Η Χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι η καλύτερη στιγμή της χρονιάς.

Δεκέμβρης. Από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς. Λίγο οι γιορτές, λίγο η ατμόσφαιρα που κατακλύζει τους δρόμους αλλά και οι άνθρωποι. Το βλέπεις πως την περίοδο των Χριστουγέννων είναι όλοι διαφορετικοί. Πιο χαρούμενοι. Αδιαμφισβήτητα, τα Χριστούγεννα είναι από τις αγαπημένες γιορτές πολλών κι αυτό γιατί…

1. Τα λαμπάκια στους δρόμους. 

Έλα τώρα. Το ξέρω πως σ αρέσει και σένα να περιπλανιέσαι στους δρόμους της Αθήνας. Να είναι όλα γύρω σου φωτισμένα με γιορτινά φωτάκια. Όταν η πόλη βάζει τα καλά της ή όταν τα μπαλκόνια είναι φωτισμένα νιώθουμε πιο χαρούμενα. Κι αφού το παραδέχτηκες, μπορείς κι εσύ να περάσεις γύρω από το λαιμό σου λαμπιόνια αφού ξέρω πως πάντα ήθελες να το κάνεις.

pexels-photo-52907

2. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μπάλες χρυσές, κόκκινες, μωβ, μπλε, ασημί. Όλες μας κάνουν, αφού το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάθε σπίτι διαφέρει και πολύ μάλιστα. Η ευχαρίστηση που σου δίνει η διαδικασία του στολίσματος, ή η ευχαρίστηση όταν το βλέπεις ολοκληρωμένο. Αισθάνεσαι ικανοποιημένος και γεμάτος με τον πνεύμα των Χριστουγέννων.

3. Η μέρα των Χριστουγέννων (φυσικά). 

Εγώ την ονομάζω προπροπαραμονή και θα σου εξηγήσω γιατί. Σε κάθε σπίτι γίνεται το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που είναι μία ιδέα για το τι θα προκύψει στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Αυτή η μάζοξη όλης της οικογένειας μέσα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα είναι κάτι που όλοι μας ευχαριστιόμαστε (bonus το φαγητό!).

pexels-photo-196648

4. Τα γλυκά. 

Δίπλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες. Θες να συνεχίσω ή έπαθες υπογλυκαιμία; Plus η βασιλόπιτα. Μ’ έπιασε εμένα η υπογλυκαιμία. Αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών είναι τα γλυκά τα οποία ευχαριστιόμαστε με μανία και χωρίς κανένα έλεος.

5. Το τζάκι, η ζεστή σοκολάτα, τα χαλιά και ο καναπές. 

Το φαντάζεσαι ήδη, θες να γίνει αυτή η εικόνα πραγματικότητα. Έχω έρθει στη θέση σου. Όταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα όλοι ονειρευόμαστε να είμαστε σε ένα σαλέ, δίπλα στο τζάκι και να πίνουμε ένα ζεστό ρόφημα. (Ίσως και με τον πρίγκιπα/πριγκίπισσα του παραμυθιού δίπλα μας).

cookies-christmas-xmas-baking

6. Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

“Laaast Christmas, I gave you my heart..”. Το έχεις χιλιοτραγουδήσει και όταν το ακούς την περίοδο των Χριστουγέννων έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. (Μόνο εγώ το ακούω και καλοκαίρι;). Φυσικά τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μας βγάζουν και μία μελαγχολία η οποία μας αρέσει πολύ.

7. Οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες.

“Home alone”, “The Pollar Express” και άλλες πολλές τις βλέπουμε αυστηρά Χριστούγεννα. Δε δέχομαι αντίρρηση. Το κατάλληλο κλίμα γι αυτές τις ταινίες είναι το Χριστουγεννιάτικο. Χαμηλός φωτισμός, κεράκια, λαμπάκια και το δέντρο είναι απλά πράγματα που μας γεμίζουν.

8. Η μελαγχολία των Χριστουγέννων.

Όλους μας πιάνει μία μελαγχολία την περίοδο των Χριστουγέννων. Εντάξει.. τελειώνει ένας χρόνος, είναι λογικό από τη μία. Οξύμωρο από την άλλη καθώς είναι περίοδος χαράς. Το ακόμη πιο περίεργο είναι πως αυτή η μελαγχολία μας αρέσει κι ας μην είμαστε μελαγχολικοί.

9. Τα χοντρά ρούχα. 

Πουλόβερ, κασκόλ, γάντια. Τι καλύτερο από αυτά; Φάε τη σκόνη του χειμώνα καλοκαίρι! Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να χουχουλιάζεις μέσα στα ζεστά σου ρούχα; Ή, ακόμη, να χώνεις τη μουσούδα σου στο κασκόλ; Έχοντας και την μελαγχολία που ανέφερα πιο πάνω έχεις όλο το πακέτο.

10. Η παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου μέρα. Είναι το τέλος μιας χρονιάς όπου κάνεις τον απολογισμό σου. Έχεις την ευκαιρία να αναθεωρήσεις και να αφήσεις την νέα χρονιά να σε βρει πιο αισιόδοξο. Επιπρόσθετα, η συγκέντρωση της οικογένειας, το γιορτινό τραπέζι και το πολύ, πολύ, πολύ φαγητό σε κάνουν να ανυπομονείς. Ας μη μιλήσω για τη βασιλόπιτα και το φλουρί που έχει γίνει πολύ σημαντικό ιβέντ της βραδιάς..

pexels-photo-243022

Να έχετε πανέμορφα Χριστούγεννα και μία ακόμη καλύτερη Πρωτοχρονιά!

Σχόλια