tumblr_n4pfrs6cri1qikmd9o1_500

7. Marley and Me (2008)

Μία σχετικά πιο πρόσφατη και καινούρια ταινία σε σχέση με τις προηγούμενες. Με πρωταγωνίστρια την Jenifer Anniston, τον Owen Wilson και τον Marley, ένα ταραχοποιό λαμπραντόρ αναμφίβολα είναι μία από τις αγαπημένες μας ταινίες με τους μικρούς μας φίλους ως πρωταγωνιστές.

Η ταινία είναι μια ωδή στη φράση “ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου” αφού ο Marley είναι μέρος όλων των στιγμών της ζωής του ιδιοκτήτη. Αυτό που θυμάμαι έντονα, ήταν πως όταν είχα πάει να τη δω στον κινηματογράφο, στο τέλος της ταινίας όλοι στην αίθουσα κλαίγαμε.

TRIVIA: 22 διαφορετικά σκυλιά “έπαιξαν” τον Marley.

tumblr_mrcdmfs9cl1saia4ro1_500

8. Hachi: A Dog’s Tale – Hachiko: H Ιστορία ενός σκύλου (2009)

Για ακόμη μία φορά θίγεται το θέμα της αγάπης μεταξύ ενός σκύλου και του ιδιοκτήτη του κάνοντας όλους τους θεατές να κλαίνε με λυγμούς. Ο Hachi είναι ένα αξιολάτρευτο Ιαπωνικό Ακίτα που μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του εξακολουθεί να τον περιμένει να γυρίσει, κάθε μέρα, στο ίδιο σημείο, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό που τον συναντούσε μετά τη δουλειά του.

Μία αληθινή ιστορία πίστης, αφοσίωσης και αγάπης που ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να χωρίσει. Η ταινία βασίστηκε στην πραγματική ιστορία του Hachiko που περίμενε τον ιδιοκτήτη του για 9 ολόκληρα χρόνια.

TRIVIA: Όταν ο Parker ψάχνει πληροφορίες για τα Ακίτα στο internet, πέφτει πάνω σε μία φωτογραφία του πραγματικού Hachiko και του ιδιοκτήτη του.

Συναισθηματικές ταινίες που δεν είναι ρομαντικές

+1. A Dog’s Purpose (2017)

Η τελευταία ταινία της λίστας μας πρόκειται να βγει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017 κι εγώ προσωπικά δεν χορταίνω να βλέπω το trailer. Πρωταγωνιστής ένας σκύλος ο οποίος μέσα από τις πολλές “αναγεννήσεις” του ψάχνει να βρει το νόημα της ζωής του.

Ξεκινώντας από τον πρώτο του ιδιοκτήτη φτάνει να καταλήξει στον ίδιο άνθρωπο, πολλά χρόνια μετά, ως διαφορετικός σκύλος και ύστερα από πολλούς ρόλους και ράτσες. Ένας ακόμη ύμνος στην φιλία μεταξύ ανθρώπου – σκύλου που αναμένει να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Η λίστα με τις καλύτερες ταινίες με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους είναι πολύ μεγάλη και προβλέπεται πως θα συνεχιστεί επ’ αόριστο όσο η αγάπη μεταξύ ανθρώπων και ζώων είναι ατέρμονη. Μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες ακόμα είναι:

  • Zootopia – Ζωοούπολη (2016)
  • Red Dog (2011)
  • Ratatouille – Ο Ρατατούης (2007)
  • Over the Hedge – Πέρα από το φράχτη (2006)
  • Cats & Dogs – Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα (2001)
  • Free Willy – Ελευθερώστε τον Γουίλι (1993)
  • Beethoven (1992)
  • The Aristocats – Οι Αριστόγατες (1970)

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2