Φωτογραφικό υλικό και δηλώσεις από την παρουσίαση του νέου προγράμματος των σεμιναρίων “Συναισθηματική διαλεκτική”, που διδάσκει ο Στέλιος Καλαθάς! Το Frapress.gr ήταν εκεί!

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 ο πολυχώρος Συναίσθημα του Στέλιου Καλαθά στο Μοναστηράκι (Αθηνάς 30), γέμισε για άλλη μια φορά από φίλους, συναδέλφους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς και μαθητές του.

Αφορμή ήταν η παρουσίαση του προγράμματος της Συναισθηματική διαλεκτικής για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017.

Ο Στέλιος Καλαθάς μαζί με την Άννα Χατζησοφιά

Ο Στέλιος Καλαθάς μαζί με την Άννα Χατζησοφιά

Πραγματοποιήθηκαν πολλοί κύκλοι ομιλιών από ηθοποιούς και συνεργάτες του Στέλιου Καλαθά, οι οποίοι μίλησαν για τις εμπειρίες τους από την Συναισθηματική διαλεκτική, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του τμήματος της Δημιουργικής γραφής με εισηγητή τον συγγραφέα Χρήστο Ναούμ, με τίτλο “Σπουδή σε θεατρικά κείμενα“. Ο κ.Ναούμ μπορεί να μην κατάφερε να παρεβρεθεί, ωστόσο έστειλε μια ευχαριστήρια επιστολή η οποία και διαβάστηκε.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ο ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς έσπευσε να κάνει μερικές δηλώσεις για την συγκεκριμένη βραδιά:

Ο Στέλιος Καλαθάς μιλάει για το νέο πρόγραμμα της Συναισθηματικής διαλεκτικής

Ο Στέλιος Καλαθάς μιλάει για το νέο πρόγραμμα της Συναισθηματικής διαλεκτικής

“Eίμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί όπως παρακολουθήσατε ξεκινάμε μια δυναμική νέα χρόνια με παράλληλες δράσεις, εδώ στον πολυχώρο Συναίσθημα. Εκτός από το μάθημα μου της Συναισθηματικής διαλεκτικής, έχουν έρθει και άλλοι πολύ σημαντικοί καθηγητές για να κάνουμε φωνητική, σωματική έκφραση και δημιουργική γραφή. Έχουμε το παιδικό τμήμα και το εφηβικό τμήμα. Παλεύουμε λίγο με τα συναισθήματα μας αυτές τις δύσκολες εποχές και κυρίως με την έκφραση και την διαχείριση αυτών των συναισθημάτων. Θέλω να πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί ένας πολύ σημαντικός πυρήνας εδώ στο Μοναστηράκι(Αθηνάς 30), που ο καθένας μπορεί να βρει τον τρόπο να εκφράσει τα συναισθήματα του μέσα από την τέχνη.”

Τις εντυπώσεις της από την Συναισθηματική διαλεκτική μας είπε και η ηθοποιός Δήμητρα Παπουτσή:

Η Δήμητρα Παπουτσή μιλάει για την Συναισθηματική διαλεκτική

Η Δήμητρα Παπουτσή μιλάει για την Συναισθηματική διαλεκτική

“Εγώ ξέρω αυτόν τον χώρο από την μητέρα μου, γιατί είναι ο 3ος χρόνος που έρχεται στην Συναισθηματική διαλεκτική. Είμαι συναισθηματικά δεμένη γιατί θεωρώ ότι κάνει πολύ καλή δουλειά ο κ.Καλαθάς και βοηθάει ανθρώπους ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία σε πολλά καθημερινά προβλήματα και τους αλλάζει κιόλας. Μπορεί αυτό να μην φαίνεται πολύ πιστευτό αλλά υπάρχουν αλλαγές. Από εκεί γνωρίζω τον κ.Καλαθά. Είμαι ηθοποιός οπότε με γνώρισε σαν ηθοποιό αλλά και μέσω της μητέρας μου. Είναι και παιδοψυχίατρος η μαμά μου οπότε με τα παιδιά γενικά έχω πολύ καλή σχέση, σπούδασα και παιδαγωγός. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά με τους εφήβους. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είδα πολλούς ανθρώπους, πολλά πράγματα. Δηλαδή αξίζει να έρθει μια οικογένεια εδώ και να κάνουν πράγματα στη ζωή τους δημιουργικά από το να σπαταλάνε τις μέρες τους, τις ώρες τους στον καναπέ που κάνει πολύ κακό.”

Η βραδιά κύλησε όμορφα και ομαλά, ενώ στο τέλος της ακολούθησαν φωτογραφίες, συζητήσεις και κρασάκι.

Για να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την “Συναισθηματική διαλεκτική” επισκεφθείτε το site!

 

Κάλυψη εκδήλωσης: Γιώργος Μαντάς

Φωτογραφίες: Βασίκης Ζάκκας

Σχόλια