Αυτό το σαββατοκύριακο καιγόμαστε ομαδικώς με Co-op games!

Κανονικά θα σας προτείναμε μία επίσκεψη στο Πάρκο Τρίτση, αλλά δεν νομίζουμε να ενδιαφέρεστε για χειμωνιάτικους περίπατους στην συννεφιασμένη εξοχή. Και καθώς δεν θέλαμε να προτείνουμε κι εμείς ταινίες και σειρές (θεωρούμε ότι είστε ήδη καλοί στο να ανακαλύπτετε νέες), θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τις δικές μας προτάσεις. Απευθύνονται σε όσους λατρεύουν να περνάνε χρόνο με την παρέα παίζοντας videogames (και δεν παίζουν Pro και LoL) ή σε όσους δεν τα έχουν ανακαλύψει ακόμα και είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Ορίστε λοιπόν οι επιλογές μας από τα καλύτερα γι’ αυτό το σαββατοκύριακο …

..:: Co-Op Videogames ::..

Borderlands 1/2/Pre-Sequel + ∞ DLCs (έως 4 παίκτες)
 Μιλάμε για ένα υπερβολικά underrated franchise στον χώρο του gaming. Η Gearbox κατάφερε να δημιουργήσει έναν εξαιρετικό συνδυασμό από First Person Shooter και Role Playing με εύπεπτα shell-shaded comic style γραφικά και γερές δόσεις χιούμορ. Ακόμα κι αν δεν έχεις επαφή με κάποιο από τα 2 είδη, ΜΗΝ ΣΚΑΣ, δεν έχει απαιτήσεις για τρελά shooting skillz ούτε τα άπειρα ακαταλαβίστικα στατιστικά για να κάνεις level up τον χαρακτήρα σου με ακρίβεια 5 δεκαδικών ψηφίων σε Damage Resistance κλπ . Παρόλο που μπορείς να παίξεις το campaign μόνος σου, είναι απείρως πιο διασκεδαστικό να το παίζεις μαζί με τους κολλητούς σου στο ίδιο δωμάτιο κάνοντας καφρίλες.

σαββατοκύριακο

Σαματάς και κακό στο Borderlands 2.

Η φάση είναι ότι είστε τυχοδιώκτες κυνηγοί θησαυρού σε έναν άγονο πλανήτη που υπάρχει ο μύθος του Vault που υπόσχεται σε όποιον το βρει, χρήματα, εξουσία, δόξα, γυναίκες, αυτοκίνητα και όλα τα σχετικά. Διαλέγετε μία από τις 4 κλάσεις χαρακτήρων και το πιστολίδι ξεκινάει χωρίς πολλά πολλά, με άπειρα αυτόματα, snipers, καραμπίνες, μπαζούκας, revolvers κλπ για να διαλέξεις. Ικανοποιητική ιστορία αν μπορέσεις να την προσέξεις, άπειρες ώρες διασκεδαστικού gameplay και εντυπωσιακό level design.

Trine 2 + Rayman Legends (έως 3 και 4 παίκτες αντίστοιχα)
Αυτοί οι δύο τίτλοι είναι μαζί γιατί συμπίπτουν στην ίδια κατηγορία παιγνίων side-scroller platformer, γνωστή σε όλους μας από τα αρχαία Super Mario. Και τα 2 franchises έχουν εξαιρετικό artwork και καλοδουλεμένες πίστες με έξυπνους γρίφους που ενθαρρύνουν την συνεργασία μεταξύ των παικτών. Το Trine από τη μία βάζει τους παίκτες σε έναν κλασσικό fantasy μεσαιωνικό κόσμο, όπου μπορούν να διαλέξουν τις 3 διαφορετικές κλάσεις (δεν πιστεύω ότι χρειάζονται διευκρίνιση αλλά εμείς στο Frapress.gr δεν θεωρούμε καμία γνώση δεδομένη: Πολεμιστή, Μάγο, και… Κλέφτη ; ) η κάθε μία με μοναδικές ικανότητες που βοηθούν στην πρόοδο των επιπέδων.

σαββατοκύριακο

Το Trine 2 διαθέτει μια ευρεία παλέττα χρωμάτων σε κάθε πίστα του.

