Αυτά είναι τα αξεσουάρ που πρέπει να περιλαμβάνει κάθε φωτογραφικό survival kit για το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι από τις πιο απαιτητικές εποχές για έναν φωτογράφο. Ναι μεν οι ευκαιρίες για ταξίδια, περιπλάνηση και φωτογράφιση αυξάνονται, το ίδιο όμως και οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθεται ο φωτογραφικός εξοπλισμός, σε συνδυασμό με τα φυσικά εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει ο εκάστοτε φωτογράφος. Εμείς λοιπόν σου προτείνουμε 5+1 απαραίτητα αξεσουάρ για το δικό σου φωτογραφικό Survival Kit, με σκοπό να περάσει και αυτό το καλοκαίρι όσο πιο αναίμακτα και οικονομικά γίνεται τόσο για σένα όσο και για την φωτογραφική σου μηχανή.


Αδιάβροχη Φωτογραφική Μηχανή – Ελένη Ζιώγα


Τρίποδο – Ελένη Καραβελάτζη

Χωρίς δεύτερη σκέψη, το πιο απαραίτητο αντικείμενο για έναν φωτογράφο σε διακοπές είναι το τρίποδο, ή τουλάχιστον για μένα αυτό είναι. Και στη περίπτωση μου, όχι ένα οποιοδήποτε τρίποδο, αλλά ένα από εκείνα τα γλυκούλικα και παράλληλα τόσο περίεργα να βλέπεις κανείς, με τα 5 πόδια που «σπάνε», ώστε να προσαρμόζονται στη κάθε επιφάνεια.
Πάντα είχα ένα απλό τρίποδο μαζί μου, αλλά από τότε που μπήκε στην συλλογή μου το συγκεκριμένο, μάλλον έχει γίνει αναντικατάστατο. Είναι τέλειο τόσο για σταθερές φωτογραφίες, όσο και για βίντεο. Προσωπικά, προτείνω σίγουρα την αγορά ενός πιο ακριβού γιατί θα μείνει για πάντα και θα έχει τρομερή εφαρμογή, χωρίς σφάλματα, αλλά και το δικό μου των 15 ευρώ (μπορείτε να το βρείτε σε πάρα πολλά καταστήματα με ηλεκτρονικά, φωτογραφικά είδη κλπ) κάνει τη δουλειά του τέλεια. Πραγματικά ο καλύτερος μου φίλος στις διακοπές.
Απλά ετοιμαστείτε για τα περίεργα βλέμματα που θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι στο καλό κάνει αυτό το πράγμα στα χέρια σας.
 Φωτογραφικό Survival kit

Παρασολέιγ – Μαριλή Γουλή

Ένα βασικό αξεσουάρ για το φακό της φωτογραφικής μας μηχανής είναι σίγουρα το παρασολέιγ ή parasoleil ή lens hood. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο ήλιος είναι πολύ πιο δυνατός, το παρασολέιγ μας βοηθάει στο να προστατεύσουμε το φακό μας από τις ακτίνες του ήλιου που προκαλούν το γνωστό (και σπαστικό) lens flare. Ναι, αυτoύς τους  έγχρωμους κύκλους και κουκκίδες που όταν δεν τους προκαλούμε επίτηδες στα πλαίσια πιο καλλιτεχνικής φωτογράφισης, απλώς μας χαλάνε τις φωτογραφίες.
Επίσης, το παρασολέιγ συμβάλει στο να έχουν οι τελικές μας λήψεις καλύτερη αντίθεση και κορεσμό. ΑΛΛΑ! Τελευταίο και πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ. Καλύτερα λοιπόν να γρατζουνιστεί, να πέσει πάνω λίγο νερό, ή ακόμα και να σπάσει το παρασολείγ παρά να πάθει το παραμικρό ο πολύτιμος φακός μας!
 Φωτογραφικό Survival kit

Φίλτρα Φακού- Βασίλης Ζάκκας

Το καλοκαιρινό κιτ που προτείνω είναι ένα καλό τρίποδο και διάφορα φίλτρα φακού. Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά σε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, το οποίο και θέλουμε να απαθανατίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρησιμοποιώντας το τρίποδο με ένα ND filter μπορούμε να βγάλουμε, πραγματικά, ένα διαφορετικό ηλιοβασίλεμα.
Επίσης, στην παραλία υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, ο φακός να έρθει σε επαφή με το νερό ή την άμμο,  οπότε ένα προστατευτικό φίλτρο φακού θα ήταν χρήσιμο . Τέλος, το πόλαρ φίλτρο  θα μας εξασφαλίσει έναν πιο μπλε ουρανό και θάλασσα.

Φορητός Φορτιστής Μπαταρίας – Ζαρκαδάς Δημήτρης

Μετά από πολλές καλοκαιρινές διακοπές έχω διαπιστώσει ότι το σημαντικότερο πράγμα, είναι να κάνω τη δουλειά μου με όσο πιο ελαφρύ και μαζεμένο εξοπλισμό γίνεται. Γι’ αυτό χρησιμοποιώ τον καλύτερο γενικό φακό και το μικρό αλλά όχι τόσο σταθερό τριποδάκι μου. Όμως το αξεσουάρ που ξεχωρίζω και θεωρώ απολύτως απαραίτητο για εμένα, δεν είναι άλλο, από τον φορητό φορτιστή μπαταρίας, ώστε να μην μείνω ποτέ χωρίς μπαταρία!


Φωτογραφική Τσάντα- Μπεσλεμέ Εύα

Εντάξει το παραδέχομαι! Ανήκω σ’ εκείνη την κατηγορία φωτογράφων, που ενώ έχουν φωτογραφική τσάντα, χρησιμοποιούν απλά το αγαπημένο τους σακίδιο, γιατί μπορούν να σκαρφιστούν ένα σωρό δικαιολογίες, για να σου αποδείξουν πως είναι πιο βολικό αν τριγυρνάς συνεχώς στους δρόμους και μπλα μπλα μπλα. Αυτό συνήθως κάνω και εγώ, ΑΛΛΑ όχι σήμερα, όχι το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί, το καλοκαίρι η φωτογραφική μηχανή είναι εκτεθειμένη στους διπλάσιους κινδύνους απ΄ ότι το χειμώνα βλ. νερό, άμμος, ήλιο κ.ο.κ

Γι’ αυτό λοιπόν προτείνω ένα καλό, κατά προτίμηση αδιάβροχο ή με αδιάβροχη κουκούλα, σακίδιο πλάτης, το οποίο μπορεί να σου εγγυηθεί την ασφάλεια της μηχανής σου.

Σχόλια