1 Οκτωβρίου

THE MARTIAN(Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας)

Σκηνoθεσία: Ridley Scott

Παίζουν: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Βασισμένη στο best-seller μυθιστόρημα του Andy Weir, η ταινία επιστημονικής φαντασίας The Martian περιγράφει την προσπάθεια του αστροναύτη Mark Watney να επιστρέψει στη γη, ύστερα από την εγκατάλειψή του από το υπόλοιπο πλήρωμα της αποστολής του, που πίστευε ότι είναι νεκρός. Ο Watney βρίσκεται μόνος του στον Άρη και με ελάχιστα βοηθητικά μέσα στη διάθεσή του, παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να επιβιώσει και να ειδοποιήσει τη NASA ότι είναι ακόμα ζωντανός.

EVEREST(Βιογραφία, Δράμα, Περιπέτεια)

Σκηνοθεσία: Baltasar Kormakur

Παίζουν: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Thomas Wright, Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Emily Watson

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 1996, η ταινία αφηγείται την απίστευτη περιπέτεια δύο ορειβατικών ομάδων που στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου παγιδεύονται σε μια σφοδρή χιονοθύελλα. Ο αγώνας ενάντια στη μανία της φύσης που παρά την τεράστια προετοιμασία των ομάδων μοιάζει αδύνατον να νικηθεί. Πρόκειται για μια περιπέτεια με ασύγκριτα πλάνα και σκηνές που καθηλώνουν.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ; (Δραμεντί)

Σκηνοθεσία: Lucas Belvaux

Παίζουν: Emilie Dequenne, Loic Corbery, Sandra Nkake

Μια ταινία γαλλικής παραγωγής με θέμα την σχέση ενός νεαρού καθηγητή φιλοσοφίας με μια νεαρή κομμώτρια. Τι θα γίνει όταν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε επαφή και καταλήγουν ερωτευμένοι; Μπορεί μια τέτοια σχέση να επιβιώσει και να έχει διάρκεια;

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ(Δραματική)

Σκηνοθεσία: Alix Delaporte

Παίζουν: Romain Paul, Clotilde Hesme, Gregory Gadebois.

Ακόμη μια γαλλική ταινία με πρωταγωνιστή ένα 13χρονο αγόρι που ζει με την καρκινοπαθή μητέρα του, όχι με τις καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Όταν ο πατέρας του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, έρχεται ως μαέστρος για μια συναυλία στο κοντινό Montpellier, αποφασίζει να πάει να του συστηθεί.

 

8 Οκτωβρίου

ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ (Τρόμου, Περιπέτεια)

Σκηνοθεσία: Eli Roth

Παίζουν: Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns

Τι συμβαίνει όταν μια ομάδα ακτιβιστών φοιτητών, λόγω πτώσης του αεροπλάνου, καταλήγουν σε ένα κομμάτι της ζούγκλας του Αμαζονίου όχι ιδιαίτερα φιλικό; Η φυλή που πήγαιναν να σώσουν από την ιμπεριαλιστική δίψα μιας πολυεθνικής αποδεικνύεται ότι τελικά έχει διαφορετικές ορέξεις…

Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ (κωμωδία)

Σκηνοθεσία: Nancy Meyers

Παίζουν: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo

Ένας 70χρονος χήρος και συνταξιούχος αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό… μια ιστοσελίδα μόδας. Την ιστοσελίδα διευθύνει η Τζουλς, την οποία ενσαρκώνει η Anne Hathaway και μαζί με τον Μπεν(Robert De Niro) γίνονται ένα εκπληκτικό δίδυμο τόσο στη δουλειά, όσο και στη ζωή.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ(Βιογραφία, Δραματική)

Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis

Παίζουν: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Guillaume Baillargeon.

