Site icon Frapress

LifeInspiral: μία διαφορετική προσέγγιση στην προσωπική ανάπτυξη

LifeInspiral: Γνωρίστε το μέσα από τους ιδρυτές του

Σε μία χώρα που μέρα με τη μέρα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά μέσα σε ένα κοινωνικοοικονομικό τέλμα, είναι εξαιρετικά ευχάριστο να βλέπεις να αναπηδούν προσπάθειες που στόχο έχουν να αλλάξουν την νοοτροπία που μας οδήγησε μέχρι εδώ. Η εκπαίδευση και η γνώση μεταλαμπαδεύονται με κόπο, ωστόσο το LifeInspiral, ένα εγχείρημα δύο φίλων και συμφοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θέτει τους δικούς του στόχους για την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων, προσφέροντας κάτι πραγματικά πρωτοποριακό.

Η συνέντευξη που ακολουθεί εστιάζει στο να γνωρίσουμε την προσπάθεια του Χρήστου και του Κωνσταντίνου να δημιουργήσουν το LifeInspiral, αλλά και να ανακαλύψουμε τις ιδιαίτερες πτυχές της ιδέας, όπως τις αποκαλύπτουν οι ίδιοι.

Από το όνομα παίρνουμε μία γεύση για το τι περίπου είναι το LifeInspiral. Εσείς από τη μεριά σας πως θα το περιγράφατε; Τι λέτε στους φίλους σας που σας ρωτούν και πως το επικοινωνείτε πιο επίσημα;

Κωνσταντίνος: Κάθε φορά που με ρωτάνε για το LifeInspiral, δίνω μία διαφορετική περιγραφή. Γιατί το LifeInspiral δεν είναι κάτι που μπαίνει σε ένα καλούπι, είναι μία ιδέα, μία νοοτροπία και κάθε φορά που το επικοινωνείς, είναι σα μία πηγή έμπνευσης. Μία πηγή συμβουλών που δίνεις στους ανθρώπους για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, να πετύχουν τους στόχους τους να εμπνευστούν για κάτι διαφορετικό. Διαφορετικά, θα έλεγα πως είναι μία web πλατφόρμα στην οποία μπορείς να βρεις περιεχόμενο που θα πάει ένα βήμα μπροστά τη ζωή σου. Δηλαδή, να υπάρξει αυτή η προσωπική ανάπτυξη που θα σε κάνει να πας πιο μπροστά.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιον το LifeInspiral; Τι είναι αυτό που προσφέρει με δύο λόγια; Με ποια πράγματα το κάνετε αυτό;

Κωνσταντίνος: Στόχος είναι η αλλαγή νοοτροπίας ότι τα πάντα συμβαίνουν για κάποιον λόγο και ότι δε μπορώ να ορίζω εγώ το τι μου συμβαίνει. Θέλουμε να το αντιστρέψουμε αυτό. Να πούμε στον κόσμο ότι έχει τη ζωή του στα χέρια του, αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο χρειάζεται να εμπνευστεί. Να φανταστεί τον εαυτό του πετυχημένο, μέσα από διάφορα πράγματα που θα έχει κάνει στη ζωή του για να του δημιουργηθεί αυτό το motivation.

Και δεν εννοούμε μόνο την επαγγελματική επιτυχία. Εννοούμε επιτυχία σε όλες τις πτυχές της ζωής. Και το LifeInspiral πρακτικά το πετυχαίνει αυτό, δίνοντας συμβουλές, μέσω άρθρων τα οποία μπορούν να διαβαστούν σε ένα λεπτό. Δηλαδή δίνουμε maximum value σε minimum χρόνο. Γιατί έχει στόχο στο να είναι targeted αυτή η αξία που προσφέρουμε.

Χρήστος: Τα άρθρα μας χωρίζονται σε 3 κατηγορίες.

  • Business
  • Lifestyle και
  • Culture

Δημιουργήσαμε τις 3 αυτές κατηγορίες καθώς θεωρούμε ότι αποτελούν την περίληψη της ζωής μας σε ένα τρίπτυχο.

Το Business πιάνει το κομμάτι της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας.

