“Η ασπίς και το συμπόσιο”, μια διαχρονική σάτιρα φιλοσοφίας και φιλοσόφων, είναι μια παράσταση μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

«Η ασπίς και το συμπόσιο» η μεγάλη παραγωγή της εταιρίας «Ανθός», έχοντας ήδη διανύσει ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016» του Δήμου Ελευσίνας.

Την μεταγραφή και την απόδοση των έργων του Μενάνδρου και του Λουκιανού, που παρουσιάζονται σαν μια ενιαία παράσταση στα νέα ελληνικά έκαναν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Λουκιανός). Μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων», που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν.

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Πιατάς και ο Τάσος Παλατζίδης μαζί με έναν πολυπληθή θίασο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός).

Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα υπάρχει υποδομή από την παραγωγή, έτσι ώστε σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση, να μπορούν να την παρακολουθήσουν ΑΜΕΑ. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφούς και ακουστική περιγραφή για τυφλούς, καθώς και υπότιτλοι. Ο πολιτισμός ανήκει σε όλους και έχουν δικαίωμα σε αυτόν όλοι οι συμπολίτες μας.

ασπίς και το συμπόσιο

Η ΑΣΠΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων, που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία»! Είναι μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων παθών μας, προσφέροντας όχι μόνο αβίαστο γέλιο αλλά και μια γλυκόπικρη αίσθηση στους θεατές που συμπράττουν διαδραστικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί : Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Βασίλης Ζώης, Παναγιώτης Γεωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής ( Ασπίς του Μενάνδρου ) και Γιώργος Παπαθεοδώρου ( Συμπόσιο του Λουκιανού)

Χορογραφίες: Έρση Πίττα

Μουσική: Νίκος Πλατύραχος

Σκηνικά – Κουστούμια: Χρήστος Ανδριόπουλος

Φωτισμοί : Τάκης Ποδαρόπουλος

Τεχνικός Διευθυντής Παραγωγής: Διονύσης Βαρχαλαμάς

Διερμηνεία στην Νοηματική : Στράτος Πατρινός – Γιάννης Γιαλλούρος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γεωργούλας

Μετάφραση – Θεατρική Προσαρμογή: Χριστόφορος Χριστοφής ( Ασπίς του Μενάνδρου) Πάναγιώτης Δημητρόπουλος ( Συμπόσιο του Λουκιανού)

Παραγωγή: ΑΝΘΟΣ – ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ”ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ

Εισιτήρια για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ

Σχόλια