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, η ταινία The Walk έρχεται να μας αφηγηθεί την αληθινή ιστορία του σχοινοβάτη Philippe Petit, ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει τα όριά του περπατώντας σ΄ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στο υψηλότερο σημείο των Δίδυμων πύργων. Στιγμές αδυναμίες αλλά και υπέρβασης των ορίων έρχονται να σκιαγραφήσουν την ψυχολογία του πρωταγωνιστή σε συνδυασμό με την κινηματογραφική αποτύπωση όλων των σχέσεων που τον περιβάλλουν. Εικόνες που κατά κοινή ομολογία κόβουν την ανάσα προκειμένου να αποδοθεί στην μεγάλη οθόνη αυτή η μεγαλειώδης προσπάθεια.

MACBETH (Δραματική, πολεμική)

Σκηνοθεσία: Justin Kurzel

Παίζουν: Michael Fassbender, Elizabeth Debicki, Marion Cotillard

Βασισμένη στο θεατρικό έργο του William Shakespeare, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Μάκβεθ, ο οποίος βασιζόμενος στα λεγόμενα τριών μαγισσών και παρασυρμένος από την φιλοδοξία του, αποφασίζει με την βοήθεια της συζύγου του να σκοτώσει τον βασιλιά της Σκωτίας και να πάρει τον θρόνο.

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ (Βιογραφία, Δράμα)

Σκηνοθεσία: Edward Zwick

Παίζουν: Tobey Maguire, Live Schrieber, Peter Sarsgaard

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, ο Bobby Fischer, σκακιστής-ιδιοφυΐα καλείται να πάρει μέρος κι αυτός μέσα από τον τομέα του στην διαμάχη μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, αντιμετωπίζοντας τον μεγαλύτερο Ρώσο σκακιστή. Πώς μπορεί μια ιδιοφυΐα να καταλήξει στην τρέλα;

 

15 Οκτωβρίου

ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Βιογραφία, αστυνομικό δράμα)

Σκηνοθεσία: Scott Cooper

Παίζουν: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson

Ο Johnny Depp επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά υποδυόμενος τον Whitey Bulger, έναν από τους πιο διάσημος για την δράση τους εγκληματίες στην ιστορία της Βοστόνης. Όταν ο τελευταίος θα συμμαχήσει με το FBI, με σκοπό την καταστολή της ιταλικής μαφίας, τα πράγματα θα λάβουν μια απίστευτη τροπή, καθώς ο Whitey καταφέρνοντας να λάβει πληροφορίες εκ των έσω θα μετατραπεί σε έναν από τους πιο αδίστακτους εγκληματίες της Αμερικής.

ΝΙΟΤΗ (Δραματική)

Σκηνοθεσία: Paolo Sorrentino

Παίζουν: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz

Ο Fred, συνθέτης και μαέστρος, και ο Mick, σκηνοθέτης, είναι δύο 80χρονοι φίλοι που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο των Άλπεων. Εκεί αρχίζει η αναπόληση των χρόνων της νιότης τους και η περισυλλογή για τις ζωές των παιδιών τους. Ωστόσο κάποιος θέλει να ακούσει τον Fred να διευθύνει ορχήστρα για άλλη μια φορά, παρά την απόφαση του να αποσυρθεί.

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ (Θρίλερ)

Σκηνοθεσία: Alejandro Amenabar

Παίζουν: Emma Watson, Ethan Hawke, David Thewlis

Ένας πατέρας κατηγορείται για έγκλημα το οποίο δεν μπορεί να θυμηθεί ότι διέπραξε. Ένα μεταφυσικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη του «Agora», «Η θάλασσα μέσα μου» και «Οι Άλλοι».

ΤΑ 13 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (Βιογραφία, Ιστορική, Δραματική)

Σκηνοθεσία: Oliver Hirschbiegel

Παίζουν: Christian Friedel, Katharina Schuttler, Burghart Klaubner

Με την απόπειρά του να δολοφονήσει τον Χίτλερ, ο Georg Elser είναι ο άντρας που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της ανθρωπότητας. Ωστόσο η απόπειρα αυτή απέτυχε και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, λοιπόν, θυμάται όλα τα γεγονότα και τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει μια τέτοια απόφαση και να διαπράξει αυτή την απόπειρα.

