Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά Festival της Ευρώπης, το Plisskën Festival, έρχεται και αυτόν τον χειμώνα στην Αθήνα!

Για δεύτερη χρονιά, το Plisskën Festival επιστρέφει στη χειμερινή του εκδοχή στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2016 φέρνοντας μαζί του περισσότερους από 40 καλλιτέχνες της διεθνούς και εγχώριας σκηνής για μια μοναδική εμπειρία.

1. “Γιατί είναι το Plisskën”

the-horrors

Το  Plisskën Festival, από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει έναν στόχο: Να σου γνωρίσει πολλά είδη μουσικής και καλλιτέχνες που δεν ήξερες, να διευρύνει τα μουσικά σου σύνορα, αλλά και να προσφέρει μια από τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να συμμετάσχει. Για αυτό όσοι έχουν πάει έστω και μια φορά, το έχουν αγαπήσει και  πλέον πηγαίνουν κάθε χρόνο.

2. Ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο μουσική

Ένα φεστιβάλ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, το Plisskën προσφέρει non-stop μουσική, ανοίγοντας τις πόρτες του από τις 19:00 με τη μουσική να παίζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα διήμερα φεστιβάλ δεν γίνονται συχνά στην Ελλάδα, για αυτό καλό θα ήταν να μην το χάσετε καθώς υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες να ακούσετε.

3. Το πιο ολοκληρωμένο φεστιβάλ της Ελλάδας

Μικρό tip αν είναι η πρώτη σου φορά που θα πας στο Plissken: Στο Plisskën δεν πρέπει να περιμένεις ένα απλό lineup. Από τους κορυφαίους της electronic μουσικής όπως Prefuse 73, Zomby και Vatican Shadow, μεγάλα ονόματα της techno και house μουσικής όπως οι Ellen Allien και οι Optimo, μέχρι το old school λονδρέζικο rap των Four Owls και το grime του D Double E, καταλαβαίνεις πως το φεστιβάλ εκπροσωπεί όλα τα γούστα, αλλά  δημιουργεί και νέες προτιμήσεις.

4. Οι headliners Tuxedomoon και Death in Vegas

Δύο θρυλικά συγκροτήματα, οι πρωτοπόροι του post-punk Tuxedomoon και ο διαχρονικός Richard Fearless ή αλλιώς Death In Vegas, θα κάνουν μια μοναδική επανεμφάνιση στην Ελλάδα ως headliners του φεστιβάλ στις 2 & 3 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Μαζί με τις μελωδίες τους και την καταπληκτική μουσική τους, θα φέρουν και την εκπληκτική αύρα που χρειάζεται για να γίνει το φεστιβάλ ακόμα καλύτερο.

5.  Νέοι καλλιτέχνες και είδη μουσικής να ανακαλύψεις

Ο ήχος του Plisskën συνεχώς επεκτείνεται, και αυτό δεν αλλάζει ούτε φέτος. Καλλιτέχνες της παγκόσμιας και εγχώριας σκηνής που πιθανόν να μην έχεις ακούσει, αλλά που προορίζονται για μεγάλα πράγματα, έρχονται στη σκηνή του Plisskën προσφέροντας κάτι το διαφορετικό από αυτά που έχεις ακούσει. Χάρη στο φεστιβάλ ανοίγονται νέοι μουσικοί ορίζοντες, και αυτή είναι άλλωστε η μαγεία του Plisskën Festival, ένα “σχολείο” μουσικής όπως αρμόζει.

6. Η συναυλιακή ατμόσφαιρα

savages

Αυτό που είναι σίγουρο σε κάθε event του Plisskën, είναι πως δεν υπάρχει κανείς που να μην κουνιέται, να χορεύει να φωνάζει, να τραγουδάει.  Ο ενθουσιασμός του κοινού είναι διάχυτος, ενώ η ενέργεια που προσφέρει δεν μπορεί παρά να σε παρακινήσει να χορέψεις μαζί με αγνώστους και να προσφέρει σε εσένα αλλά και στον καλλιτέχνη που βρίσκεται στη σκηνή την απόλυτη συναυλιακή εμπειρία.

