Πριν αρχίσεις να χρησιμοποιείς το χειμωνιάτικο κρύο ως δικαιολογία για να αποφύγεις μια έξοδο, σου παρουσιάζουμε εναλλακτικές προτάσεις για ένα πολύ όμορφο και χαλαρό Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια: Γιώργος Βέρδης, Άρτεμις Μόσχου

Λίγο τα πρώτα κρύα, λίγο η μελαγχολία αυτού του καιρού, η ιδέα του να καθίσει κάποιος και να απολαύσει τη θαλπωρή του σπιτιού του και ιδίως του… καναπέ του αυτές τις μέρες είναι άκρως δελεαστική.

Εμείς σας καταλαβαίνουμε και συμπάσχουμε, οπότε είπαμε να σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε όσο πιο δημιουργικά γίνεται το σαββατοκύριακο που μας έρχεται!

Για να μην αδικήσουμε όμως και τους αναγνώστες που δηλώνουν party animal και η θαλπωρή του σπιτιού δεν τους κάνει και τόσο αίσθηση, πράγμα απόλυτα κατανοητό, συμπεριλάβαμε και προτάσεις για δημιουργικές εξορμήσεις εκτός σπιτιού.

Προτασεις για τους σπιτογατους της παρεας

Βιβλιοπρόταση:

“Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη”

Για τους βιβλιοφάγους της παρέας, αυτό το βιβλίο είναι εγγυημένη επιλογή. Μην ξεγελιέστε απ’τον τίτλο, δεν έχει καμία σχέση με ρομαντικό περιεχόμενο. Πρόκειται για την εξιστόρηση της ανέλιξης της ηρωίδας, της νεαρής Άννας, από τη μάχη της με τα διλήμματα και τις αντιφάσεις της καθημερινότητας, μέχρι την εξέλιξή της σε μια γυναίκα αποφασισμένη να διεκδικήσει ένα δυναμικό ρόλο στη ζωή.

Η συμβολή και η καθοδήγηση του καθηγητή της στο πανεπιστήμιο, με τον οποίο είχαν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, κρίθηκε αποφασιστική σε αυτή την ανέλιξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες, στιγμές αμφισβήτησης και αγωνίας σε αυτό το δύσκολο ταξίδι προς την κορυφή.

Ο καθηγητής Ηγεσίας και Μάνατζμεντ Δημήτρης Μπουραντάς μέσω του βιβλίου αυτού περνάει τα πιο εποικοδομητικά μηνύματα ζωής για κάθε άτομο που έχει την ευκαιρία να το διαβάσει.

15128681_1281641081857843_1919599152_n

Girls’ Night / Boys’ Night:

Ως κοπέλα, οφείλω να προτείνω και μια ιδέα που απευθύνεται αποκλειστικά στις κοπέλες της παρέας. Αγόρια, απομακρυνθείτε από αυτή την επιλογή και προχωρήστε στο Boys’.

Κορίτσια, ένα έχω να προτείνω: το παραδοσιακό, λατρεμένο και πάντα καίριο girls’ night. Μαζευτείτε σε ένα σπίτι (κατά προτίμηση κάποιας κοπέλας που μένει μόνη της ή που λείπουν οι γονείς της), αγοράστε popcorn ή ό,τι σοκολατοειδές σας αρέσει, φτιάξτε τα νύχια σας μαζί, κουτσομπολέψτε το αντίθετο φύλο, ξέρετε εσείς!

Τέλος, για να ολοκληρωθεί η κοριτσίστικη αυτή βραδιά, δε θα μπορούσαν να λείψουν οι ταινίες με love story. Το The Notebook, Dear John, Me Before You κλπ κλπ αποτελούν επιλογές που θα συγκινήσουν και την πιο σκληροτράχηλη κοπέλα της παρέας, όσο κι αν προσπαθήσει να το αρνηθεί.

The Notebook/Dear John/Me Before You

The Notebook (2004) / Dear John (2010) /Me Before You (2016)

 

Η συνταγή αυτή είναι απλή και επιτυχημένη. Αφού βρεις το κατάλληλο σπίτι αναζητείς τους διαθέσιμους κολλητούς και συμπληρώνεις με πίτσα, σουβλάκια και μπύρες. Προϋπόθεση φυσικά είναι να μην καλέσεις τον «φίλο» που είναι στη γράμμωση.

