Οργάνωσε την ψηφιακή σου καθημερινότητα με το IFTTT

Το IFTTT / If this then that, είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να αυτοματοποιεί μικρές καθημερινές εργασίες που κάνει με το smartphone του.

“IFTTT is about helping people manipulate the digital world.”

Linden Tibbets, CEO

To ΙF THIS THEN THAN (IFTTT) είναι μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να αυτοματοποιεί μικρές καθημερινές εργασίες που κάνει με το smartphone του. Όπως έχει υποστηρίξει και ο CEO της εταιρείας, σκοπός του IFTTT, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να χειριστούν τον ψηφιακό κόσμο.

Στην πραγματική ζωή, αν πάω σινεμά, είμαι υποχρεωμένος να βάλω το κινητό μου σε αθόρυβη λειτουργία. Επειδή όμως είμαστε φτιαγμένοι για να μη δίνουμε ιδιαίτερη βάση στις διαδικασίες ρουτίνας που κάνουμε καθημερινά, πολλές φορές ξεχνιόμαστε. Ε λοιπόν, το IFTTT αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, όλα αυτά τα “μικρά” που μπορεί να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Η εφαρμογή είναι χτισμένη, όπως προδίδει και το όνομα της, πάνω σε ένα σύστημα προκαθορισμένης δράσης – αντίδρασης. Επιστρέφοντας στο προηγούμενο παράδειγμα, του σινεμά, το μόνο που έχω να κάνω, είναι να ανοίξω το GPS και να ενημερώσω την εφαρμογή ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι σινεμά, και πως κάθε φορά που έρχομαι θα πρέπει η συσκευή μου να μπαίνει σε αθόρυβη λειτουργία. Έτσι, IF/ΕΑΝ η τοποθεσία μου = σινεμά, ΤΗΕΝ/ΤΟΤΕ λειτουργία συσκευής = αθόρυβη. Ρυθμίζοντας λοιπόν την εφαρμογή μια φορά, σου λύνονται τα χέρια για πάντα. Οι φίλοι μας οι Άγγλοι, του time is money θα είναι περήφανοι.

Γνωριμία με το IFTTT
IFTTT-REGISTER1. Εγγραφή

Για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή χρειάζεται να φτιάξεις λογαριασμό. Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται είναι το e-mail και ένας κωδικός. Για κάθε συνεργαζόμενη υπηρεσία που θα συνδέεται με το IFTTT θα απαιτείται εκ νέου αποδοχή των όρων χρήσης, αλλά αυτό είναι μόνο ένα κλικ.  

*Δεν απαιτείται ενεργοποίηση του λογαριασμού*

 

 

 

IFTTT RECIPE2. Recipes / Συνταγές

Το βασικό συστατικό στοιχείο του IFTTT, είναι τα Recipes. Τα Recipes, όπως φαίνεται στην εικόνα (click για μεγέθυνση), αποτελούνται από δύο μέρη. Το Trigger Channel, που θέτει σε λειτουργία τη διαδικασία. Στην προκείμενη περίπτωση, το Trigger Channel , είναι η πληροφορία ότι θα βρέχει αύριο. Όταν το πρώτο μέρος επαληθεύεται τότε αυτόματα το IFTTT θα κάνει αυτό που του έχει ζητήσει ο χρήστης, σε περίπτωση βροχής. Αυτό είναι το Action Channel. Στην εικόνα έχει ζητηθεί να αποστέλλεται ένα e-mail που θα τον ενημερώνει.

Αγαπημένα recipes (με links)
Social Media Recipes [1, 2, 3, 4]Social Media recipes iftttAndroid Recipes [1, 2, 3, 4]
android recipes iftttMisc Recipes [1, 2, 3, 4]

Misc ifttt recipes

 

Πέρα από τα έτοιμα Recipes, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να δημιουργήσει από την αρχή, δικά του recipes που θα ανταποκρίνονται στις προσωπικές του ανάγκες. Αυτή τη στιγμή το IFTTT έχει 236 κανάλια τα οποία μπορεί να αξιoποιήσει ο χρήστης ως Trigger ή Action τα οποία σύμφωνα με τους developers θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Οργανωθείτε!

Σχόλια