Το Lifestyle περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, από τη στιγμή που  θα ξυπνήσουμε το πρωί μέχρι και τη στιγμή που θα πέσουμε το βράδυ για ύπνο.

Το Culture είναι η κουλτούρα, ένας τρόπος ζωής που τον ακολουθούμε επί χρόνια, από τη γέννησή μας μέχρι και όταν πεθάνουμε, εκτός και αν γίνουν κάποιες αλλαγές.

Εμείς στοχεύουμε ακριβώς στο να γίνουν ακριβώς συγκεκριμένες αλλαγές στην κουλτούρα μας.

Από που προέκυψε η ονομασία; Ποια ήταν η αρχική ιδέα;

Κωνσταντίνος: Η αρχική ιδέα είχε προκύψει πριν από 3 χρόνια. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα blog στο internet στα ελληνικά, το οποίο θα είχε περιεχόμενο που θα στόχευε στο motivation και το inspiration, για να κάνεις παραπάνω πράγματα στη ζωή σου.

Αυτή η ιδέα όμως ήταν πολύ θεωρητική. Και ψάχναμε ακριβώς μία λέξη  για να περιγράψει όλη αυτήν την νοοτροπία. Έτσι καταλήξαμε στο LifeInspiral που είναι δύο διαφορετικά πράγματα:

Είναι το Life in Spiral που είναι η ζωή σε σπείρα και το Life Inspirational. Και το ταιριάξαμε με αυτόν τον τρόπο. Το όνομα περιγράφει ακριβώς την ιδέα. Δείχνει ακριβώς την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε, ότι η ζωή είναι στα χέρια μας και είναι σα μία σπείρα που μπορούμε εμείς να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να βγούνε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ποια είναι η ομάδα; Γιατί συνεργαστήκατε;

Χρήστος: Με τον Κωνσταντίνο γνωριστήκαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα, στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ήμασταν και οι δύο εισακτέοι τον Σεπτέβριο του 2010 και από την αρχή είχαμε συμπαθήσει ο ένας τον άλλον. Καταλάβαμε ότι πάνω κάτω έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης σε σημαντικά θέματα. Ωστόσο το κλειδί της επιτυχίας της συνεργασίας μας ήταν ότι ήταν ένα δοκιμασμένο μοτίβο.

Δείτε το promo video του LifeInspiral:

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης:

Πως;

Στην πιο απλή του μορφή. Στις ακαδημαϊκές εργασίες που είχαμε με τον Κωνσταντίνο, εκτός από τον ίδιο τρόπο σκέψης, συνεργαζόμασταν άψογα. Μέχρι και τώρα δεν έχουμε τσακωμούς, δεν έχουμε αντιπαραθέσεις ή αν έχουμε είναι δημιουργικές. Οπότε έχοντας δοκιμάσει το μοτίβο αυτό, ήμασταν έτοιμοι να πάμε και στο επόμενο επίπεδο, να ασχοληθούμε με το ίδιο project και να το εξελίξουμε.

Η καλή χημεία και ότι επικοινωνούμε είναι γεγονός και δεν αλλάζει.

Πόσα άτομα εκτός αυτής σας βοήθησαν επίσης σχετικά με την υλοποίηση ή ποικιλοτρόπως;

Χρήστος: Ο πυρήνας του LifeInpiral αποτελείται από δύο άτομα. Από εμένα τον Χρήστο Σκρέτα και από τον Κωνσταντίνο Τεστέμπαση. Ωστόσο, ήταν επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας με εξωτερικούς φορείς ή ανεξάρτητα άτομα για την υλοποίηση του LifeInspiral, οπότε μία τέτοια ομάδα που συνεργαστήκαμε ήταν οι φωτογράφοι, η Aura photography.

Οι φωτογράφοι για παράδειγμα μας βοήθησαν με το φωτογραφικό υλικό στο section του About Us.

Κωνσταντίνος: Επίσης στο κομμάτι των γραφιστικών. Μία φίλη μου, η Ιωάννα Σκούντζου, βοήθησε στο κομμάτι του logo. Στο πως θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το κομμάτι του να έχουμε μία σπείρα η οποία θα ήταν inspirational και να μην είναι απλά μία σπείρα.

