Τρίτη 7 Ιουνίου: PJ HARVEY + THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE + SLOWDIVE + CLOSER + THE NOISE FIGURES

PJ Harvey

Ξεκινώντας κάποιος να γράφει για το ποια είναι η PJ Harvey, τι έχει επιτύχει σε αυτά τα περίπου 30 χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, ποια είναι η επίδρασή της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και η εν γένει θέση της στο στερέωμα του rock’n’roll, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, το πιο πιθανό είναι να αναρωτηθεί για το πόσες σελίδες μπορεί να γεμίσει και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Η αναγνώριση που έχει γνωρίσει από κοινό και κριτικούς είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Άλλωστε, είναι η μοναδική που έχει κερδίσει δύο φορές το Mercury Prize, το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο δίσκο της Βρετανίας, για τα εκπληκτικά albums “Stories From The City, Stories From The Sea” (2001) και “Let England Shake” (2011).

H PJ Harvey είναι ένα από τα ελάχιστα ονόματα που έχουν να επιδείξουν μία τόσο πολυετή πορεία με τέτοια αξιοζήλευτη δημιουργικότητα και συνέπεια. Χωρίς υπερβολή, η θέση της στην κορυφή είναι σχεδόν μοναχική…

Μια συναρπαστική πορεία σχεδόν 25 ετών συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπου η PJ Harvey, μετά από “σιωπή” πέντε ετών, πραγματοποιεί μία επιστροφή στη δισκογραφία με το 9o album της, “The Hope Six Demolition Project” και τις ζωντανές εμφανίσεις να αποτελούν ήδη το γεγονός της χρονιάς στον κόσμο της μουσικής.

The Brian Jonestown Massacre

Χωρίς αμφιβολία, οι Brian Jonestown Massacre αποτελούν το όνομα – ορόσημο ολόκληρης της ψυχεδελικής σκηνής των τελευταίων 25 ετών και βασική επιρροή σχεδόν όλων των σύγχρονων psych-rock συγκροτημάτων, όπως οι Black Angels, Black Rebel Motorcycle Club, Allah-las, Dead Meadow, Wooden Shjips, Crystal Stilts, Asteroid #4, Black Lips, Night Beats, White Hills, Moon Duo, Follakzoid, Underground Youth, Wall Of Death, The Lucid Dream.

Από το 1995, έχουν κυκλοφορήσει μία σειρά από εκπληκτικά albums από τα οποία ξεχωρίζουν το “Their Satanic Majesties’ Second Request” (1996), το “Give It Back” (1997), το “Bravery, Repetition and Noise” (2001), το “…And This Is Our Music” (2003), το “Aufheben” (2012), το “Revelation” (2014).

Ο ιδιοφυής Anton Newcombe και η πολυπληθής παρέα του, θα βρίσκονται στη σκηνή του Release Athens 2016 λίγες εβδομάδες μετά την νέα headliner συμμετοχή τους στο Levitation (πρώην Austin Psych Fest), το μεγάλο ψυχεδελικό φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο η Reverberation Appreciation Society των Black Angels, όπως άλλωστε και οι… αμέσως επόμενοι Slowdive.

Slowdive

Ο αργός και ζαλιστικός ήχος τους σε παρασύρει σε μια δίνη από κιθάρες, με “κρυμμένες” μελωδίες που ανακαλύπτεις σε κάθε ακρόαση.

Στέκουν ισάξια δίπλα από τους Ride, My Bloody Valentine, The Verve, Cocteau Twins και The Jesus and Mary Chain στο shoegaze – ή dreampop, αν προτιμάτε – ρεύμα, που επικράτησε στα τέλη των 80’s και μέχρι τα μέσα των 90’s. Αυτό που αποκαλείται συχνά “The Scene That Celebrates Itself’, καθώς οι μουσικοί των shoegaze συγκροτημάτων της εποχής δεν ήταν ουδέποτε ανταγωνιστικοί μεταξύ τους.

Oι Slowdive πλέον έχουν επιστρέψει για τα καλά, κοντά 20 χρόνια μετά. Μπορούν να συστήσουν εκ νέου τον ονειρικό κόσμο τους σε πολύ περισσότερο κοινό και, κυρίως, στις νεώτερες γενιές. Και με τη δική τους παρουσία, η βραδιά της 7ης Ιουνίου δεν θα έχει λόγια για να περιγραφεί!

Closer

Οι Closer αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα στο χώρο της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής, εδώ και δύο δεκαετίες. Έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Doves, Echo And The Bunnymen, Jesus And Mary Chain, Sonic Youth, Pulp, Garbage, Patti Smith, Moby, Puressence, Mercury Rev κ.α.

To ντεμπούτο τους, “In The Market” (1998), θεωρείται ένας δίσκος ορόσημο. Μέσω της Chrysalis / ΕΜΙ, κυκλοφόρησαν διεθνώς  το “Suddenly Comes” και το 2007 το τρίτο ολοκληρωμένο album που φέρει το όνομα του συγκροτήματος.

Οι Closer επιστρέφουν δυναμικά στην δισκογραφία με μια τριλογία με το πρώτο μέρος, με τίτλο “Renaissance”, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2016.

The Noise Figures

Το αθηναϊκό psych rock δίδυμο έχει ήδη δύο δίσκους, τα “The Noise Figures” (2013) και “Aphelion” (2015), και συνεχείς περιοδείες σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη, με την φετινή (Mάρτιος και Απρίλιος) να αριθμεί 20 συναυλίες σε 10 χώρες, αφού αμέσως πριν είχε προηγηθεί περιοδεία σε πολλές ελληνικές πόλεις.

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Black Rebel Motorcycle Club, Japandroids, Wooden Shiips.

To συγκρότημα αποτελείται από τον Γιώργο Νίκα (φωνή, τύμπανα) και τον Στάμο Μπάμπαρη (κιθάρες, φωνή).

Τελευταία ημέρα και άλλες λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρετε στην επόμενη σελίδα…

Σελίδες: 1 2 3 4

Σχόλια

1 2 3 4