Μην απελπίζεσαι που θα περάσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα, δεν είσαι ο μόνος. Για να νιώσεις καλύτερα, δες τις προτάσεις μας για χαλαρωτικές εξόδους στα Εξάρχεια!

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι δύσκολο, οι θερμοκρασίες υψηλές και οι διακοπές λίγες. Να ξέρεις όμως, δεν είσαι ο μόνος που τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες λιώνει στο κλεινόν άστυ! Κι αν σκέφτεσαι ότι οι παραλίες είναι πολύ μακριά και δεν μπορείς να πάρεις ανάσα στο κέντρο, μην απελπίζεσαι! Τα Εξάρχεια, μια γειτονιά κεντρική όσο καμία άλλη, είναι ιδανική λύση για τη θερινή σου ραστώνη.

Μπορεί να πρέπει να ταλαιπωρηθείς μπαίνοντας στα ασφυκτικά γεμάτα – και βρωμερά – μετρό και λεωφορεία, αλλά μια βόλτα στα Εξάρχεια θα σε ανταμείψει, όλες τις ώρες της ημέρας.

Για να πάρεις μια γεύση, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω στέκια της γειτονιάς των Εξαρχείων, που καλύπτουν όλα τα γούστα!

 

  1. Εξωστρεφής

Εξάρχεια

από τη σελίδα του Εξωστρεφή στο Facebook

Το θρυλικό πλέον μαγαζί στα Εξάρχεια παίζει σε διπλό ταμπλό, χειμώνα – καλοκαίρι. Ενώ το χειμώνα στεγάζεται σε ένα υπόγειο της πλατείας Εξαρχείων, το καλοκαίρι αλλάζει τοποθεσία και μεταφέρεται στο Λόφο Στρέφη. Ανεβαίνεις τα σκαλάκια στο τέρμα της οδού Εμ. Μπενάκη και δίπλα στα γήπεδα συναντάς τον καλοκαιρινό Εξωστρεφή, με ωραίους μεζέδες, παγωμένη μπύρα και live μουσική τις νύχτες τις εβδομάδας.

  1. Άμα Λάχει – Στης Νεφέλης

Εξάρχεια

από τη σελίδα του Άμα Λάχει στο Facebook

Ακριβώς κάτω από τον Λόφο Στρέφη, επί της οδού Καλλιδρομίου, κατεβαίνοντας αυτή τη φορά μερικά σκαλάκια στον αριθμό 69, βγαίνεις στην αυλή του Άμα Λάχει. Ο χώρος θυμίζει κάτι από καλοκαιρινή αυλή σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί.  Tο προσωπικό είναι φιλικό, ο κόσμος νέος, η ατμόσφαιρα παρεΐστικη και το φαγητό εκπληκτικό!

 

  1. Καραγκιόζης

 

exarchia_3

από τη σελίδα του Καραγκίοζη στο Facebook

Το αγαπημένο στέκι των φοιτητών στα Εξάρχεια είναι αυτό το μικρό μαγαζάκι με τις πολύ χαμηλές τιμές, στην οδό Κωλέττη 33, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως “παραδοσιακό καφενείο” αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Στον Καραγκιόζη μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, την μπύρα ή το ούζο σου. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τα απίστευτα γλυκά ταψιού και τους λουκουμάδες του, παρέα με παγωτό ή με ένα… ικαριώτικο αναψυκτικό.

 

  1. White Rabbit

Εξάρχεια

από τη σελίδα του White Rabbit στο Facebook

Ανεβαίνοντας την οδό Σολωμού, στον αριθμό 12 θα συναντήσεις το White Rabbit, ένα καφέ-πολυχώρο, μέσα στον οποίο λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη Μίνου Βολανάκη. Η αυλή στο πίσω μέρος του, με τα μεγάλα τραπέζια και τις χαρακτηριστικές χρωματιστές ομπρέλες στο διάδρομο που οδηγεί στην οδό Στουρνάρη, είναι ιδανική για διάβασμα και εργασίες

. Αν το επισκεφθείς, πέρα από το ρόφημα σου μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Vero Gelato παγωτό του. Είναι ίσως το καλύτερο παγωτό που υπάρχει στο κέντρο! Προσωπική πρόταση το banoffee.

 

  1. Playhouse Athens

Εξάρχεια

από τη σελίδα του Playhouse Athens στο Facebbok

Το Playhouse Athens έχει την πιο πολύχρωμη και κεφάτη αυλή στα Εξάρχεια. Στο… παιχνιδιάρικο νεοκλασσικό της οδού Βαλτετσίου 49 θα ξανανιώσεις παιδί! Το Playhouse διαθέτει μια λίστα με 600 περίπου τίτλους επιτραπέζιων παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, τα οποία μπορείς να μάθεις από τους εξυπηρετικούς παιχνιδογνώστες του! Η αυλή του είναι ήσυχη και ιδανική για να διασκεδάσεις παίζοντας παιχνίδια με την παρέα σου και πίνοντας ένα από τα λαχταριστά milkshakes που διαθέτει ο κατάλογος.

 

  1. Bread & Roses

Εξάρχεια

CC: Βασίλης Καλαμπόγιας

Εντός της στοάς της οδού Πανεπιστημίου 64, βρίσκεται το Bread & Roses, μια καινούρια είσοδος στα Εξάρχεια! Στο μαγαζί αυτό θα απολαύσεις φτηνά και νόστιμα πιάτα ημέρας, ενώ μπορείς και απλά να πιεις την μπύρα σου στην όμορφη ταράτσα του. Αν και δεν θα το περιμένεις, μπαίνοντας στη στοά και ανεβαίνοντας τα σκαλιά του 1ου και του 2ου ορόφου, θα βρεθείς σε μια ταράτσα πολύ καλά κρυμμένη και όμορφα διακοσμημένη!

Σχόλια