1. Ένας χρόνος ΤEDxUniversityoftheAegean. Περιέγραψε μου το συναίσθημα σου με 3 λέξεις

Εμπειρία, πρόκληση, χαρά.

 

  1. Είναι δύσκολη η διοργάνωση ενός τέτοιου event και πόσο εύκολη είναι η οργάνωσή του?

Σίγουρα η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου  είναι απαιτητική. Μετά από την περσινή διοργάνωση όμως κερδίσαμε πολύτιμες εμπειρίες που μας βοήθησαν να προγραμματιστούμε καλύτερα και να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η στάση της τοπικής κοινωνίας που μας βοήθησε πολύ στην προσπάθεια μας.

 

  1. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αναλάβεις για δεύτερη φορά την θέση της curator του ΤEDxUniversityoftheAegean και πως θα χαρακτήριζες αυτή σου την εμπειρία;

Σαν ομάδα αποφασίσαμε ότι θέλαμε να διοργανώσουμε το TEDxUniversityoftheAegean για δεύτερη φορά για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών οι δύο βασικότεροι πιστεύω ότι ήταν αρχικά η ανταπόκριση που είχαμε βρει από τον κόσμο, και δεύτερον η αίσθηση που είχαμε, ότι υπήρχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο δεύτερος ήταν και ένας από τους κυριότερους λόγους που με έκανε να θέλω να αναλάβω τη θέση για δεύτερη φορά. Ξεκινήσαμε κάτι πολύ όμορφο πέρσυ όλοι μαζί, γνωρίζαμε όμως ότι μπορούσε να μεγαλώσει και να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον και ήθελα να είμαι εκεί όταν θα γινόταν αυτό. Στο σύνολο τους αυτά τα δύο χρόνια ήταν μια εμπειρία από την οποία έμαθα πολλά και για μένα αλλά κυρίως για το τι μπορεί να συμβεί όταν ενώνονται άτομα αρκετά διαφορετικά, αλλά με έναν κοινό σκοπό.

 

  1. Τι θα έλεγες πως είναι αυτό που κάνει το TEDxUniversityoftheAegean φέτος τόσο ξεχωριστό;

Το ότι θα είναι το πρώτο TEDx στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 4 μέρη! Πέρσι προσπαθήσαμε να ενώσουμε τα νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχοντας εθελοντές στο συνέδριο από όλα σχεδόν τα νησιά και όχι μόνο από τη Σύρο.

Φέτος εκτός από τους εθελοντές που θα έχουμε από τα νησιά του Πανεπιστημίου, έχουμε οργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις την ημέρα του συνεδρίου στη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη όπου το συνέδριο θα προβληθεί μέσω livestreaming! Εκτός από τις ομιλίες όμως, το κοινό που θα παρευρεθεί σε κάποια από τις παράλληλες εκδηλώσεις μας, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και σε workshops κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

  1. Το θέμα του δεύτερου TEDxUniversityoftheAegean είναι το “FIGHT OR FLIGHT”. Τι σημαίνει για σένα αυτό και πως θα προσπαθήσετε να το αποδώσετε στην εκδήλωση;                                                                                                 Το “fight or flight”, δηλαδή πάλη ή φυγή, είναι ο ορισμός που χρησιμοποιείται στην ψυχολογία για να περιγράψει την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε καταστάσεις φόβου και στρες. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε μια κατάσταση, σύμφωνα με το χαρακτήρα και το ένστικτο του. “Fight or flight” για μένα σημαίνει ότι κάθε στιγμή της ζωής σου, έχεις μια απόφαση να πάρεις. Ότι κι αν επιλέξεις, θα είναι για σένα το καλύτερο και θα πρέπει να μπορείς να το υπερασπιστείς σε όποιον πει το αντίθετο.  Στο συνέδριο έχουμε προσπαθήσει πολύ να φανεί αυτό. Ότι δηλαδή οποιαδήποτε επιλογή κάνεις, είναι δική σου, και εφόσον ξέρεις γιατί επέλεξες κάτι,θα είναι και το σωστότερο για σένα.
    press_banner_TEDxUAegean16
  2. Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία επέλεξες την ομάδα που θα πλαισιώνει το δεύτερο TEDxUniversityoftheAegean;

Κατά κύριο λόγο, η φετινή ομάδα αποτελείται από τα άτομα που ήταν και πέρσι στην διοργάνωση.  Άτομα τα οποία είπαν από την πρώτη στιγμή το «ναι» και αποφάσισαν να αφιερώσουν ένα τεράστιο μέρος του προσωπικού τους χρόνου ώστε να δημιουργηθεί το TEDxUniversityoftheAegean. Καθώς όμως αποκτήσαμε εμπειρία από την περσινή διοργάνωση και διαπιστώσαμε καλύτερα τις ανάγκες μας, δημιουργήθηκαν θέσεις για νέα άτομα στη ομάδα. Στην πλειοψηφία τους, τα άτομα που μπήκαν φέτος στην ομάδα, ήταν πέρσυ εθελοντές στο event και ξεχώρισαν για το πάθος, τη δημιουργικότητα και το πείσμα τους.

 

  1. Τι συμβουλή θα ήθελες να δώσεις σε όλους τους φοιτητές σε σχέση με τα σχέδιά τους και πόσο μπορεί να τους επηρεάσει ένα TEDx ?
    Τα συνέδρια TEDx πιστεύω ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με νέους ανθρώπους, να πάρεις νέες γνώσεις αλλά και να παραδειγματιστείς από τις ιστορίες άλλων ανθρώπων ώστε να ακολουθήσεις τα όνειρα σου. Το σημαντικότερο πιστεύω για τους νέους ανθρώπους όπως οι φοιτητές είναι να έχουν στόχους και να μη φοβούνται να τολμήσουν κάτι νέο!
  2. Κλείνοντας την συνέντευξη κι αφού σε ευχαριστήσω θερμά, θα ήθελα να μου πεις ποιο είναι το κομμάτι της εκδήλωσης στο οποίο βασίζεστε περισσότερο;

 Φέτος έχουμε επενδύσει πολύ στη συνολική εμπειρία που θα ζήσει το κοινό τόσο στη Σύρο όσο και στη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη με διάφορα workshops, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες! Θέλαμε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους ώστε οι δραστηριότητες στα διαλείμματα να πλαισιώνουν τις ομιλίες και να δίνουν διαρκώς ερεθίσματα και τροφή για σκέψη.

Σχόλια