Αυτά τα μουσεία συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο ανατριχιατσικά μέρη του κόσμο και προσφέρουν υλικό για εφιάλτες…

Σίγουρα έχει πέσει στην αντιληψή σου η ύπαρξη κάποιου περίεργου μουσείου όπως το Διεθνές Μουσείο Τουαλέτας στην Ινδία ή το Μουσείο Βασανιστηρίων στην Μάλτα. Σ’ αυτή τη λίστα συγκεντρώσαμε τα 10 πιο τρομακτικά μουσεία όλου του κόσμου, που θα τρομάξουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

10

House on the Rock

p153993-wisconsin_dells-house_on_the_rock

Το House on the Rock βρίσκεται στις ΗΠΑ, λειτουργεί από το 1959 και σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει πολλά και διαφορετικά εκθέματα. Μέσα στους χώρους του κτίσματος υπάρχει ένα έκθεμα, που θυμίζει θαλάσσιο τέρας και έχει ύψος 61 μέτρα, όπως επίσης υπάρχει και η αναπαράσταση μιας αμερικάνικης πόλης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Σίγουρα αυτά τα δύο εκθέματα δεν σας φάνηκαν και πολύ τρομακτικά σκεφτείτε, όμως ότι στο House on the Rock θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε θεοσκότεινα, βρώμικα δωμάτια και θα περιτριγυρίζεστε από σπασμένες κούκλες και μουσικά όργανα. Το πιο τρομακτικό απ’ όλα πάντως είναι ότι ταυτόχρονα θα ακούτε κλασική μουσική και παρ’ ότι είμαι λάτρης όλοι ξέρουμε ότι κάποια κομμάτια είναι αρκετά τρομακτικά.

9 

Μουσείο Ψυχιατρικής

alaska-1182127860-_dsc0327

Ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί σ’ ένα μουσείο με τόσο υπέροχα εκθέματα, όπως συσκευές ηλεκτροσόκ και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για λοβοτομή; Πάντως για εσάς που σας αρέσει να σοκάρεστε το Glore Psychiatric Museum στο Μισούρι των ΗΠΑ είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Αν το επισκεφτείτε μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στην αίθουσα με τους παλιούς τρόπους αντιμετώπισης νοσών, όπου θα δείτε εργαλεία για ασθενείς, που αιμορραγούσαν αλλά και βήμα βήμα μια εγχείρηση ψυχοχειρουργικής.

8

New Haven Ventriloquist Museum

vent4

Αν είστε έστω και λίγο επηρεασμένοι απ’ την ταινία “Annabelle” δεν θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε αυτό το μουσείο, αφού είναι γεμάτο με παλιές κούκλες. Συγκέκριμενα, σε κάθε θέση του θεάτρου υπάρχει και μια κούκλα και ο μόνος χώρος για να σταθείς είναι πάνω στην σκηνή.

Παρ’ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν υποφέρουν από Automatonophobia, δηλαδή δεν φοβούνται τους εγγαστρίμυθους (είναι αυτοί οι άνθρωποι, που κρατάνε μια κούκλα και καταφέρνουν να μιλήσουν χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους) δεν είναι και τόσο δυσκόλο να φοβηθούν σ’ αυτό το θέατρο.

7

Οι Κατακόμβες του Παλέρμο

2419351164_7a627926a3

Αν και δεν ξεκίνησαν σαν μουσείο αυτό ακριβώς θεωρούνται οι Κατακόμβες του Παλέρμο. Το Μουσείο του Θανάτου. Βαθιά στα έγκατα της Μονής των Καπουτσίνων μπορείτε να δείτε- υπάρχουν πτώματα τοπικών μελών της κοινότητας αλλά και δυο μοναχών-.

Τα…πτώματα είναι τοποθετημένα κατά μήκος των τοίχων με τα ρούχα, που είχαν θαφτεί. Μάλιστα πολλοί σοροί χρονολογούνται από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι και την τελευταία ταφή της Rosalia Lombardo το 1920. Αν το επισκεφτείτε θα εκπλαγείτε από το πόσο καλοδιατηρημένοι είναι κάποιοι σοροί που θα πιστεύεται ότι οι άνθρωποι αυτοί απλά κοιμούνται.

6

London Dungeon

london-the-london-dungeon_2005-08_02_resize

Το London Dungeon είναι αρκετά γνωστό και τρομακτικό, αλλά με διαφορετικό τρόπο απ’ τα άλλα μουσεία. Θεωρείται τρομακτικό, γιατί κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στα 1665, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πανούκλας στο Λονδίνο, που γέμισε τους δρόμους με πτώματα.

Επιπλέον, δύσκολα θα ήθελε κάποιος να είναι στο ίδιο δωμάτιο με τον γνωστό κουρέα Τζακ– ναι στον Τζακ τον αντεροβγάλτη αναφερόμαστε-. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο στο London Dungeon υπάρχει ένα δωμάτιο για μεσαιωνικά βασανιστήρια και τον βασανιστή εκεί πρόθυμο να σας δείξει κάποιες πρακτικές.

 

Σχόλια