“Raindrops and oceans”, “Muzzle”, “Penny for your thoughts”, “Transmissions of static”, “yodatrainschewbacca”, κάποια από τα κομμάτια που παίχτηκαν από τους we.own.the.sky το βράδυ αυτό, θέτοντας το κατάλληλο περιβάλλον για να ανέβουν στη σκηνή οι Maybeshewill. Οι εναλλαγές μεταξύ του ατμοσφαιρικού χαρακτήρα και του βαρύ ήχου διαχωρίζουν τα στοιχεία αλλά και ταυτόχρονα εναρμονίζουν το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο ότι έχουν πολλά να προσφέρουν στον χώρο και ανυπομονούμε να δούμε τι θα ακολουθήσει.

Ανεβαίνουν επιτέλους στη σκηνή οι Maybeshewill, ύστερα από πολλή ανυπομονησία του κοινού. Ανοίγουν με το μελωδικό “Opening”, συνεχίζουν αναλόγως με το “Take this to heart”. Σε αυτό το σημείο έχει ήδη δημιουργηθεί ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, η οποία συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του live. Ακολουθεί το “Co-Conspirators” και το “Red paper lanterns”, δείχνοντας στο κοινό την παραμυθένια πλευρά τους. Συνεχίζουν δυναμικά με ένα κομμάτι το οποίο προσωπικά μου θυμίζει κάτι βγαλμένο από άνιμε, το “All things transient” , από τον τελευταίο δίσκο τους “Fair Youth”. Και αποθεώνουν το κοινό με το κλασσικό για όλους μας πλέον “In another life when we are cats”, επιστρέφοντας στη πρώτη τους δουλειά, το πρώτο τους EP. Αφού παίζουν μερικά ακόμα κομμάτια, από τον τελευταίο δίσκο αλλά και από τους προηγούμενους, μας ευχαριστούν στα ελληνικά και  κλείνουν το live με το δυναμικό και ταυτόχρονα έντονα συναισθηματικόNot for want of trying”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αναπόφευκτο ήταν το encore, αφού είναι γνωστό σε όλους πως είναι η τελευταία φορά που πρόκειται να τους δούμε ζωντανά. Αφού έπαιξαν τα “Seraphim & Cherubim”, “He Films the Clouds Pt. 2”,αφήνοντας το κοινό σε μία κατάσταση δέους αλλά και λύπης, ο κιθαρίστας John Phelps μας ευχαρίστησε μία τελευταία φορά, λέγοντας πως οι εμπειρίες τους τα δέκα αυτά χρόνια δεν θα ήταν τόσο εξωπραγματικές χωρίς τους fans και συγκινώντας ακόμα περισσότερο το κοινό.

Με αυτό το live αποχαιρέτησαν την Αθήνα οι Βρετανοί Maybeshewill. Για τους λάτρεις της post και instrumental rock μουσικής ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα live στο οποίο έχουμε βρεθεί μάρτυρες τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, παρέα με τους God Is An Astronaut στο Gagarin το 2014. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ο άριστος ήχος που προσέφερε το Fuzz. Σε κάθε κομμάτι που παίχτηκε από τις δύο μπάντες είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε το κάθε όργανο ξεχωριστά, χωρίς το ένα να ξεπερνά το άλλο και να χάνεται η λεπτομέρεια. Σε συνδυασμό με τις έντονες δυναμικές, ακουγόταν κάθε νότα και λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Their history will be what we make of it”.

Ευχαριστούμε τους Maybeshewill για ένα πανέμορφο αντίο και τους αγαπημένους we.own.the.sky που άνοιξαν με τον πιο σωστό τρόπο τη συναυλία αυτή.

Φωτογραφίες ©Mariza Kapsabeli

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2