Τα Rayman Origins / Legends από την άλλη είναι η μεταφορά του κλασσικού Rayman των παιδικών μας χρόνων στις 2 διαστάσεις. Αρχικά σε κάποιους μπορεί να φανεί «παιδικό» αλλά σύντομα θα διαπιστώσει πως πρόκειται για ένα φοβερά διασκεδαστικό γρήγορων ρυθμών platformer που δοκιμάζει τα αντανακλαστικά των παικτών και την ομαδικότητά τους.

σαββατοκύριακο

Το artwork του Rayman Legends είναι κάτι παραπάνω από καλοδουλεμένο.

Rocket League (έως 2 παίκτες)
Όσοι παρακολουθείτε την σκηνή των videogames ίσως να το έχετε δει να εμφανίζεται σε διάφορα homepages ιστοσελίδων αλλά ποτέ να μην σας κέντρισε το ενδιαφέρον. Ένα φαινομενικά κουλό concept, το Rocket League πρόκειται για ποδόσφαιρο με… αυτοκίνητα. Yup, καλά καταλάβατε. Όχι, όχι, δεν πρόκειται για Pro με αυτοκίνητα αντί για ανθρώπους αλλά για ματσάκια από 1vs1 έως 4vs4 με τον κάθε παίκτη να χειρίζεται ένα αμάξι που μπορεί να χοροπηδήσει, να κάνει flips, να ανέβει σε τοίχους και ακόμα και να πετάξει αν είσαι αρκετά skilled. Πανέξυπνα mechanics, σπηντάτο gameplay και άφθονο γέλιο σε 5λεπτους αγώνες που δεν τους βαριέσαι ποτέ. Αξιοσημείωτο το online matchmaking που γίνεται βάσει του επιπέδου σου.

σαββατοκύριακο

Αεροπλανικές φιγούρες και καρφιά στο Rocket League.

Portal 2 (έως 2 παίκτες)
Θα παραβλέψω να σας πείσω για το πόσο παιχνιδάρα-ρα είναι το Portal 1 και το ότι πρέπει να το παίξετε πριν από το 2, όπως και το campaign του 2 πριν από το Co-op Mode και ότι τα θεωρούμε όλα αυτά δεδομένα και ότι για κάποιο λόγο δεν παίξατε ποτέ το coop του 2. Ίσως γιατί δεν έχετε φίλους. Αυτή θα ήταν η μόνη εξήγηση. Σε αυτή την περίπτωση, βγείτε από το σπίτι, βρείτε φίλους και μετά ξαναδιαβάστε όλο το άρθρο. Στα δικά μας, πάλι. Portal 2 Co-op Mode: Το διαμάντι του σύγχρονου gaming.

σαββατοκύριακο

Ουπς.

Η GlaDOS επέστρεψε και κατασκεύασε τα πιο καθυστερημένα robot για να δοκιμάσουν τα σαδιστικά της τεστ. For science! Διασκέδαση και ακόνισμα του μυαλού σου στο τετράγωνο, στα γεμάτα γρίφους δωμάτια με φονικά λέιζερ, τοξικά απόβλητα, κουμπιά, τα αγαπημένα μας turrets, με την χρήση της πιο μαμάτης συσκευής που όλοι θα θέλαμε να είχαμε. Του Portal Gun, duh! Και αν τερματίσετε το Story Mode και θέλετε και άλλο, υπάρχει το Perpetual Testing Initiative στο οποίο μπορείτε να παίξετε δωμάτια που έχουν κατασκευάσει παίκτες από όλο τον κόσμο ή να δημιουργήσετε τα δικά σας!

