6 εκδηλώσεις για να μην βαρεθείς ούτε μέρα στην Αθήνα καλοκαιριάτικα!

Ο Αύγουστος είναι ένας νεκρός μήνας. Όλοι έχουν φύγει για διακοπές σε κάποιο νησί. Όμως, υπάρχουμε και εμείς που ξεμείναμε στην Αθήνα και πρέπει κάπως να περάσουμε το καλοκαίρι. Εδώ σου έχω συγκεντρώσει, λοιπόν, τις εκδηλώσεις του μήνα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

1. Προβολή της ταινίας “Φθηνά Τσιγάρα” στο Χυτήριο τον 15Αύγουστο!

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας μεταφέρει τον 15αύγουστο του 1999 στο κέντρο της Αθήνας. Ποίηση, μουσική, γοητεία, ψυχανάλυση, καμάκι, ληστές, στιγμές, γόπες, καφέδες, μποξέρ, στοές, κραυγές, σιωπές, χωρισμοί, τρόλεϊ, λόγια. Όλα αυτά περιγράφουν την ταινία…

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του event στο facebook.

13892170_1121019904634968_4967302601444673345_n

2. Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στις 18 Αυγούστου και εκδηλώσεις στον χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., το Μουσείο θα υποδεχθεί τη γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον προαύλιο χώρο του, με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και χορό. Η κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως ‘Penny & the Swingin’ Cats’ μας ταξιδεύει στην ανεμελιά παλιών εποχών, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου.

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχταείσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές, αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

DSC07238 (2)

3. Athens Open air Film Festival

Για έκτη χρονιά, οι πιο αναπάντεχες κινηματογραφικές επιλογές συναντούν τις πιο αναπάντεχες γωνιές της Αθήνας. Tο πρόγραμμα του Αυγούστου εδώ:

Παρασκευή 19 Αυγούστου / «Προετοιμασία για Eγκλημα» (Dressed to Kill, 1980) του Μπράιαν Ντε Πάλμα / Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Αθήνα)

Προκλητικός αισθησιασμός, σοκαριστική βία, ατσαλένιο σασπένς και ραδιούργες σεναριακές εκπλήξεις σε ένα διεστραμμένα απολαυστικό ψυχολογικό θρίλερ που ο Ντε Πάλμα σκηνοθετεί με απερίγραπτη μαεστρία και απροκάλυπτη ηδονή.

Henry V 607

Παρασκευή 26 Αυγούστου / Αφιέρωμα «Shakespeare in the City» / «Ερρίκος ο 5ος» (Henry V, 1944) του Λόρενς Ολίβιε / Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης)

Πόλεμος, διαφθορά, ρομαντισμός και… Λόρενς Ολίβιε. Ο ηθοποιός που αποτέλεσε συνώνυμο της σαιξπηρικής αναπαράστασης σε θέατρο και σινεμά, αναλαμβάνει το ρόλο του Ερρίκου του 5ου και ενορχηστρώνει ως σκηνοθέτης μερικές από τις πιο επικές (και αιματηρές) σκηνές μάχης της 7ης τέχνης.

Theatre of Blood 607

Δευτέρα 29 Αυγούστου / Αφιέρωμα «Shakespeare in the City» / «Το Θέατρο του Αίματος» (Theatre of Blood, 1973) του Ντάγκλας Χίκοξ / Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα)

Γκραν γκινιόλ τρόμος, ακαταμάχητο μαύρο χιούμορ και ένας σαρδόνιος Βίνσεντ Πράις που δεν χορταίνεις να βλέπεις πρωτοστατούν σε αυτή την εκκεντρική παρωδία, όπου ένας ηθοποιός εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα έργα του Σαίξπηρ!

Once Upon a Time in the West 607

Τετάρτη 31 Αυγούστου / «Κάποτε στη Δύση» (Once Upon a Time in the West, 1968) του Σέρτζιο Λεόνε / Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηριού 137, Αθήνα)

Οι αξεπέραστες μουσικές παρτιτούρες του Ενιο Μορικόνε, το κοφτερό σαν μαχαίρι βλέμμα του Χένρι Φόντα, η μεγαλειώδης σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε, η Κλαούντια Καρντινάλε να σκορπίζει την ομορφιά της σε ένα σκληρό κόσμο αντρών και η μυθολογία της Αγριας Δύσης συνηγορούν στο να γεννήσουν ένα από τα ανυπέρβλητα γουέστερν έπη του κινηματογράφου.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr.

4.  Αυγουστιάτικη καντάδα με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο café του Νομισματικού Μουσείου

Ο Γιώργης Χριστοδούλου επιστρέφει την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 στον αγαπημένο του κήπο, στην αυλή του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών για μια αυγουστιάτικη «Καντάδα«.

Στη μέση ενός γεμάτου καλοκαιριού, με ηχογραφήσεις για το νέο του άλμπουμ, με τα ακυκλοφόρητα πρώτα τραγούδια του Αττίκ, την sold out πρώτη παρουσίαση τους στο Φεστιβάλ Αθηνών και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός κάνει μια στάση στο κέντρο της Αθήνας για να παρουσιάσει την πιο πρόσφατη δουλειά του με τίτλο «Καντάδα», να ερμηνεύσει κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του και να υποδεχτεί καλεσμένους-έκπληξη!

