Mιλήσαμε με τους The Pixels… Ακούστε τις διασκευές που κάνουν και θα τους αγαπήσετε κι εσείς!

Χωρίς φιλοδοξία, τίποτα δεν αρχίζει. Χωρίς δουλειά, τίποτα δεν τελειώνει. Αυτό σκέφτηκαν και ο Γιώτης, ο Σταύρος, ο Χρήστος και ο Ξενοφών και δημιούργησαν κάτι πολύ ωραίο στην Θεσσαλονίκη.

Οι Pixels αποτελούν σίγουρα ένα παράδειγμα για κάθε νέο άνθρωπο που ονειρεύεται να πετύχει. Οι μάχες εξάλλου που έχουν σημασία δεν είναι εκείνες για τα χρυσά μετάλλια. Είναι οι εσωτερικές μάχες. Οι αόρατες, οι αναπόφευκτες μάχες που δίνουμε όλοι μέσα μας.

The Pixels

Ο Front man του συγκροτήματος, ο Γιώτης, μου παραχώρησε με χαμόγελο, ειλικρίνεια και κυρίως με πολύ καλή διάθεση μια συνέντευξη για το Frapress.gr!

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του συγκροτήματος;

Η ιδέα του συγκροτήματος ξεκίνησε από εμένα πριν από αρκετά χρόνια. Από 15 χρονών έψαχνα άτομα για μια μπάντα. Μετά από πολλούς πειραματισμούς, τον χειμώνα του 2014 βρήκα τον Σταύρο και τον Κωνσταντίνο (έχει αποχωρήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) και έτσι ξεκίνησαν οι Pixels.

Είστε ένα συγκρότημα που παίζει καθαρά ξένη μουσική. Θεωρείς ότι το ελληνικό κοινό είναι τόσο εξοικειωμένο στο να σας αγκαλιάσει θερμά;

Πιστεύω πως το ελληνικό κοινό θέλει να ακούει και κάτι διαφορετικό. Γνωρίζω ότι εδώ στην Ελλάδα επικρατεί η επιλογή του ελληνικού έντεχνου ή λαϊκού, αλλά υπάρχει και το ανάλογο κοινό που αναζητάει ξένη μουσική ποπ ή alternative ροκ, που αντιπροσωπεύουμε εμείς.

The Pixels

The Pixels, λοιπόν. Pixels σημαίνει εικονοστοιχεία. Ποια στοιχεία της εικόνας και του εαυτού σας πιστεύεις ότι σας κάνουν να ξεχωρίζετε από άλλα συγκροτήματα;

Τώρα ρωτάς κάτι που ίσως ένας τρίτος θα μπορούσε να απαντήσει, δεν το έχω σκεφτεί αυτό (γέλια). Νομίζω ότι βγάζουμε αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε σαν καλλιτέχνες. Ακόμα και η παρουσία μας στη σκηνή έχει αλλάξει από τότε που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, έχει διαμορφωθεί.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας demo με τίτλο “Understand”. Πες μου λίγα λόγια για αυτό!

Το κομμάτι ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε διαδικτυακά πριν από περίπου ένα χρόνο. Μουσική έγραψε ο Σταύρος και στίχους εγώ, ενώ και η παραγωγή έχει γίνει από εμάς.

Όπως όλα τα κομμάτια έτσι και αυτό έχει ένα ερέθισμα, μια επιρροή από κάτι. Το κομμάτι γράφτηκε για κάποια αγάπη, που χάθηκε. Περιγράφει εκείνη την περίοδο και την προσπάθεια να κατακτήσεις ξανά την αγάπη. Μέσα από το “Understand” θέλουμε να κρατήσουμε μόνο τις καλές στιγμές από εκείνη την περίοδο.

Έχετε φιλοδοξίες; Μέχρι που θέλουν να φτάσουν οι Pixels;

Όσο πάει (γέλια). Προτεραιότητα μας είναι να υπάρχουμε και να δημιουργούμε. Σίγουρα η Θεσσαλονίκη σαν πόλη έχει περιορισμένες δυνατότητες, απλά εμάς μας ενδιαφέρει να εξελισσόμαστε καλλιτεχνικά. Να γράφουμε δικά μας κομμάτια, να κάνουμε ωραίες διασκευές και να έχουμε διάρκεια.

Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιου επίσημου single από κάποια δισκογραφική εταιρία;

Ίσως. Γίνονται κάποιες συζητήσεις, απλά θεωρούμε ότι οι συνθήκες πρέπει να είναι κατάλληλες, έτσι ώστε να υπάρξει σωστή συνεργασία και από την μεριά μας και από την μεριά της δισκογραφικής για να προκύψει ένα καλό αποτέλεσμα.

The Pixels

Στην Ελλάδα του σήμερα οι νέοι καλλιτέχνες έχουν θέση στον μουσικό χώρο πιστεύεις?

