Hang out with Χανγκόβερ? 10+1 τρόποι για να το καταπολεμήσεις!

Πονοκέφαλος, ναυτία, κόπωση, αδιαθεσία, δυσκολία συγκέντρωσης, όλα σε μια λέξη ευρέως διαδεδομένη. Χανγκόβερ. Συμβαίνει και ευχόμαστε να μην μας ξανασυμβεί. Μερικοί τρόποι για να το μετριάσουμε.

Σάββατο πρωί, ανοίγεις τα μάτια σου και αναρωτιέσαι τι ώρα είναι.

Πας να σηκωθείς και το κεφάλι σηκώνεται τελευταίο.

Ψάχνεις για το κινητό σου.

Σαφέστατα δεν ξέρεις που είναι.

Σηκώνεσαι να το ψάξεις, αλλά προτιμάς την τουαλέτα.

Ε, ναι λοιπόν. ΧΑΝΓΚΟΒΕΡ-άρεις.

hangover-dog

 

10+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ

 Φάε καλά

 Δύο φίλοι μου κάθε πρωί, μετά από ένα ξέφρενο πάρτι, έτρωγαν ένα ωραιότατο ”Λονδρέζικο Πρωινό”. Το English Breakfast (bacon, λουκάνικα, αυγά, κόκκινα φασόλια) θα γεμίσει το στομάχι σου και θα βοηθήσει να πέσουν τα επίπεδα αλκοόλης στον οργανισμό σου. Αν είσαι από αυτούς που το αλκοόλ σου προκαλεί ναυτία, φάε μια φρουτοσαλάτα, για ενέργεια και ευεξία.

englishbreakfast-1200-80

 

Πάρε βιταμίνες

Πιες ένα πολυβιταμινούχο και θα είσαι εξασφαλισμένος. Θα αναπληρώσεις ότι έχασες την προηγούμενη μέρα και θα ανακτήσεις την χαμένη ενέργεια, αν και θεωρώ ότι την αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο το προηγούμενο βράδυ.

 

Πιες τσάι

Το τζίντζερ και το τσάι μέντας, είναι η καλύτερες επιλογές. Βοηθούν και μειώνουν την ναυτία. Το χαμομήλι βέβαια, είναι και σε αυτή την περίπτωση θαυματουργό.

 

Φάε φρούτα

Καλύτερα και από τις βιταμίνες φυσικά, επομένως μην τα αμελείς. Σε περίπτωση στομαχικής διαταραχής, απέφυγε τα πορτοκάλια καθώς λόγω της οξύτητας τους, θα δυσκολέψουν την κατάσταση.

 

Σσσούπες, σούπες, σούπες

Η κοτόσουπα και η σούπα λαχανικών, ενδείκνυνται. Οι σούπες θα ”ηρεμήσουν” το στομάχι σου και θα σε γλιτώσουν από πιθανή αφυδάτωση.

 

Πάρε βαθιές αναπνοές

Ξάπλωσε, χαλάρωσε και εισέπνευσε βαθιά. Το οξυγόνο παράγει ενδορφίνες, που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

 

Μην πιεις για 48 ώρες

Έτσι τουλάχιστον λένε οι ειδικοί. Φυσικά υπάρχει και  ”η συνταγή ομοιοπαθητικής – Συνέχισε να πίνεις” . Το Blondy Mary, θεωρείται καλό κοκτέιλ για να ξεχανγκοβεράρεις. Τι να πω στο συγκεκριμένο θέμα  οι απόψεις διίστανται.

 

Water for the Win

Το καλύτερο είναι να πιεις ένα ποτήρι νερό πριν κοιμηθείς και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να ξυπνήσεις, όσο το δυνατόν, καλύτερα. Ωστόσο, το νερό είναι σημαντικό να λαμβάνεται και καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης ημέρας.

Φοιτητικοι ψιθυροι: Μεθυσμενες ιστοριες

Στην ανάγκη και ένα παυσίπονο

Ξέρω, υπάρχουν και οι ”τα χάπια δεν κάνουν καλό” άνθρωποι. Παρόλα αυτά, αν ο πονοκέφαλος σου τρυπάει το μυαλό και δεν μπορείς να τον αποφύγεις με φυσικούς τρόπους, στρέψου στο ντεπονάκι.

 

Chrakers

Τα κρακεράκια, οι φρυγανιές, το ψωμί του τόστ, έχουν κάποια περιεκτικότητα ζάχαρης, τόση ώστε να βοηθήσει στην παροχή ενέργειας και να μην προκαλέσει κάποια στομαχική διαταραχή. Συγχρόνως, απορροφούν τα περιττά υγρά από το στομάχι.

 

+1Η Συμβουλή bonus, είναι φυσικά να αποφύγεις το χθεσινοβραδινό μεθύσι. Τα παρακάτω tips γνωστά αλλά δυστυχώς αμελητέα. Απλώς υπενθυμίζω:

  • Μην πίνεται με άδειο στομάχι
  • Συνδυάστε το αλκοόλ με το νερό κατά τη διάρκεια της βραδιάς. (1 ποτό+1 νεράκι δώρο) 
  • Μην πίνετε άπειρα σφηνάκια τεκίλα. Παιδιά, το ”one tequila, two tequila, three tequila, floor”, δεν βγήκε τυχαία.
  • Όταν κατευθύνεστε από το ένα πάρτι στο άλλο, αντί για μπύρα κρατήστε μια σόδα. Τα ανθρακούχα επιταχύνουν την απορρόφηση αλκοόλ, οπότε στο επόμενο πάρτι, θα φτάσετε cool enough.

two-day-hangover

Φυσικά είμαστε τρελοί και θα κάνουμε του κεφαλιού μας, αλλά είναι ωραίο να μπορείς να παρτάρεις και την επόμενη μέρα.

Ποτο, ξενυχτι και μεθυσι !

Σχόλια