“Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν”: Μία κωμικοτραγική θεατρική παράσταση σε ένα μικρό θέατρο με μεγάλους ηθοποιούς

Στο μικρό θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, στη σκηνή Β γίνεται κάτι μαγικό κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Νέοι αλλά και γνωστοί ηθοποιοί συναντιούνται για να παρουσιάσουν μία παράσταση που έχει ως στόχο να συγκινήσει και να προβληματίσει.

Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν είναι μία πολυβραβευμένη κωμωδία από την Αργεντινή. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο διδάσκοντας μηνύματα ζωής.

Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν
Σε κείμενο του Κλαούντιο Τολκατσίρ και σε σκηνοθεσία της δικής μας Μαριτίνας Πασσάρη παίρνει σάρκα και οστά στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.

Πρόκειται για τη συμβίωση μιας οικογένειας, τα μέλη της οποίας είναι εγκλωβισμένα σε μία επώδυνη και παράλογη συνύπαρξη. Η βία λειτουργεί ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας. Με χιούμορ, κυνισμό, διεισδυτική ματιά αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία, σκιαγραφούνται οι πολυδιάστατες σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας.

Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

Μία παράλογη, κωμικοτραγική κι αδιέξοδη συνύπαρξη που μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου με τέτοιο τρόπο που σε κάνει, αβίαστα, να γελάσεις.

Πόσο εύκολο είναι να μένεις σε μία κατάσταση που σε ενοχλεί, ακόμα κι αν αφορά τα μέλη της οικογένειας σου; Πόσο εύκολο είναι τελικά να δίνει ανιδιοτελώς την αγάπη και την φροντίδα σου; Πόσος χρόνος σου χρειάζεται μέχρι να σκεφτείς τον εαυτό σου και όχι τους άλλους; Μήπως το να φτάσεις στο αμήν σε κάνει να τα ξεχνάς όλα; Ποιος θα είναι ο πρώτος που θα φύγει;

Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν είναι ένα πολυβραβευμένο έργο και ορόσημο στην ιστορία της σύγχρονης θεατρικής γραφής. Το έργο συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια συνεχούς επιτυχίας στην Αργεντινή. Η οικογένεια Κόλεμαν γεννήθηκε μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη και οι ηθοποιοί αυτοσχεδίαζαν επί μήνες χρησιμοποιώντας όλα τα δωμάτια του σπιτιού έχοντας ένα σκοπό.

Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μία οικογένεια αποφασίζοντας οι ίδιοι πως θα επικοινωνούν, τον τρόπο σύνδεσης τους, αν θα αγαπούν ή θα μισούν ο ένας τον άλλον.

koleman

Επιπλέον, οι ηθοποιοί της παράστασης από τον πιο σημαντικό έως τον λιγότερο σημαντικό ρόλο είναι καθηλωτικοί. Σου μεταδίδουν κατευθείαν την ασφυκτική κατάσταση της οικογένειας, την μελαγχολία, τον προβληματισμό αλλά και την αίσθηση της φυγής.

Συνοψίζοντας, η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν συνεχίζεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και δημιουργεί μαγική ατμόσφαιρα που σε κάνει να σκεφτείς πως κάτι σημαντικό γίνεται σ’ αυτό το θέατρο της Κυψέλης.

Με τους: Αλεξάνδρα Παντελάκη, Εύρη Σωφρονιάδου, Μιχάλης Πανάδης, Ειρήνη Μακρή, Αντιγόνη Δούμου, Ηρακλής Κωστάκης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Δημήτρης Μαμιός.

Μπράβο σας παιδιά!

Σημείωμα αρθρογράφου/θεατή: Μία “ψαγμένη” παράσταση που σε κάνει να χειροκροτείς με ικανοποίηση. (Το χειροκρότημα δε σταματούσε και οι ηθοποιοί χρειάστηκε να βγουν 3 φορές στην σκηνή για να υποκλιθούν.)

Σχόλια