Κοίταξε, σίγουρα βλέπουμε πως στην Ελλάδα υπάρχει η προβολή συγκεκριμένων καλλιτεχνών λόγω κάποιον φορέων που το κάνουν για δικούς τους λόγους. Αλλά το ότι υπάρχει χώρος για νέους καλλιτέχνες υπάρχει. Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Νέος καλλιτέχνης μπορεί να είναι και ένας απέναντι στο δρόμο που παίζει μόνος του κιθάρα ή κάποιος που παίζει μουσική στο σπίτι του.

Στο πιο επαγγελματικό κομμάτι, σίγουρα η τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθάει στο να γίνουν νέες ωραίες δουλειές, ωστόσο και πάλι πιστεύω πως υπάρχει χώρος για νέους καλλιτέχνες.

Ένα τραγούδι που διασκευάσατε με πολύ μεγάλη επιτυχία ήταν το Billie jean του Michael Jackson. Στο μέλλον θα έχουμε από εσάς παρόμοιες επαγγελματικές δουλειές;

Πιθανόν. Απλά τώρα έχουμε εστιάσει στο 2ο μας single το οποίο θα ηχογραφήσουμε προς το τέλος του καλοκαιριού και θα κινείται σε ένα πιο χορευτικό στυλ από το προηγούμενο. Πάντως γενικά μας αρέσει να κάνουμε διασκευές, μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και όπως έχει πει και κάποιος μας αρέσει να τους αλλάζουμε τα φώτα, με σεβασμό εννοείται (γέλια). Απλά θέλουμε να δίνουμε τον δικό μας χαρακτήρα και την δική μας έκφραση μέσα από τις διασκευές.

Είσαι ένας νέος άνθρωπος με όνειρα και ανησυχίες. Σκέφτηκες ποτέ να εγκαταλείψεις την Ελλάδα και να κυνηγήσεις την τύχη σου στο εξωτερικό;

Εγώ προσωπικά εδώ και χρόνια προετοιμάζομαι να φύγω, γιατί καλλιτεχνικά ανέκαθεν είχα επαφή με εξωτερικό. Οπότε πιστεύω ότι χωράω καλύτερα εκεί πέρα, μπορώ να εκφραστώ καλύτερα πάνω σε αυτό που κάνω εκεί πέρα. Σαφώς αγαπάω την χώρα μου, απλά οι προτεραιότητες που έχω θέσει για τον εαυτό μου δεν με καλύπτουν ολοκληρωτικά εδώ.

Σκεφτήκατε ποτέ να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο talent show για να προβληθεί από εκεί ευκολότερα η δουλειά σας;

Δηλώσαμε συμμετοχή σε ένα talent show τώρα αλλά θα φανεί στην πορεία τι θα γίνει (γέλια).

 

The Pixels

Αν ερχόταν κάποια πρόταση να ηχογραφήσετε ένα ελληνικό κομμάτι θα το τολμούσατε;

Δεν θα είχαμε πρόβλημα αρκεί να ήταν το τραγούδι που πρέπει, το τραγούδι που θα μας ταίριαζε.

Τι είναι αυτό που θέλετε να μείνει στον κόσμο από εσάς; Τι θέλετε να τους περάσετε;

Ίσως ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά η διαφορετικότητα μας. Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που μπορεί να ακούσει κάποιος, απλά θεωρώ ότι το ρεπερτόριο που έχουμε επιλέξει μας κάνει και ξεχωρίζουμε σε κάποια σημεία από άλλα συγκροτήματα.

Το μέλλον πως προβλέπεται για τους Pixels Γιώτη? Θα υπάρχει διάρκεια;

Αισιόδοξο. Έχουν προστεθεί και καινούργια άτομα στη μπάντα και πιστεύω θα έχει διάρκεια, θα πάει πολύ καλά από εδώ και πέρα. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε αρκετά αυτό το χειμώνα, να δώσουμε περισσότερο βάση σε live εμφανίσεις, φεστιβάλ και διαγωνισμούς. Νομίζω πως ναι, θα πάει πολύ καλά φέτος.

The Pixels

Όταν συζητάς με άτομα σαν τον Γιώτη καταλαβαίνεις πόσο πολύ πείσμα και όρεξη έχουν τα νέα παιδιά σε αυτό που θέλουν να κάνουν. Πιστεύω ότι θα δούμε και θα ακούσουμε πολύ τους Pixels την χρονιά που έρχεται. Τίποτα δεν τους χαρίστηκε εξάλλου, όλα τα κυνήγησαν μόνοι τους. Και μεταξύ μας, πιστεύω ότι τους αξίζει η επιτυχία.

Το ταξίδι και η απογείωση για τους Pixels τώρα ξεκινάει. Καλή τύχη παιδιά!


The Pixels

Front man/Φωνή: Γιώτης

Κιθάρα: Σταύρος Στόικος

Πιάνο: Χρήστος Σακκάς

Κρουστά: Ξενοφών Ζαφειρόπουλος

 

 

Σχόλια