Ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Δείτε φωτογραφικό υλικό και διαβάστε την ανταπόκριση από το 3ο Adventure Film Festival!

Είμαστε σε υψόμετρο 8.848 μέτρων. Ο αέρας είναι αραιός και η έλλειψη οξυγόνου ασφυκτική. Το κρύο παγώνει και τα τελευταία σου κύτταρα. Ο άνεμος τραγουδάει σφυρίζοντας ανάμεσα στις γύρω κορυφές.

Ζέστη. Η κοφτή ανάσα και ο θόρυβος της σόλας κάθε φορά που συναντά την άσφαλτο είναι τα μόνα που ακούγονται. Απομένουν 183 χλμ.

Χρώματα, καμπύλες και ένα σύννεφο από σταγόνες αλατόνερου. Τα πάντα είναι σε διαρκή κίνηση. Βουτάς στο επόμενο κύμα και μπαίνεις σε έναν καινούριο κόσμο.

Ένα ταξίδι περιπέτειας γεμάτο εικόνες σαν τις προηγούμενες, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας για ακόμη μία φορά. Το Athens Adventure Film Festival, το μοναδικό αυτό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Κολέγιο Αθηνών (Κολέγιο Ψυχικού), κάνοντάς μας να «ταξιδέψουμε» μέσα από ταινίες, ντοκιμαντέρ και φωτογραφικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στις ομορφότερες outdoor λήψεις της Ελλάδας και του κόσμου.3ο Adventure Film Festival

Συνδυάζοντας τις καλύτερες προβολές από μία πληθώρα αθλημάτων περιπέτειας, έδωσε μια διαφορετική και εμπνευσμένη ματιά στο πώς οι πρωτοπόροι της εξερεύνησης και της δράσης, ξεπερνούν τα όρια του τι νομίζουμε δυνατόν.

Αθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους στο πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, διήμερο – θεματικό φεστιβάλ, προβάλλοντας μια ποικιλία από ταινίες που έχουν σχεδιαστεί για να μας εμπνεύσουν να αναζητήσουμε τη δικής μας περιπέτεια μέσα από εκρήξεις αδρεναλίνης extreme sports και στοχαστικές ταινίες.

Μέσα από μία 360 ο ματιά, το 3ο Adventure Film Festival περιλάμβανε κινηματογραφικές ταινίες που αφορούν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων αναψυχής εξωτερικού χώρου με κύριο χαρακτηριστικό τη διάδραση του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης. Στο σύνολο πραγματοποιήθηκαν 23 προβολές με πολλές να αποτελούν πρεμιέρες για τη χώρα μας.3ο Adventure Film Festival

Παράλληλα, φωτογραφικές και άλλες εικαστικές εκθέσεις από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, κόσμησαν τους χώρους του φεστιβάλ με τον Δημήτρη Λιόση να εκθέτει έργα τέχνης φτιαγμένα από ανακυκλωμένο εξοπλισμό δραστηριοτήτων και τις φωτογραφικές ματιές των Albena Todorova με θέμα  «Surf in Greece» και της Ναταλίας Τσουκαλά με τίτλο «Pacific Voyagers».

3ο Adventure Film Festival

3ο Adventure Film Festival 3ο Adventure Film Festival 3ο Adventure Film Festival
Παρακολουθήσαμε ομιλίες και παρουσιάσεις από σύγχρονους θρύλους του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού μπροστά σε εκατοντάδες φίλους των extreme sports, που άγγιξαν τα σωματικά και πνευματικά τους όρια και μας μίλησαν με στόχο να μας εμπνεύσουν, να μας δραστηριοποιήσουν και να διευρύνουν τους ορίζοντές μας.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε και η τελετή απονομής πρωταθλήματος Skyrunning με τους νικητές του 6ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning by Salomon Hellas ανάμεσα σε εκατοντάδες φίλους του βουνού και adrenaline seekers.

3ο Adventure Film Festival

Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, ο πρώτος Έλληνας που πάτησε την κορυφή του Έβερεστ στα 8.850 μέτρα, συμμετέχοντας στην αποστολή «Hellas Everest 2004» την 16η Μαΐου του 2004 παρουσίασε μερικές  «Σκόρπιες σκέψεις πάνω σ’ αυτά που ωθούν τον άνθρωπο στα βουνά.»

