Ίσως αυτή τη στιγμή που διαβάζεις τις παρακάτω σειρές, να έχεις ήδη τσεκάρει το πρώτο (και το δεύτερο;) επεισόδιο του “AHS: Hotel”, με πρωταγωνιστές όπως η Lady Gaga, ο Matt Bomer και ο Max Greenfield. Δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να συγκρίνεις τον μύθο του “AHS” με την πραγματικότητα, γιατί το American Horror Story: Hotel είναι εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες:

Το Ξενοδοχείο

130221091601-05-cecil-hotel-0221-horizontal-large-gallery

Όσα συμβαίνουν στο “AHS” διαδραματίζονται στο Hotel Cortez και μοιάζουν να έχουν ελάχιστες διαφορές από αντίστοιχα γεγονότα του Cecil Hotel. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που είχε την φήμη του “low budget αλλά glamorous”, αλλά πάντοτε συνέβαιναν ύποπτα πράγματα στα δωμάτια του, όπως μαρτυρικοί θάνατοι τουριστών και όχι μόνο. Το ξενοδοχείο τελικά άλλαξε το όνομα αλλά και όλη την φυσιογνωμία του και τώρα θυμίζει κάτι από hostel.

«Water tasting funny»

Η πιο παράξενη και ανεξήγητη ιστορία που συνέβη στο Cecil, ήταν ο θάνατος της 21χρονης Elsa Lam. Η Elsa, όντας αγνοούμενη για πέντε εβδομάδες, βρέθηκε νεκρή μέσα σε αντλία νερού που βρισκόταν στην ταράτσα του ξενοδοχείου, ύστερα από παράπονα τουριστών πως το νερό είχε μια παράξενη γεύση. Ένα video από τις τελευταίες στιγμές της Elsa, μέσα στο ξενοδοχείο έχει προκαλέσει αμέτρητες θεωρίες για «αυτό» που προκάλεσε τον θάνατο της. Ο Ryan Murphy έχει παραδεχθεί πως η περίπτωση της Elsa Lam τον ενέπνευσε για το νέο “American Horror Story”.

Richard Ramirez a.k.a The Night Stalker

O Ramirez έγινε γνωστός ως Night Stalker για το ταλέντο του να μπουκάρει σε δωμάτια του ξενοδοχείου και να μακελεύει τουρίστες, αφού του έχει υποβάλλει σε σεξουαλικά, σατανιστικά και ψυχολογικά βασανιστήρια. Κάποια από τα θύματα του επέζησαν και τα αποτυπώματα του οδήγησαν τελικά στην σύλληψη του. Ο Ramirez πέθανε στην φυλακή από καρκίνο, το 2013.

Εlizabeth Short a.k.a Black Dahlia

0047-8-bizarre-real-life-things-that-inspired-the-world-of-american-horror-story-jpeg-250770

Η Elizabeth Short ήθελε να γίνει γνωστή για την ζωή και την τέχνη της. Έγινε γνωστή για το μαρτυρικό της τέλος, όταν βρέθηκε διαμελισμένη σε χωράφι, το 1947. Εικάζεται πως το τελευταίο μέρος που έζησε ήταν το Hotel Cecil. Η Black Dahlia εμφανίζεται και στον πρώτο κύκλο του AHS, οπότε καταλαβαίνεις, ΟΛΑ συνδέονται.

Jack Unterwerger

H ιστορία του Jack μοιάζει κομμένη και ραμμένη για το “American Horror Story”. O Aυστριακός Jack στα 20 του καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την δολοφονία μιας πόρνης. Μετά από 16 χρόνια ήρθε η αποφυλάκιση του, με την αιτιολογία πως ήταν πλήρως σωφρονισμένος. ΛΑΘΟΣ. Ο Jack βρέθηκε στο Los Angeles, με το όνειρο να γίνει συγγραφέας και να γράψει για τον σωφρονισμό εντός της φυλακής, ερευνώντας εκ των έσω το αμερικάνικο σωφρονιστικό σύστημα.

Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν ένα τέλειο άλλοθι για να συνεχίσει να δολοφονεί πόρνες με την ίδια «πατέντα» που χρησιμοποιούσε 20 χρόνια πριν, έχοντας ορμητήριο του, τα δωμάτια του Cecil Hotel. Η αστυνομία δεν άργησε να αντιληφθεί τι συνέβαινε και ο Untwerger γύρισε στην φυλακή, βάζοντας ο ίδιος τέλος στην ζωή του.

Σχόλια