Keep Talking And Nobody Explodes (έως όσοι-αντέχετε παίκτες)
Μία διαφορετική προσέγγιση στην ομαδική ψυχαγωγία που συνδυάζει διαφορετικά μέσα για να βάλει μία ομάδα ανθρώπων να συνεργαστούν. Ενώ μπορεί να παιχτεί και με 2 παίκτες, προτείνω ανεπιφύλακτα περισσότερους για εκθετική αύξηση του τζερτζελέ. Για όσους δεν το έπιασαν από τον τίτλο, ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ο αφοπλισμός μίας βόμβας από τον ένα παίκτη (ή ομάδα) βάσει των οδηγιών του άλλου (ή άλλης) με μοναδικό αντίπαλο τον χρόνο. Καθοριστικό ρόλο παίζει η επικοινωνία μεταξύ των δύο, καθώς ο ένας πρέπει να περιγράφει με ακρίβεια τι βλέπει πάνω στην βόμβα (πχ. 4 καλώδια, 2 μπλε, 1 κίτρινο και 1 μαύρο) ώστε ο δεύτερος να συμβουλευτεί το εγχειρίδιο αφοπλισμού  (σε μορφή pdf που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό ή σε laptop) και να δώσει τις αντίστοιχες οδηγίες στον πρώτο (δεν κλέβουμε κοιτάζοντας την οθόνη). Έξυπνοι γρίφοι με κλιμακούμενη δυσκολία και πολλές ώρες γέλιου και εκρήξεων.

σαββατοκύριακο

ΠΟΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΝΑ ΚΟΨΩΩΩΩ;;;

Crash Bash (έως 4 παίκτες)
BACK TO THE CLASSICS BABY! Για όσους δεν γνωρίζετε τι πάει να πει Crash Bandicoot, λυπάμαι την παιδική σας ηλικία. Η συγκεκριμένη ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ μας χάρισε άπειρες ώρες καψίματος, γέλιου και ξύλου μεταξύ μας, διότι είναι επιστημονικά σχεδιασμένη για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Στην ουσία πρόκειται για πολλά mini games μαζεμένα σε ένα και για αυτό δεν πρόκειται να το βαρεθείς ποτέ. Παίξτε σε ομάδες ή ο καθένας μόνος του ενάντια σε όλους, σε αγώνες πάλης, ταχύτητας, ρίξιμο του αντιπάλου από την πίστα (λολ) και πολλά άλλα κουλά και πρωτότυπα αγωνίσματα που δεν μπορώ να περιγράψω χωρίς να φανώ σαν 5χρονο.

σαββατοκύριακο

Ξύλο και Kung Fu στην αρένα του Bandicoot.

Worms Armageddon / Hogs Of War ( έως 4 παίκτες)
Δύο τίτλοι που άφησαν ιστορία στο είδος του turn-based strategy. Και τα δύο παιχνίδια (το πρώτο σε 2 διαστάσεις και το δεύτερο σε 3) βασίζονται στην ίδια λογική της μάχης με ποικιλία όπλων ανά γύρους σε ποικίλες διασκεδαστικές πίστες οι οποίες στο Worms Armageddon μπορούν να καταστραφούν,  σε αντίθεση με το Hogs Of War, το οποίο όμως διαχωρίζει τους χαρακτήρες σε κλάσεις, ενισχύοντας έτσι το στοιχείο της στρατηγικής. Ενδεχομένως να γνωρίζετε νεότερες και καλύτερες εκδόσεις των παιχνιδιών αυτών, αλλά εγώ με αυτά έφαγα να νιάτα μου, οπότε αυτά μπορώ να σας προτείνω.

σαββατοκύριακο

War on cheese because reasons.

σαββατοκύριακο

Όχι στο πρόσωπο!

Lego Star Wars II: The Original Trilogy (έως 2 παίκτες)
Μιας και το Star Wars έγινε πάλι της μοδός, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε αυτό το απίστευτο δείγμα του gaming. Μην σας ξεγελάει η παιδική του όψη, καθώς η Lego διαθέτει έξυπνο χιούμορ το οποίο αξιοποιεί συχνά για να σατυρίσει τους τίτλους της και τα Star Wars δεν θα της ξέφευγαν. Πρόκειται για ακόμα ένα συνεργατικό και παράλληλα ανταγωνιστικό παιχνίδι που δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να ζήσουν σε μεγαλύτερο βάθος τον κόσμο του George Lucas κατασκευασμένο από τα αγαπημένα σε όλους μας τουβλάκια.

σαββατοκύριακο

The Fun is strong with this one.

Have fun!

Σχόλια