Το artAZ με χαρά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “9:05”. Πέντε ξεχωριστοί καλλιτέχνες που προέρχονται από τους κόλπους της σύγχρονης Urban & Street σκηνής παρουσιάζουν νέα, πρωτότυπα έργα που εκφράζουν το δημοφιλέστερο εικαστικό ρεύμα του 21ου αιώνα.

Mariana CuteSERNARYiakou και Κωνσταντίνος Βραζιώτης – πέντε δυναμικοί καλλιτέχνες η εικαστική ταυτότητα των οποίων σχηματοποιήθηκε από την καθημερινή επαφή τους με το αστικό τοπίο. Εκπροσωπώντας διαφορετικές σχολές του κόσμου της Urban & Street Art, οι καλλιτέχνες διακρίνονται για το ιδιαίτερο τους στυλ και τη μοναδική προσέγγιση που έχουν απέναντι στην τέχνη και τη ζωή. Δημιουργώντας έξω απο τους κανόνες της συμβατικής εικαστικής πρακτικής, καταργούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ “υψηλής” και “χαμηλής” τέχνης και χτίζουν μια δυναμική ταυτότητα συνθέτοντας την προσωπική τους εικαστική γλώσσα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αλεξάνδρα Κολλάρου.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

MARIANA CUTE

urban

Η Mariana Cute έχει συνθέσει μια ποστ-ποπ οπτική διάλεκτo που αντλεί από τον μαγικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στη φαντασία της, αλλά και από την ποπ κουλτούρα και τον καταναλωτισμό που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Η καλλιτέχνης προσεγγίζει τη ζωγραφική αναγωγικά, χρησιμοποιώντας γεωμετρική αφαίρεση και έντονη χρωματική παλέτα για να δημιουργήσει τις χαρακτηριστικές, προσιτές φιγούρες της (μασκότ όπως η ίδια τις αποκαλεί) που αποτελούν σύμβολα αισιοδοξίας. Αποστολή της είναι να χρησιμοποιεί την τέχνη για να σκορπάει αγάπη.

Στο 905 παρουσιάζει μια ζωγραφική εγκατάσταση με πίνακες μικρής κλίμακας.

CONSTANTINE VRAZIOTIS

urban

Μακάβριος ποπ-σουρεαλισμός είναι το όνομα που περιγράφει το ιδιοσυγκρασιακό ύφος του Κωνσταντίνου Βραζιώτη. Σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη είναι οι σουρεαλιστικές ηρωίδες του: ερωτικές και μυστηριώδεις, προκαλούν τον θεατή να ταξιδέψει σε ένα σύμπαν που διέπεται από βίαιη κομψότητα, όπου τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας είναι δισδιάκριτα. Αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο της μόδας και της λάμψης η δουλειά του εξερευνά το βασίλειο των ξεχασμένων υποσχέσεων και τις φαντασιώσεις του σύγχρονου αστού.

Στο 905 παρουσιάζει το τετράπτυχο “Girls Gone Bad”.

NAR

urban

Eκρηκτικός και ασεβης, o NAR δημιουργεί συναρπαστικές εικόνες, χρησιμοποιώντας πληθώρα διαφορετικών, συχνά ανορθόδοξων τεχνικών. Εξοπλισμένος με απρόσμενα υλικά, που κατά κανόνα συλλέγει από τον δρόμο, προσεγγύζει τα ευρήματα του με λυρική ευαισθησία και διάθεση πειραματισμού, μετενσαρκώνοντας τελικά το ασήμαντο σε πολύτιμο. Ο NAR είναι ο απόλυτος Post-Graffiti καλλιτέχνης, έχοντας σαν αποστολή να δημιουργεί ομορφιά μέσα από την εγκατάλειψη.

Στο 905 παρουσιάζει μία γλυπτική εγκατάσταση από το προσωπικό του “Αλφάβητο”.

SER

urban

Η δουλειά του SER (Αργύρης Σαρασλανίδης) – ένα εκλεκτικό υβρίδιο γκραφίτι παλαιάς σχολής, κουλτούρας των κόμικς και ποπ σουρεαλισμού – χαρακτηρίζεται από μια υπόγεια διάθεση αλλά είναι έντoνα σατιρική. Κριτικός και ταυτόχρονα θιασώτης της σύγχρονης αστικής εμπειρίας, χρησιμοποιεί εξονυχιστική λεπτομέρεια και έναν στρατό από τερατώδεις αλλά μάλλον αγαθούς χαρακτήρες για να καυτηριάσει τoν παραλογισμό της ανθρώπινης φύσης.

Στο 905 παρουσιάζει το τελευταία του ζωγραφικό πείραμα.

YIAKOU

urban

Το βαθιά συναισθηματικό σύμπαν του yiakou πηγάζει απευθείας από την ψυχή, ενώ το έργο του παραπέμπει σε ρομαντική καταγραφή της ιστορίας της καθημερινότητας. Δημιουργώντας με το πινέλο και την πένα του, ο καλλιτέχνης προσδίδει μια ποιητικά νοσταλγική αλλά σουρεαλιστική μοντέρνα τάση στα έργα του. Οι τρυφερές αλλά γεμάτες ένταση οπτικές αφηγήσεις του χρησιμοποιούν κώδικες που παραπέμπουν στην παιδική αθωότητα προκειμένου να μεταφέρουν μηνύματα για ενηλίκους.

Στο 905 παρουσιάζει μια διαδραστική εικαστική εγκατάσταση.

Πληροφορίες
  • Διεύθυνση: 9 ΕΝΝΕΑ, Κέας 9, Πλ. Κολιάτσου, Αθήνα
  • Διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου 2015
  • Πληροφορίες: info@artaz.gr
  • www.artaz.gr
  • #905artAZ
Πληροφορίες για το artAZ

Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της Ελληνικής και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, στοχεύοντας στην επί της ουσίας προώθηση της Ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό αλλά και στη συσπείρωση της εγχώριας εικαστικής κοινότητας με σκοπό την ενδυνάμωση της.

Σχόλια