Λείπει, όμως, κάτι σημαντικό. Η ταινία. Όχι όμως οποιαδήποτε ταινία. Η αντρική ταινία με τις δόσεις κάφρικου χιούμορ που κανένα θηλυκό δεν πρόκειται να εκτιμήσει. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τρεις ταινίες που θα προσφέρουν άφθονο γέλιο για ένα υπέροχο βράδυ Σαββάτου στο σπίτι. Αν δεν έχεις φτιάξει καλογραμμωμένους κοιλιακούς μέχρι το τέλος της βραδιάς, σου υποσχόμαστε τα λεφτά σου πίσω.

Deadpool (20116) / Hot Tub Time Machine (2010) / EuroTrip (2004)

Deadpool (20116) / Hot Tub Time Machine (2010) / EuroTrip (2004)


Επιτραπέζια Παιχνίδια: 

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να μεγαλώσαμε, να αλλάξαμε θέλω και δραστηριότητες, αλλά τα επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους αποτελούν διαχρονική και άκρως διασκεδαστική αξία. Μαζευτείτε όσοι περισσότεροι μπορείτε σε ένα σπίτι, αφού ο καθένας κουβαλήσει μαζί του όποιο ξεχασμένο επιτραπέζιο βρήκε, και ξεκινήστε! Προσωπική μου προτίμηση είναι το Cluedo, οφείλω να το δηλώσω, αλλά οποιαδήποτε επιλογή είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει πολύ γέλιο ανάμεσα στα μέλη της παρέας, δημιουργώντας μια αξέχαστη βραδιά. Σε περίπτωση που δε βρεθούν επιτραπέζια παιχνίδια, το τάβλι και τα χαρτιά αποτελούν μια ασφαλή αλλά πάντα διασκεδαστική επιλογή!

Προτασεις για τους αναγνωστες που δεν τους χωραει το σπιτι

Mirch:

Για όσους προτιμούν τις εναλλακτικές ιδέες στο φαγητό και τους αρέσει να πειραματίζονται με νέες γεύσεις, ιδιαίτερα τις πικάντικες, έχουμε να προτείνουμε την ινδική κουζίνα. Στο Μοναστηράκι, στην οδό Ερμού 109, βρίσκεται ένα καταπληκτικό μαγαζάκι με την ονομασία Mirch”, το οποίο προσφέρει και υπηρεσίες take-away. Η κλασική επιλογή είναι μία, το ινδικό σουβλάκι. Ξεχάστε τζατζίκια και πατάτες, το σουβλάκι αυτό απαρτίζεται από πικάντικο κοτόπουλο, λαχανικά και μια εκπληκτική σος γιαουρτιού. Η αντίθεση των γεύσεων που συναντάς σε αυτό το ινδικό είναι εντυπωσιακή, με ποικιλία επιλογών για όλα τα γούστα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!15151486_1281635358525082_698819830_n

Αγία Λαύρα, Αιγάλεω:

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λένε και έτσι δεν θα μπορούσα να μη συμπεριλάβω μια αναφορά στα Δυτικά Προάστια σε αυτό το άρθρο. Σε ένα στενάκι λοιπόν, λίγο πιο κάτω από τη διασταύρωση της Θηβών και της Ιεράς Οδού, βρίσκεται η Αγία Λαύρα, ένας πεζόδρομος που κατακλύζεται καθημερινά από φοιτητές, ρακές και καλή διάθεση.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια η έξοδος στα Δυτικά Προάστια φαινόταν αστεία για το ευρύτερο αθηναϊκό κοινό. Τα τελευταία χρόνια όμως, με τη συμβολή και του Μετρό, το Αιγάλεω έχει καταφέρει να μετατραπεί σε προορισμό για όσους ψάχνουν για καλή ρακή,  κρασάκι και μεζέδες σε προσιτές τιμές.

Ρόλο φυσικά έχει παίξει και το γεγονός ότι το Αιγάλεω συγκεντρώνει τον πληθυσμό από τα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς, γεγονός που καθιστά την κράτηση τα Σαββατοκύριακα απαραίτητη.

Πάρε, λοιπόν, την παρέα σου και απόλαυσε κρητικές νοστιμιές στη Ρακαδημία, οινόμελο στις Ρακοθεωρίες και ημίγλυκο κρασάκι στο Ρακί Αμάν Μεζέ (διακρίνεται μοτίβο). Εξάλλου πέρα από το γεγονός ότι θα περάσεις υπέροχα θα έχεις τα πνευματικά δικαιώματα για να τραγουδάς το εξής θρυλικό κομμάτι:

Μπουρνάζι, Αιγάλεω, Περιστέρι ξέρω ζόρι τραβάς, μέρη που εσύ κι οι φίλες σου θεωρείτε μπας κλας.

Από την άλλη εγώ Εκάλη δεν πατάω ποτέ γιατί είναι μέρος με γυναίκες που έχουν ύφος μπλαζέ.