7. Τα Stages του Plisskën

a

Το Plisskën Festival φέτος θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικούς συναυλιακούς χώρους  για να θυμίσει ακόμα πιο έντονα street festival: Piraeus 117 Academy, Μεταλλουργείο, The Hub Όλα είναι κοντά μεταξύ τους για να μην χάσεις κανέναν μουσικό και φυσικά για να μην τρως περπάτημα, ενώ επίσης θα υπάρχουν τέσσερα stages, Main Stage (Piraeus 117 Academy), Tunnel & Republic (Μεταλλουργείο) και Aquarium (The Hub).

8. Φαγητό και ποτό για μια χαλαρή παρακολούθηση

Επειδή όμως δεν αξίζει να πας σε συναυλία με άδειο στομάχι, στον χώρο θα υπάρχει ένα από τα καλύτερα Food Courts της Ευρώπης, καθώς και Coctail Bars, για να επιλέξεις από σουβλάκια και burger μέχρι και γαλακτομπούρεκο. Όλα σε καλές τιμές, μακριά από τις συνηθισμένες τιμές των διάφορων συναυλιών.

9. Το Pop-Up Store

trail-art

Φέτος, θα υπάρξει Pop Up Store με merchandise του φεστιβάλ, καθώς και εκθέσεις artwork και φωτογραφίες από τα events για να αγοράσεις ο,τι θες από το Plisskënπου σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο!

 10. Μια αξέχαστη φεστιβαλική εμπειρία

Στην ερώτηση “Γιατί πηγαίνεις στο Plisskën”. η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι “Για την εμπειρία”. Στο Plisskën δεν πας απλά για ένα συγκρότημα ούτε μόνο για τη μουσική. Πηγαίνεις επειδή κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο,  δεν σταματάει να προσφέρει διασκέδαση, και προσφέρει νέους ήχους και μελωδίες που δεν θα τις αφήσεις ποτέ πίσω σου.

Πολλά είδη μουσικής να ανακαλύψεις, πολλές ωραίες live εμφανίσεις, το τέλειο Festival. Θα είμαστε εκεί.

65days

Οι πόρτες κάθε μέρα ανοίγουν στις 19:00. Τo ταμείο του φεστιβάλ θα λειτουργεί στο χώρο του Μεταλλουργείου.

Χώροι & Stages:

Main Stage Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117
Τunnel & Republic Μεταλλουργείον, Πειραιώς 127
Αquarium Τhe Hub Events, Αλκμήνης 12
Pop Up Store The Loft, Πειραιώς 123

Πληροφορίες

• Website: www.plisskenfestival.gr
• Facebook: www.facebook.com/plisskenfestival
• Twitter: www.twitter.com/plisskenfest
• Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Plisskën_Festival

Lineup

2 Δεκεμβρίου

Tuxedomoon (performs Half Mute), Ellen Allien, Prefuse 73 (live), Zomby (live), The Four Owls, D Double E, Ath Kids, Charlotte De Witte, Psychic Ills, Kooba Tercu, Amelie Lens, Nalyssa Green, Menta, ElijaH & Skilliam, Applescal, Black Athena, The Fog Ensemble, Strange U, Flokosh, Error404, Runner.

3 Δεκεμβρίου

Death In Vegas, La Femme, Vatican Shadow (live), Black Milk, Optimo (Espacio), Babyfather, Νέγρος του Μοριά, XXXY, Aurora Halal, Holy Monitor, Mueran Humanos, Doc Daneeka, Beatrice Dillon, Lord Tusk, Craves, NTS RADIO, Klein, The Vagina Lips, Someone Who Isn’t Me, Hydroessa.

Εισιτήρια

•Προπώληση Διημέρου: 45€ μέχρι 1 Δεκεμβρίου
• Προπώληση Μονοήμερου: 25€ μέχρι 1 Δεκεμβρίου
30€ στο ταμείο του φεστιβάλ

Προπώληση Εισιτηρίων
•Viva Wallet
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Public
• Seven Spots
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
• Eventbrite: http://plisskenfestival2016.eventbrite.com/

 

 

Σχόλια