Ποιο είναι το motto σας στο LifeInspiral; Συνδέεται με τα προσωπικά σας πιστεύω;

Κωνσταντίνος: Ναι έχουμε ένα motto.

“Life is like a spiral. It either expands or shrinks. The choice is yours.”

Είναι αυτό που αντιπροσωπεύει το LifeInspiral σαν όνομα. Με τη σπείρα, τη νοοτροπία τη δικιά μας, τη νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο. Το περιεχόμενο του site.

Η ζωή είναι σα μία σπείρα. Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σου.

Χρήστος: Ίσως το ”Τhe choice is yours.” να είναι τολμηρό καθώς πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν ασχολίες και πολλά εμπόδια τα οποία εν τέλει δεν είναι επιλογή τους το αν θα μεγαλώσουν ή θα μικρύνουν. Εμείς πιστεύουμε, ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των δυσκολιών αυτών είναι απλά στο  μυαλό μας και αν μάθουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά, θα τα καταφέρουμε να τις προσπερνάμε. Να τα λύνουμε με πολύ πιο εύκολο τρόπο από όσο πιστεύαμε.

Ποια καθημερινή ανάγκη βλέπετε να απαντά το LifeInspiral;

Κωνσταντίνος: Η απόκτηση του τρόπου και της γνώσης για να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα πολύ γρήγορα. Το LifeInspiral για αρχή αυτόν τον καιρό καλύπτει την ανάγκη για γρήγορη γνώση, προσφέροντας άρθρα ενός λεπτού.

Χρήστος: Και με δεδομένο ότι οι σημερινοί ρυθμοί της κοινωνίας είναι τόσο γρήγοροι, μπορεί να μην επαρκεί ο χρόνος για να διαβάσουμε ένα μεγάλο άρθρο. Αλλά υπάρχει χρόνος εντός της ημέρας, που είναι χαμένος, και μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε με το LifeInspiral που καλύπτει τη γρήγορη ενημέρωση, του ενός λεπτού, που μπορεί να αλλάξει κάτι από τη ζωή σου. Να αλλάξει ένα μικρό μέγεθος της καθημερινότητάς σου. Άλλωστε οι μεγαλύτερες αλλαγές γίνονται, ξεκινώντας από κάτι πάρα πολύ μικρό, αλλά συνεχίζοντας επαναλαμβανόμενα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο χρόνος από το σπίτι μέχρι να φτάσουμε στη δουλειά μας. Αυτή η λογική περιγράφεται στη λέξη Commuting!

Δεν υπάρχει ελληνική λέξη που να την περιγράφει μονολεκτικά. Η διαδικασία πηγαίνοντας από το σπίτι στη δουλειά σου, η μετάβαση από το λεωφορείο στο μετρό ή και καμία φορά οδηγώντας το δικό μας μεταφορικό μέσο μέσα στην κίνηση αποτυπώνει την έννοια του commuting. Σε μία μεγάλη πόλη όπως είναι η Αθήνα υπάρχει ο χρόνος, που χάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αλλά μπορούμε να τον αφιερώσουμε για να μάθουμε κάτι.

Γιατί το περιεχόμενο του LifeInspiral είναι στα Αγγλικά; Ποια είναι η αγορά στόχος;

Χρήστος: Αρχικά θα έλεγα ότι όλο το site είναι γραμμένο στα Αγγλικά. Ο λόγος είναι ότι δεν απευθυνόμαστε αποκλειστικά στο ελληνικό κοινό. Δε θέλουμε να βάλουμε τέτοιους περιορισμούς, απευθυνόμαστε αντίστοιχα και με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους ανθρώπους, καθώς ο τρόπος σκέψης και η νοοτροπία είναι αρετές οι οποίες δε μπορείς να τις δεσμεύσεις σε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό group ή να θέσεις πολιτισμικά, πολιτιστικά και γεωγραφικό όρια.

