Τέσσερις ιστορίες του Game of thrones, βγαλμένες από τη ζωή!

Ποιος είπε ότι το Game of thrones είναι μια μυθιστορηματική ιστορία βασισμένη στη φαντασία του συγγραφέα και των σεναριογράφων; Όποιος κι αν ήταν, έκανε λάθος, αφού στην πραγματικότητα, πολλές από τις επικές σκηνές του Game of thrones έχουν πράγματι συμβεί στην ιστορία. Είναι αλήθεια.

1.The Red Wedding

red-wedding

Στο GoT: Ποιος μπορεί να τον ξεχάσει; Εκεί βρίσκεται το 25% των αγαπημένων σου χαρακτήρων και γελάει και γιορτάζει και ξαφνικά ο αδερφός της νύφης μαχαιρώνει μια έγκυο γυναίκα ασταμάτητα στο στομάχι, κάποιος σκοτώνει τον Robb Stark με το τόξο του και άλλος κόβει το λαιμό της Catelyn. Αίματα παντού!

Στην ιστορία: Το Μαύρο Δείπνο, Σκωτία, 1440

Φαντάσου το Red Wedding αλλά σε ένα παιδικό πάρτι. Οι ύπουλοι φύλακες του 10χρονου Βασιλιά James II προσκάλεσαν τον 16χρονο William Douglas, επικεφαλής μιας πανίσχυρης Σκωτσέζικης φυλής, και το μικρό του αδερφό David για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο στο κάστρο.

Μετά τη γιορτή, οι άντρες του βασιλιά τοποθέτησαν το κεφάλι ενός μαύρου ταύρου στο τραπέζι – σημάδι επικείμενης σφαγής. Ο μικρός Βασιλιάς James εκλιπαρούσε για έλεος, αλλά ο William και ο David αποκεφαλίστηκαν.

2. Joffrey

joffrey_baratheon

Στο GoT: Ο βασιλιάς Joffrey είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σκοτεινούς και διεστραμμένους ανθρώπους στο σκοτεινό και διεστραμμένο Westeros. Από τις καλύτερες στιγμές της βασιλείας του ξεχωρίζουμε το θάνατο μιας πόρνης με τόξο σε κοντινή απόσταση και τη διαταγή αποκεφαλισμού του πατέρα της αρραβωνιαστικιάς του μπροστά της.

Στην ιστορία: Edward του Lancaster, διάδοχος του Αγγλικού θρόνου, 1453-1471

Ο πρίγκηπας Edward, o οποίος λέγεται ότι ήταν εξώγαμος, ήταν από κάθε άποψη ένας αιμοδιψής μικρός τύραννος σαν τον Joffrey. Μέχρι την ηλικία των 13, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του περιλάμβαναν αποκεφαλισμούς, πόλεμο και τυχαίες επιθέσεις στους φίλους του με σπαθί ή με λόγχη, απλά για να γελάσει.

3. O τρελός βασιλιάς Aerys Targaryen

mgid-ao-image-mtv

Στο GoT: Ο τρελός βασιλιάς Aerys ξεκίνησε σαν έναν αρκετά ευχάριστο κυβερνήτη, αλλά έχασε τη ροή και κατέληξε όπως κάθε άλλος έξαλλος ψυχοπαθής χαρακτήρας του GoT. Σύμφωνα με τον Jaime Lannister, «Λάτρευε να βλέπει τον κόσμο να καίγεται, τον τρόπο που το δέρμα τους μαύριζε και φούσκωνε και έλιωνε στα κόκκαλά τους».

Στην ιστορία: Ο τρελός βασιλιάς Charles VI της Γαλλίας, τέλη 14ου αιώνα

Πριν τρελαθεί ο Charles VI, ήταν δημοφιλής, γοητευτικός και επιτυχημένος. Μετά απέκτησε μια μυστηριώδη ασθένεια, κατά την οποία έπεσαν τα μαλλιά του και τα δόντια του και αργότερα όλα χάλασαν…

Το πρώτο του «επεισόδιο» ήθελε αυτόν να σκοτώνει αναπάντεχα τέσσερις ιππότες του με σπαθί, ενώ περπατούσαν μια ηλιόλουστη μέρα. Αργότερα, πείστηκε ότι ήταν φτιαγμένος από γυαλί και επέμενε να φοράει σιδερένιες βέργες στα ρούχα του για να εμποδίσει τους άλλους να τον «σπάσουν».

4. Οι κανίβαλοι wildlings

GOT508_110414_HS__DSC0013_1_.0

Στο GoT: Στη σειρά, οι Thenns είναι κανίβαλοι wildlings που τρώνε τους άντρες της Night’s Watch. Στα βιβλία, οι φυλές Ice River κυνηγούν και τρέφονται με άλλους wildlings.

Στην ιστορία: Η οικογένεια Sawney Bean, Σκωτία, 16ος αιώνας

Η οικογένεια Sawney Bean ζούσε σε σπηλιά. Ήταν μια κανιβαλιστική Σκωτσέζικη φυλή με λίγη ή καθόλου χαλάρωση. Είχαν 14 παιδιά και 32 εγγόνια και προτιμούσαν τη μέθοδο της αιμομιξίας για την τεκνοποίηση.

Ζούσαν κρυμμένοι σε θάμνους και πηδούσαν πάνω σε περαστικούς, κόβοντάς τους μέχρι να πεθάνουν, ρουφώντας το αίμα τους και κλέβοντας τα πράγματά τους. Ό,τι απέμενε, το κρατούσαν για αργότερα.

Πηγή

 

Σχόλια