Ποίηση.

Escape Room: 

Μια πρωτότυπη αλλά άκρως διασκεδαστική ιδέα για έξοδο με φίλους. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι απόδρασης από ένα χώρο. Συγκεντρώνεστε με την παρέα σου, αφού προηγουμένως έχετε πάρει τηλέφωνο για να κλείσετε το Escape Room της επιλογής σας, και ξεκινάτε!

Με το που εισέρχεστε στο χώρο απ’όπου πρέπει να αποδράσετε, ξεκινάει το παιχνίδι και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Στόχος σας είναι η αξιοποίηση των στοιχείων που βρίσκονται κρυμμένα στο χώρο, ώστε να σας βοηθήσουν να αποδράσετε. Η άρτια συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας μαζί με τις ικανότητες αντίληψης είναι η συνταγή της επιτυχίας για μια τέλεια απόδραση. Προτιμώμενοι χώροι για μια τέτοια εμπειρία είναι το “Great Escape Rooms” στου Ψυρρή, το “Athens Clue” στο Σύνταγμα, το “The Original Game” στο Μοναστηράκι και το “Exodus” στο Μαρούσι. Κάθε χώρος διαθέτει πλήθος διαφορετικών δωματίων, ανάλογα με τις προτιμήσεις κάθε ομάδας.

Η εμπειρια μας στο Mysteries.gr

Θεατρικές Παραστάσεις:

Ανοιξιάτικο βράδι. Μεγάλο δωμάτιο παλιού σπιτιού. Μιά ηλικιωμένη γυναίκα, ντυμένη στά μαύρα, μιλάει σ’ έναν νέο. Δέν έχουν ανάψει φώς. Απ’ τά δυό παράθυρα μπαίνει ένα αμείλικτο φεγγαρόφωτο.

skiniko-no3-spanioliki-nuxta-enlarge

Είναι Σάββατο μεσημέρι και εσύ ψάχνεις απεγνωσμένα μία λύση για το βράδυ. Προφανώς και είσαι ακόμη ελαφρώς ζαλισμένος από το Drunk Sinatra που είχες πάει το προηγούμενο βράδυ οπότε αναζητείς κάτι χαλαρό – κατά προτίμηση μια θεατρική παράσταση διότι παρεμπιπτόντως έχεις υποσχεθεί έξοδο στο αίσθημα που σπουδάζει στη Φιλοσοφική. Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς.

Στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια ο Γιάννης Ρίτσος και ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συναντούν την τέχνη του θεάτρου και συνθέτουν μια υπέροχη εναλλακτική πρόταση για ένα διαφορετικό Σαββατόβραδο.

Η ηθοποιός Κατερίνα Κουτροκόη ερμηνεύει την ηλικιωμένη γυναίκα του ποιητικού μονολόγου ενώ η Χαρά Κουμαριώτη βρίσκεται στο πιάνο. Τα εικαστικά έχει επιμεληθεί η Ματίνα Γεωργά, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ν. Παπακωνσταντίνου ο οποίος έδωσε στην παράσταση τον υπότιτλο: «Ποίηση σε ντο δίεση ελάσσονα για ηθοποιό και πιάνο».

Γενική Είσοδος: 10€

Φοιτητές / Άνεργοι: 6€

Βασισμένο στο ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», το έργο αυτό εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το Royal Court στο Λονδίνο. Μέσω του σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή, καταδεικνύεται με πολύ εύστοχο και ανατριχιαστικό τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.

Οι δύο ηρωίδες, η Άννα (την οποία υποδύεται η Ελένη Ράντου) και η Σοφί, εισέρχονται σε ένα απροσδόκητο θρίλερ, σε μια Οδύσσεια επιβίωσης χωρίς επιστροφή, ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που διαλύεται. Το έργο εγκωμιάζει τη γυμνή αλήθεια της καθημερινότητας του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, όντας εγκλωβισμένος και ανυπεράσπιστος μπροστά στη λαίλαπα του χρήματος, στην απομόνωση και στην εσωστρέφεια της εποχής.

antwnhs-karystinos-elenh-rantoy-1

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Ηλίας Μελέτης, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης

Για μια ανάσα…, Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3626596. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, 20:00, Πέμπτη, 20:00, Παρασκευή, 21:00, Σάββατο, 21:00, Κυριακή, 19:30, από 3 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, πλατεία 19 ευρώ, εξώστης 17 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, ανέργων 12 ευρώ, Πέμπτη, γενική είσοδος 17 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, ανέργων – συνταξιούχων 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr (για αγορά εισιτηρίων μία εβδομάδα πριν, τιμή 15 ευρώ).

 

Σχόλια