O Παύλος Παυλίδης επιστρέφει με νέο δίσκο, παρέα με τους B-Movies, με τίτλο «Μια πυρκαγιά σε ένα σπιρτόκουτο».

Μόνο και από τον τίτλο αλλά και από τους τίτλους των τραγουδιών μπορεί κανείς να καταλάβει πως πάλι ο Παυλίδης θα μας ταξιδέψει σε μέρη μαγικά. Από μάγισσες, αερικά, λουλούδια, αγρούς και θάλασσες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «“Από τις ακτές του παραδείσου ως την κρυψώνα ενός δεντρόσπιτου ο Παύλος Παυλίδης, navigator για άλλη μια φορά, διανύει πολλά χιλιόμετρα ταξίδι, γεμάτα μουσική, αγάπη, σκέψεις και εικόνες από παραμυθένιους κόσμους αλλά και από τη σκληρή πραγματικότητα. Στο πέρασμά του συναντά μοναχικούς ανθρώπους, πύργους και γοργόνες, μετράει απώλειες και δίνει μάχες με το φεγγάρι. Άλλοτε χρειάζονται περισσότερα λόγια – και τα λόγια του Παυλίδη χτυπάνε πάντα στην καρδιά – και άλλες φορές αρκεί μόνο η μουσική και ένα τραλαλά για να εκφράσουν τον αλλόκοτο κόσμο και την απέραντη ομορφιά.»

Ο ίδιος μας υπόσχεται πολύ χορό και ξεφάντωμα και βέβαια αντιλαμβανόμαστε πως πάλι θα στροβιλιστούμε στον ήχο της μουσικής του. Uα ερωτευθούμε και θα χαθούμε, θα ταξιδέψουμε και θα ονειρευτούμε. Kάθε δίσκος του είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Ξεπερνάει την πραγματικότητα, σε κάνει να χαθείς… κάθε στίχος του και μια εικόνα.

Παυλίδης

Η παρουσίαση του καινούριου δίσκου στην Αθήνα θα γίνει στις 8 και 9 Απριλίου στο Gagarin. Εκεί θα παρουσιαστούν όλα τα κομμάτια του από τον δίσκο αλλά φυσικά δεν θα λείψουν παλιές εκτελέσεις με τις οποίες αγαπήσαμε τον Παυλίδη, τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, όσο και από την μετέπειτα πορεία του με τους B-movies, που έχει αφήσει και αυτή το δικό της στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Τα 12 τραγούδια ηχογραφήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2015, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν το 2016 στην Αθήνα. Το artwork του album βασίζεται στα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Ρόκου “Παρατηρώντας τους Κύκλους” και “Μηχανές”.

Kυκλοφορεί από την Inner Ear σε special edition cd και digital album τον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσει και έκδοση βινυλίου στα τέλη Μαϊου του 2016.

Ανυπομονούμε, λοιπόν, να τον ακούσουμε επί σκηνής για άλλη μία φορά.


Gagarin-Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES,
Παρουσίαση δίσκου: “Πυρκαγιά σ’ένα σπιρτόκουτο”

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο

Σημεία προπώλησης: www.viva.gr, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54)

Σχόλια