Τον συνοδεύουν ο Χαρης Σταυρακάκης στο ακορντεόν και το πιάνο και ο Κώστας Σηφάκης στο κοντραμπάσο.

Με μια εξαίσια επιλογή ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου θα δημιουργήσουν τη μοναδική εκείνη ατμόσφαιρα που τόσο καλά κατέχει ο Γιώργης, με τη θεατρικότητα και τη γλυκύτητα της ερμηνείας του, ενώνοντας τους θεατές και προσκαλώντας τους να σιγοτραγουδήσουν μαζί του.

Τοποθεσία: Νομισματικό Μουσείου Αθηνών Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Ημερομηνία: Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, στις 21.00

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ: 210 3610067

IMG_8974

5. Προβολή ταινίας “Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ” 

11 Αυγούστου 2016 -17 Αυγούστου 2016

Η Rosebud.21 παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 11 Αυγούστου 2016 την ταινία Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ (La Vie Tres Privee De Monsieur Sim) του ΜΙΣΕΛ ΛΕΚΛΕΡ. Μια αιχμηρή πανέξυπνη και απολαυστική κωμωδία, βασισμένη στο παγκόσμιο best seller του ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΟΟΥ.

Ο Μάξουελ Σιμ έχει πιάσει πάτο! Ο πατέρας του τον έχει αποκληρώσει, η γυναίκα του τον χώρισε, με την κόρη του δεν μπορεί να συνεννοηθεί, ενώ συνειδητοποιεί ότι παρόλο που έχει 47 φίλους στο Facebook, δεν έχει κανέναν με τον οποίο μπορεί να μοιραστεί το πρόβλημα του.

Κάπου εκεί, δέχεται μια επαγγελματική πρόταση, να γίνει πωλητής και να οδηγήσει κατά μήκος όλη τη νότια Γαλλία.

Με καλή πρόθεση, ανοικτό μυαλό και μια φιλική φωνή στο GPS του αυτοκινήτου, το ταξίδι του Μάξουελ σύντομα θα πάρει μια λάθος στροφή, όχι μόνο αυτή του δρόμου, αλλά και της δικής του προσωπικής «οδύσσειας».

Σκηνοθεσία:  ΜΙΣΕΛ ΛΕΚΛΕΡ

Ηθοποιοί: ΖΑΝ ΠΙΕΡ ΜΠΑΚΡΙ, ΒΑΛΕΡΙΑ ΓΚΟΛΙΝΟ, ΜΑΤΙΕ ΑΜΑΛΡΙΚ

Διάρκεια: 102 λεπτά

6. Η Μελίνα Κανά και ο Γόης του Θησείου στις 31 Αυγούστου στην Τεχνόπολη

Η Μελίνα Κανά και ο Γόης του Θησείου έρχονται την Τετάρτη 31 Αυγούστου στην σκηνή της Τεχνόπολης στο Γκάζι για μια μοναδική συναυλία-κορύφωση στα καλοκαιρινά μουσικά μας ταξίδια!

Η αγαπημένη φωνή της Μελίνας και οι καινοτόμες ενορχηστρώσεις των μουσικών του Γόη θα μας ταξιδέψουν ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της δισκογραφικής πορείας της Μελίνας, αλλά και σε τραγούδια-σταθμούς από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού δοσμένα μέσα από το δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Στη γιορτή αυτή, η Μελίνα προσκάλεσε πέντε αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδες. Ερμηνεύτριες που έχουν η κάθε μια χαράξει τη δική της πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Φωνές ξεχωριστές, κι αγαπημένες.

Η Μάρθα Φριντζήλα , η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου , η Λιζέτα Καλημέρη και η Μαρία Παπαγεωργίου θα ερμηνεύσουν τραγούδια της Μελίνας αλλά και δικά τους, με τη συνοδεία του Γόη του Θησείου αλλά και χωρίς…!

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου στην Τεχνοπολη στο Γκάζι, ένα αξέχαστο βράδυ με την καλύτερη παρέα όπου το τραγούδι θα γίνει αγκαλιά…

Η παρέα που αποτελεί τον Γόη του Θησείου είναι ο Παναγιώτης Μανουηλίδης, στις διασκευές, ενορχήστρωση, μπάσο , κιθάρες, τραγούδι, ο Θάνος Καζαντζής τύμπανα, ηλεκτρονικά , ο Κώστας Νικολόπουλος, κιθάρες, ο Νίκος Παπαϊωάννου , τσέλο , λαούτο και ο Γιώργος Δούσος, πνευστά.

Ηχοληψία: Λεωνίδας Μπεϊλής και Κλεάνθης Καραπιπέρης.
Φωτισμοί: Νεκταρία Εμμανουλίδου
Οργάνωση Παραγωγής: Ηχόχρωμα

 

Σχόλια