Τα ομορφότερα μέρη για να περπατήσεις και να αράξεις σε μια ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη με τον καφέ ή το ποτό ανά χείρας.

Σπουδάζεις Θεσσαλονίκη, στην πόλη που οδηγούν όλοι οι δρόμοι, και μόλις ανοίξει ο καιρός σκέφτεσαι «Κατάλληλη μέρα για ένα καφέ/ποτό παραλιακή!». Λάθος φίλε φοιτητή! Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσεις τον  καφέ ή το ποτό σου μόλις αρχίσει να καλοκαιριάζει στη Θεσσαλονίκη δεν είναι στις καφετέριες της παραλιακής.

Αν είσαι πρωτετής, τότε ίσως δικαιολογείσαι. Αν όχι, τότε μάλλον «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Δεν έχει να κάνει με το πόσο χίπης είσαι. Άσε τα κλισέ στην άκρη και δες πώς μπορείς να απολαύσεις καλύτερα τις πανέμορφες μεγάλες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ημέρες στη Θεσσαλονίκη (ή και αυτές του φθινοπώρου) που ο καιρός είναι τέλειος!

Οπότε εδώ σου έχω τρεις από τις πιο αγαπημένες μου επιλογές και σου συνιστώ να τις δοκιμάσεις έστω και μια φορά πριν επιστρέψεις στις παλιές σου συνήθειες, όσον αφορά την έξοδο σου.

 

Θεσσαλονίκη

@Eleni Karavelatzi Photography

               Λιμάνι – Νέα Παραλία 

Για τους λάτρεις της θάλασσας αυτή είναι μια υπέροχη επιλογή! Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο Λιμάνι ή τη Νέα Παραλία, μεταξύ πολλών σημείων (Ομπρελίτσες, Μισοφέγγαρο, Λευκός Πύργος ή Λιμάνι) όπου μπορείς να απολαύσεις τον αγαπημένο σου taken away καφέ ή ποτό και με όμορφη παρέα.

Πάντα μπορείς να αλλάξεις το τοπίο περπατώντας από τη μία άκρη στην άλλη και επιπλέον μπορείς να λιαστείς, αν πας πρωί και να δεις ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα ή να αράξεις με τη παρέα σου για ένα χαλαρό βράδυ. Επιλογή μαζί με όλες τις άλλες αποτελούν και τα γρασίδια μπροστά ή γύρω από το Λευκό Πύργο, οπότε σιγουρέψου πως θα περάσεις κι από εκεί.

 

Θεσσαλονίκη

@ greekguide.com

               Ικτίνου – Ζεύξιδος

Πρόκειται για το σημείο τομής των δύο αυτών οδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που μόλις ανοίξει ο καιρός θυμίζουν ως προς την εναλλακτικότητα του κόσμου, τα Εξάρχεια της Αθήνας. Παρόλα αυτά είναι πολύ πιο ήσυχα από τα Εξάρχεια.

Το «σημείο συνάντησης» είναι μπροστά από ένα σχολείο, όπου σχηματίζεται μια μικρή σαν πλατεία –πολύ μικρή ίσως- και εκεί μαζεύεται νέος κόσμος. Πρόκειται για ένα αρκετά εναλλακτικό μέρος, αλλά μην βιαστείς να το απορρίψεις. Επικρατεί μια όμορφη ενέργεια στο χώρο. Κι αν δεν σου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα να κάτσεις στο δάπεδο ή τα παγκάκια, μπορείς να κάτσεις στα καφέ/μπαρ των δύο δρόμων.

θεσσαλονίκη

 Λαδάδικα – Βαλαωρίτου

Αυτή η επιλογή είναι περισσότερο για τους λάτρεις του περπατήματος και της εξερεύνησης. Πάρε το καφέ/ποτό σου στο χέρι και άφησε τον εαυτό σου να χαθεί σε στενάκια στα Λαδάδικα, τη Βαλαωρίτου και πιο πάνω ακόμα. Θα βρεις πολύ όμορφα κτήρια και υπέροχες γωνιές, τέλειες για να αποτυπωθούν σε φωτογραφικό φακό, σκηνικά λες και είναι επίτηδες στημένα εκεί για να τα απολαύσεις περνώντας.

Προτείνω σίγουρα η βόλτα να γίνει αργά το απόγευμα, πριν τη δύση του ήλιου ή και πολύ νωρίς το πρωί. Το μέρος έχει μια μοναδική ενέργεια να αναβλύζει από παντού, και μια ήσυχη βόλτα τριγύρω θα σε κάνει να τη νιώσεις.

 Δοκίμασε τες και μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας στο Instagram μέσω του hashtag #instaFrapress.

Σχόλια