 

22 Οκτωβρίου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ 2 (Κινούμενα σχέδια)

Σκηνοθεσία: Genndy Tartakovsky

Παίζουν: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez

Ορίστε και η παιδική ταινία του μήνα! Ο Δράκουλας επιστρέφει αυτή τη φορά μπλεγμένος σε νέες περιπέτειες, όταν καλείται να προσέξει για λίγες μέρες τον εγγονό του. Ο φυσιολογικής ανατροφής εγγονός του ωστόσο, δεν δείχνει και ιδιαίτερη προδιάθεση να ενταχθεί στον κόσμο των βαμπιρ. Επομένως είναι «καθήκον» του παππού Δράκουλα, για όσο λείπουν οι γονείς του μικρού να αναλάβει να τον «συνετίσει», μπλέκοντας τελικά σε απίστευτα κωμικές καταστάσεις.

ΠΑΝ(Οικογενειακή περιπέτεια, φαντασίας)

Σκηνοθεσία: Joe Wright

Παίζουν: Levi Miller, Hugh Jackman, Garrett Hedlund

Η δεύτερη ταινία του μήνα για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή της ιστορίας του κλασσικού παιδικού ήρωα Πήτερ Παν. Ολόκληρη η ιστορία του ορφανού Πήτερ, που ταξίδεψε στη Χώρα του Ποτέ και εκεί έγινε ο ήρωας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

BURNT/Ο ΣΕΦ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ (Δραμεντί)

Σκηνοθεσία: John Wells

Παίζουν: Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy

Ο chef Adam Jones κατέστρεψε την καριέρα του εξαιτίας της κάκιστης συμπεριφοράς του και της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά. Ωστόσο, συνειδητοποιημένος και πολύ αποφασισμένος πλέον επιστρέφει στο Λονδίνο προκειμένου να κερδίσει το 3ο αστέρι Michelin της καριέρας του και για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί μια εξαιρετική ομάδα δίπλα του, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελκυστική Helen.

Ο ΑΣΤΑΚΟΣ (αισθηματική, επιστημονική φαντασία)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Παίζουν: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jacquelline Abrahams, Roger Ashton-Griffiths, Jessica Barden

Η νέα ταινία χολυγιουντιανών διαστάσεων του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, που περιμέναμε καιρό να βγει στις αίθουσες. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα φανταστικό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι αναγκαστικά μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί πρέπει να βρουν σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες, διαφορετικά θα μεταμορφωθούν σε ένα ζώο της επιλογής τους και θα αφεθούν ελεύθεροι στο Δάσος. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας άντρας το σκάει παράνομα από το Ξενοδοχείο και ξεφεύγει στο Δάσος?

 

29 Οκτωβρίου

LEGEND (Βιογραφία, αστυνομικό θρίλερ)

Σκηνοθεσία: Brian Helgeland

Παίζουν: Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο γκάγκστερ, οι οποίοι ήταν πανομοιότυπα δίδυμα αδέρφια και μεσουρανούσαν στην αυτοκρατορία του οργανωμένου εγκλήματος στο Λονδίνο τη δεκαετία του 60.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΑΓΙΣΣΩΝ (Περιπέτεια φαντασίας)

Σκηνοθεσία: Breck Eisner

Παίζουν: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood

Σε έναν σύγχρονο κόσμο στον οποίο υπάρχουν ακόμα μάγισσες που απειλούν με αφανισμό των ανθρώπων, ο Kaulder είναι ο τελευταίος κυνηγός μαγισσών που έχει απομείνει. Καλείται, λοιπόν, να αντιμετωπίσει σε μια μάχη τεραστίων διαστάσεων την Βασίλισσα, η οποία αναστήθηκε και ζητά εκδίκηση.

Σχόλια