Ο Νίκος Κωστόπουλος – γκουρού του ορεινού τρεξίματος – εξέθεσε την βιωματική εμπειρία του από τον δυσκολότερο αγώνα του είδους και ο Μιχάλης Στύλλας – μόνιμος κάτοικος Ολύμπου – ανέτρεξε στα «Ωραία των Ορέων», σε μία ζηλευτή ανασκόπηση των ταξιδιών του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

3ο Adventure Film Festival

Οι προβολές αυτές του φεστιβάλ είναι η ψυχή πίσω από το «γιατί» της περιπέτειας. Το ακροατήριο αφυπνίστηκε από τις ιστορίες. Η αίθουσα προβολής βούιζε από αποφασιστικότητα για κάτι νέο και τολμηρό. Πανοραμικές εικόνες, κοντινά στιγμιότυπα και η εξιστόρηση μοναδικών εμπειριών ζωής μας ενέπνευσαν να βγούμε εκεί έξω για τη δική μας περιπέτεια. Τρομακτικά άλματα και αναρριχήσεις στις πιο δύσβατες κορυφές του κόσμου, ανέβαζαν τους παλμούς της καρδιάς.

Γίναμε ένα με τις ιστορίες, ταυτιστήκαμε με τους ήρωες και ανακαλύψαμε τις ζωές τους. Είναι ελάχιστα τα φεστιβάλ στην Ελλάδα που ξυπνάνε συναισθήματα τόσο έντονα, που σου κόβουν την ανάσα. Που νομίζεις ότι είσαι ένα κομμάτι των χαρακτήρων. Διηγηματικά πλάνα, ζωντανές εικόνες και φανταστικά τοπία. Ένα πάρτι αδρεναλίνης σε αέρα και θάλασσα που αντανακλά τη θέληση για το διαφορετικό και το ανεξερεύνητο.

Το AΑFF ενθαρρύνει το κοινό να εξερευνήσει και να απολαύσει τον κόσμο μέσα από τις ταινίες περιπέτειας και να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Η ποιότητα του περιεχομένου στη φετινή εκδήλωση του AAFF είναι μια απόδειξη για την ικανότητα των κινηματογραφιστών περιπέτειας και τον αυξανόμενο αριθμό των εξειδικευμένων αθλητών και καλλιτεχνών που καθορίζουν αυτό το είδος ταινιών. Για αυτό το λόγο άλλωστε, το συγκεκριμένο είδος ταινίας ανθίζει σε καταπληκτικό ρυθμό με συνεχόμενα αυξανόμενο τον αριθμό φεστιβάλ κινηματογράφου περιπέτειας.
3ο Adventure Film Festival 3ο Adventure Film Festival3ο Adventure Film Festival

Επίσης, οι μεγάλοι χορηγοί του φεστιβάλ όπως ΟΠΑΠ, KTM, Dynafit, Salewa, Skydive Athens καθώς και Freegun, Ikaria Surf School, Billabong, Ntrl High, Endura και Mani Water Sports, επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά τη δυναμική της διοργάνωσης. Ομοίως, προάγεται και η κοινωνική ευθύνη αυτής, αφού η Μ.Κ.Ο «Safe Water Sports», η οποία πραγματεύεται την ασφάλεια στις ελληνικές θάλασσες, βρέθηκε υπό την αιγίδα της διοργάνωσης.

3ο Adventure Film Festival

 3ο Adventure Film Festival

Ένα φεστιβάλ κινηματογραφικής περιπέτειας είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μια νύχτα στο σινεμά. Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί μοιραστήκαμε τον ίδιο χώρο με εκατοντάδες ανθρώπους ακριβώς όπως εμάς.

Ήταν σαν να βρισκόμασταν σε ένα καταφύγιο που προσπαθεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βγουν έξω, να ξεπεράσουν την άνεση του καναπέ και να αναζητήσουν τον εαυτό τους στο δρόμο για το αυθεντικό πάθος. Ο τελικός προορισμός δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι η απόλαυση των προκλήσεων που θα συναντήσουμε στην πορεία.

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού για το 4ο Adventure Film Festival παραθέτοντας κάτι από τους διοργανωτές: «Τα ανθρώπινα όνειρα και η διαρκής ανάγκη για εξερεύνηση αποτελούν το κίνητρο. Η αντοχή, οι δεξιότητες και το αθλητικό πείσμα γίνονται τα μέσα και ένα κινηματογραφικό ταξίδι με φόντο τα ομορφότερα τοπία του πλανήτη ξεκινάει».

Την πλήρη λίστα των ταινιών που προβλήθηκαν, καθώς και λεπτομέρειες για αυτές θα βρείτε στο adventurefilmfestival.gr. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε to φεστιβάλ σε Facebook, youtube και Instagram για μια σειρά από αποκλειστικό περιεχόμενο από διοργανωτές και συμμετέχοντες.

3o Adventure Film Festival

Σχόλια