσει ανεκτίμητη αξία.

Μετά από αρκετή σκέψη, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε με ασφάλεια ότι το μυστικό για να κάνεις τα πιο όμορφα δώρα είναι να τους προσδίδεις προσωπικό χαρακτήρα!

1. Χειροποίητα κοσμήματα και στολίδια.

χριστουγεννιάτικα δώρα

Αμέτρητες ιδέες για χειροποίητα κοσμήματα, μπρελόκ, γούρια, αλλά και για χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και σετάκια κεριών που μπορούν να εμπλουτίσουν τον χώρο των αγαπημένων σου προσώπων…

Μοναδική επιλογή που αναδεικνύει την αγάπη σου μέσω την προσωπικής σου συμβολής στην όλη κατασκευή… αρκεί η φαντασία σου να οργιάζει.

2. Γράψε ένα CD!
χριστουγεννιάτικα δώρα

Μια πολύ καλή ιδέα, είναι να επιλέξεις μερικά τραγούδια έτσι ώστε να φτιάξεις μια playlist ως δώρο σε κάποιον. Από ‘κει και πέρα έχεις την ευκαιρία να διακοσμήσεις την θήκη στην οποία θα τοποθετηθεί το cd, βάζοντας κάποιο εορταστικό ή σχετικό με την μουσική cover.A, και μην ξεχάσεις να γράψεις αφιέρωση!

 

3. Δώρισε δικές σου καλλιτεχνικές επινοήσεις!

Εάν είσαι καλλιτεχνική φύση, θα μπορούσες με λίγο περισσότερο κόπο να δώσεις ως δώρο ένα δημιούργημά σου με το προσωπικό σου στίγμα.

Κάποιο ποίημα, έναν πίνακα ζωγραφικής ή ακόμη και ένα χειροποίητο εικονογραφημένο παραμύθι θα μπορούσε να εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από ένα απλό αγορασμένο δώρο.

4. Σαπούνια σε διάφορα χρώματα, σχέδια και αρώματα.

Τι πιο υπέροχο από ένα κουτί από μικρά χριστουγεννιάτικα σαπούνια; Στην αγορά έχεις την δυνατότητα να βρεις αμέτρητα υλικά ώστε να τα χρησιμοποιήσεις για την κατασκευή τους.

Και πολυάριθμα σχήματα, αρώματα και εκκεντρικά χρώματα για ένα δυνατό αποτέλεσμα. Αν δεν γνωρίζεις πώς να φτιάξεις κάτι τέτοιο, μην ανησυχείς. Στο internet κυκλοφορούν χιλιάδες που θα σου δείξουν τον τρόπο. Check them!

5. Αντζέντα-Ημερολόγιο Αναμνήσεων.

Σκέφτεσαι να κάνεις δώρο σε κάποιον φίλο σου και δεν ξέρεις τι; Μια αντζέντα-ημερολόγιο για το νέο έτος φαντάζει απλοϊκό δώρο. Όμως αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα ημερολόγιο και να το προσωποποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να το γεμίσεις με φωτογραφίες που απεικονίζουν μερικές σημαντικές σας στιγμές, με σημαντικές ημερομηνίες, με τα κοινά σας αποφθέγματα και με ό,τι άλλο θεωρείς σημαντικό για να μείνει άφθαρτο στο πέρας του χρόνου.

 

6. Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές.

 

Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δημοφιλές το να γράφουμε ευχητήριες κάρτες Χριστουγέννων. Όμως στο εξωτερικό και κυρίως στην Αγγλία, θεωρείται must.

Ανταλλαγές καρτών μεταξύ συγγενών, φίλων, γνωστών, με χειροποίητες ή αγορασμένες και γεμάτες ευχές και καλοτυχίες. Μπορείς κάλλιστα να βάλεις την κάρτα ως κάτι «πρόσθετο» σε συνδυασμό με ένα άλλο δώρο.

7. Σχεδίασε μια γυάλινη σφαίρα από χιόνι.

 

Σίγουρα θα σου έχουν ξεμείνει στο σπίτι βαζάκια μαρμελάδας. Ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις και να φτιάξεις χειροποίητες χιονόμπαλες.

Κόλλησε το στολίδι στο καπάκι, γέμισε το βαζάκι σχεδόν μέχρι πάνω με το αποστειρωμένο νερό, πρόσθεσε μερικές σταγόνες γλυκερίνης και μπόλικη χρυσόσκονη. Βίδωσε το βαζάκι αρκετά σφιχτά και πέρασε μια κορδέλα για decor. Έτοιμη η χιονόμπαλά!

8. Bγάλε τις βελόνες και ξεκίνα!

Αν γνωρίζεις από πλέξιμο σίγουρα μπορείς να αξιοποιήσεις την ικανότητα σου αυτή και να φτιάξεις υπέροχα δώρα. Υπάρχουν ακόμη βίντεο στο youtube με απλά σχέδια. Μπλούζες, πανέμορφα ζεστά κασκόλ και πλεκτά σχέδια για κούπες και κεριά.

9. Καλάθι με ποικιλία ποτά ή και νόστιμες λιχουδιές.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη πρόταση ίσως εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από καθετί άλλο.

Διάλεξε τα αγαπημένα ποτά ή και κρασιά του ατόμου που θες να δώσεις το δώρο και συνόδεψέ τα με υπέροχες χριστουγεννιάτικες σοκολάτες.

Τύλιξε το καλάθι με διαφανές περιτύλιγμα και δέσε το με μια κόκκινη κορδέλα. Θα εντυπωσιάσει!

10. Κουλουράκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια και άλλα δαιμόνια γλυκά.

Τι κι αν φτιάξεις μερικά παραπάνω κουλουράκια ή μελομακάρονα και κουραμπιέδες; Μπισκότα με σοκολάτα, κανέλα, με ανθρωπάκια και πλήθος σχεδίων.

Όλοι –θέλω να πιστεύω – λατρεύουμε τα γλυκά και ένα κουτί από homemade χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα θα ήταν ότι πρέπει. Να είσαι σίγουρος ότι όντως θα το εκτιμήσουν βαθύτατα!

11. Χειροποίητο διακοσμητικό δεντράκι τοίχου με πουγκάκια.

Ορίστε, κάτι πραγματικά πρωτότυπο και έξυπνο που θα μπορούσες να σχεδιάσεις. Ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που ταυτόχρονα είναι και ημερολόγιο. Ενώνεις ξύλα μεταξύ τους ώστε να σχηματίζουν ένα δεντράκι και πάνω σε αυτό κρεμάς πουγκάκια που γράφουν τις μέρες του μήνα.

Βάζεις ό,τι άλλο θέλεις για την διακόσμηση, ένα αστέρι στην κορυφή και γεμίζεις το κάθε πουγκί με κάποιο μικρό σοκολατάκι ή καραμέλα και… Πανέτοιμο!

Σχόλια