Στα πλαίσια του Bonjour Athenes Dance Festival, το νέο φεστιβάλ μουσικής που διοργάνωσε το Gazarte στο Gazi Music Hall, o Avener, ο Γάλλος dj που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με το τραγούδι “To let myself go” πριν από ένα χρόνο, ήρθε για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, το Σάββατο που μας πέρασε. Μαζί του εμφανίστηκαν και οι αγαπημένοι Synapson και οι Boogie Belguique, ενώ οι Έλληνες Dj Snatch και NTEIBINT συμπλήρωσαν το πολύ καλό line up.

Για να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι πόρτες άνοιξαν στις 7:00, και την βραδιά άνοιξε ο Dj Snatch, ενώ τη σκυτάλη πήραν μετά οι Boogie Belguique με τις jazzy funk μουσικές τους, οι οποίοι αν και ήταν αρκετά καλοί, μάλλον δε κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή του κοινού, που περίμενε τα άλλα μεγάλα ονόματα. Το Gazi Music Hall γέμισε, αλλά ευτυχώς τόσο όσο χρειαζόταν, δεν έγινε αυτό το ασφυκτικό που δε μπορείς να ανασάνεις ή να χορέψεις.

synapson

Οι Synapson έβγαλαν και μια selfie από τη σκηνή

Αμέσως μετά, και αυτό είναι το καλό με τους dj- ότι δε χρειάζεται να περιμένεις μισάωρα στις εναλλαγές ονομάτων, εμφανίστηκαν οι Synapson, που έπαιξαν τις επιτυχίες με τις οποίες τους λατρέψαμε όπως Djon Maya Mai και το All in you. Παρόλο βέβαια που ο ήχος των τραγουδιών που έχουν βγάλει είναι πιο experimental και nu disco, έπαιξαν ένα μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, που άγγιξε το deep house. Εμφανίστηκαν για μιάσιμη ώρα στη σκηνή, αν και θεωρώ ότι το ιδανικό θα ήταν να έπαιζαν για μια ώρα, καθώς μετά νομίζω επικράτησε μια κούραση στο κοινό.

Μετά από σχεδόν ένα τέταρτο, εμφανίστηκε το μεγάλο όνομα της βραδιάς, ο Avener, με ένα καταπληκτικό άνοιγμα, και ένα κοινό να παραληρεί και να μη σταματάει να χορεύει. Έπαιξε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, το “To let myself go”, “Fade out lines”, “Panama”, κανονικά και σε remix, καθώς και τα ρεμίξ που έχει κάνει ο ίδιος σε γνωστά τραγούδια, όπως το “Lonely Boy” και το “Castle in the snow”. Σχεδόν δυο ώρες μουσικής και χορού, και μπορούμε να πούμε χωρίς καμία υπερβολή, πως ήταν από τα καλύτερα dj set που έχουμε δει στην χώρα μας, καθώς πέρα από πολύ καλός μουσικός είναι και πολύ ζωντανός πάνω στη σκηνή, και ξέρει πώς να ξεσηκώνει τον κόσμο.

avener

O Αvener επί τω έργω και το κοινό να χορεύει σαν τρελό.

Τέλος, η βραδιά έκλεισε ιδανικά με τον Νteibint (aka Γιώργος Μπακαλάκος), που έκανε το after party dj set, με πολύ καλές μουσικές επιλογές, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε.

Η γενικότερη αίσθηση της βραδιάς σε όλο τον κόσμο ήταν πως έπαιξαν κάποια από τα καλύτερα και ανερχόμενα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, ενώ σίγουρα ήταν από αυτές τις νύχτες ορόσημο που θα έχουμε να συζητάμε. Ήταν ξεκάθαρα μια πολύ καλή αρχή για το Bonjour Athenes, και ελπίζουμε πως τα ακόμα καλύτερα έρχονται.

Σχόλια