Άλλωστε η αλλαγή που επιθυμούμε να επιφέρουμε στην κοινωνία είναι παγκόσμια. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο διαφορετικό, πιο ανθρώπινο, με περισσότερη κοινωνική συναίσθηση και χαρά. Είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουνε μέσω του τρόπου σκέψης.

Ποιες οι μελλοντικές σκέψεις για την εξέλιξη του LifeInspiral; Και ποια τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;

Κωνσταντίνος: Είναι δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι να γίνει η ιδέα γνωστή στον κόσμο. Η προώθηση του site με διάφορους τρόπους, όπως events που θα δημιουργήσει το LifeInspiral σε συνεργασία με άλλα άτομα και φορείς. Και το δεύτερο είναι να μεγαλώσουμε το εύρος των project με τα οποία θα ασχοληθούμε, τους τρόπους με τους οποίους θα μεταδίδεται το μήνυμα στο κοινό.

Σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους υπάρχουν πολλές σκέψεις στο μυαλό μας, αλλά αυτό που επικεντρωνόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουμε ένα κοινό το οποίο θα μας ακολουθεί και θα έχει ενστερνιστεί αυτήν τη νοοτροπία.

Υπάρχει κάποια σύνδεση του εγχειρήματος με την κατάσταση της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Σας επηρέασε στη δημιουργία του;

Χρήστος: Το LifeInspiral προσφέρει αρχικά έμπνευση για να καλλιεργηθούν κάποια κίνητρα στον κόσμο και εν τέλει να υπάρξει μία προσωπική ανάπτυξη αλλά και βελτίωση του τρόπου ζωής του κάθε ατόμου της κοινωνίας ξεχωριστά. Όπως καταλαβαίνεις από την περιγραφή και μόνο, πρόκειται για μία κατάσταση η οποία είναι διαχρονική. Ισχύει από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι και το τέλος της. Απλά με διαφορετικούς τρόπους την κάθε εποχή και ενδεχομένως ικανοποιώντας διαφορετικές ανάγκες όπως εξελίσσεται η κοινωνία. Συνεπώς το εγχείρημα όλο αυτό δεν δημιουργήθηκε εξαιτίας της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, αλλά ωστόσο λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης είναι ένα θέμα που γίνεται πιο επίκαιρο.

Πείτε μας το πιο τρελό όνειρό που θέλετε να πραγματοποιήσετε με το LifeInspiral.

Χρήστος: Να καταφέρουμε να αλλάξουμε την ταχύτητα της κοινωνίας μας. Πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο πλάνο. Ωστόσο για να έρθουν οι μεγάλες αλλαγές, χρειάζεται πρώτα να αλλάξουν αρκετά μικρά μικρά πραγματάκια τα οποία θα περάσουν στη νοοτροπία μας, στην κουλτούρα μας και ασυνείδητα πια θα τα εφαρμόζουμε και θα βλέπουμε ένα αποτέλεσμα για μία κοινωνία που θα είναι πιο ανθρώπινη, πιο χαρούμενη, πιο κινητοποιημένη για παραπάνω πράγματα. Για αλλαγές! Και πιο ώριμη. Γιατί ως πολίτες δεν έχουμε λάβει μια σωστή κατεύθυνση για να ωριμάσουμε και να αναπτυχθούμε.

Κωνσταντίνος:Αυτό που θα ήταν η απόλυτη επιτυχία θα ήταν να έχουν όλη τη δυνατότητα στην εκπαίδευση και τη γνώση σε αντίθεση με τη στοχευμένη εκπαίδευση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα συστήματα. Έχουμε μία γνώση τη χρησιμοποιούμε με τον βέλτιστο τρόπο και όλοι θα πρέπει να έχουνε αυτή τη δυνατότητα.

Πληροφορίες
website
  • http://www.lifeinspiral.com/
Facebook fanpage
  • https://www.facebook.com/lifeinspiral/
Twitter
  • https://twitter.com/lifeinspiral
Instagram
  • https://www.instagram.com/lifeinspiral/
  • #lifeinspiral
Google+
  • https://plus.google.com/111378745943509437456

Σελίδες: 1 2 3 4

Σχόλια

Exit mobile version