Λιγότερο από δύο βδομάδες απομένουν για την 2η ημέρα του φετινού Rockwave και έτσι, την Κυριακή το απόγευμα, βρεθήκαμε στην Μεταμόρφωση για να γνωρίσουμε τους Ex-Girlfriend’s Perfume. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το συγκρότημα που κέρδισε τον διαγωνισμό του Jumping Fish της Cosmote και θα ανοίξει την μεγάλη συναυλία του Robbie Williams, γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού το πάθος για την μουσική σε συνδυασμό με συνεπή δουλειά, επιμονή, θέληση και άψογη συνεργασία πάντα ανταμείβονται. Και το συγκεκριμένο συγκρότημα διαθέτει όλα τα παραπάνω.

Το ύφος τους, αν και λίγο απροσδιόριστο, με στοιχεία groovy, funky, reggae, swing αλλά και progressive, είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεται για να κάνει τα live τους απίστευτα κεφάτα. Αισθάνεσαι από κάτω όλη αυτήν την θετική ενέργεια μιας δημιουργικής και δεμένης παρέας. Γι’ αυτό αν δεν μπορείτε να τους απολαύσετε στο Rockwave, μην χάσετε το live τους αυτό το Σάββατο στο Floral, στα Εξάρχεια.

Ορίστε λοιπόν τι μας είπαν και τους ευχαριστούμε θερμά!

ex-girlfriend's perfume

 

1) Ποιανού η πρώην στάθηκε αφορμή για το όνομα του συγκροτήματος;

Δεν υπάρχει κάποια πρώην που στάθηκε αφορμή για την ονομασία. Το όνομα ήρθε τελείως τυχαία και δεν είχε να κάνει με πρώην. Για πλάκα το είπαμε στην αρχή και το κρατήσαμε, δεν το αλλάξαμε ποτέ. Κάποια στιγμή θελήσαμε να το αλλάξουμε, αλλά στην πορεία είδαμε ότι το στυλ μας ταίριαζε κάπως με το όνομα, εναλλαγή συναισθημάτων, από το όμορφο στο άσχημο, από το κακό στο χειρότερο και έτσι έμεινε.

 

2) Όντως τα περισσότερα τραγούδια σας εκφράζουν αυτές τις αλλαγές συναισθημάτων αφού περιέχουν διάφορα μουσικά επίπεδα και αλλάζει η μελωδία σε διάφορα σημεία. Περιγράψτε μας λίγο την διαδικασία σύνθεσης. Ποιος γράφει τους στίχους και ποιος την μουσική;

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/10846190_10205548475534953_6003000546135654589_n.jpg?oh=5c65ae3b2a2ab47d4f34158df5eded3d&oe=55F496B4Λοιπόν, ο Γιώργος λέει την βασική ιδέα με την κιθάρα και ο καθένας βάζει το κομμάτι του. Η Μαίρη, όμως, γράφει πάντα τους στίχους.

Και από τζαμάρισμα έχουν βγει μερικά πράγματα, όπως το cache-cache. Συγκεκριμένα, τo cache-cache βγήκε πάνω σε στιγμή που δεν βρίσκαμε τίποτα, απλά τζαμάραμε και προέκυψε έτσι από το πουθενά. Χρονικά τώρα σαν διαδικασία δεν παίρνει πολύ, αναλόγως το κομμάτι. Λέει ο Γιώργος την ιδέα και μας βγαίνει, ή αν δεν μας βγει εκείνη την στιγμή θα μας βγει στην επόμενη πρόβα. Μέτα εντάξει κάνουμε κάποιες διορθώσεις αναλόγως.

 

3) Οπότε είναι για σένα αυτή η ερώτηση Μαίρη. Πώς προέκυψε η γαλλική γλώσσα στα τραγούδια σας; Σου είναι εύκολο να γράφεις στα γαλλικά;

Σπουδάζω γαλλική φιλολογία, οπότε το τολμήσαμε να γράψουμε ένα κομμάτι στα γαλλικά και να βάλουμε και μερικούς γαλλικούς στίχους στο πρώτο μας κομμάτι το Dansistor.

 

4) Πώς και επιλέξατε να προσθέσετε ένα ακόμα μέλος στο συγκρότημα και μάλιστα σαξοφωνίστρια;

Δεν είναι τόσο ότι δεν έχουμε γεμάτο ήχο, είναι απλά ότι θέλαμε κάτι διαφορετικό στον ήχο μας. Nα παρτάρουμε λίγο παραπάνω δηλαδή και να μας δώσει περισσότερες μελωδίες και περισσότερες ιδέες. Την Ιωάννα την βρήκαμε μέσω αγγελίας, αλλά είχε τύχει να την γνωρίζουμε ήδη από ένα παλιό μας live. Είμαστε πολύ τυχεροί που την βρήκαμε γιατί είναι πολύ καλό παιδί, κολλήσαμε σαν παρέα και είναι πολύ συνεργάσιμη. Μετά πάει το μουσικό πάντα, γιατί κακά τα ψέματα περνάμε πολλές ώρες μαζί. Σήμερα απλά έτυχε και δεν μπορούσε να είναι στην πρόβα.

 

5) Πρόβες πόσο συχνά κάνετε; Περιγράψτε μας πώς κυλάει συνήθως μία από αυτές. ex-girlfriend's perfume

Τώρα κάνουμε πιο εντατικές. Κάνουμε σίγουρα 2 φορές την εβδομάδα, μπορεί και παραπάνω. Τελευταία έχουμε και τα Σάββατα live, όπως αυτό που έχουμε και το Σάββατο στα Εξάρχεια, οπότε κάνουμε γενικά δύο πρόβες και ένα live. Συνήθως παίζουμε την λίστα που έχουμε ετοιμάσει για το live και παράλληλα δουλεύουμε τα καινούρια μας τραγούδια, ένα πέρασμα, μερικές αλλαγές, κάπως έτσι γενικά.

 

6) Πώς αισθάνεστε που θα ανοίξετε την συναυλία του Robbie Williams; Το περιμένατε; Είστε αγχωμένοι;

Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Θα το καταλάβουμε μόλις ανέβουμε στην σκηνή του Rockwave. Θα είναι σοκαριστικό λογικά, αλλά ταυτόχρονα και εμπειρία ζωής. Ευχόμαστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος για να το απολαύσουμε. Μία φορά θα το ζήσουμε αυτό, γιατί μιλάμε για πάρα πολλά άτομα, ένα τεράστιο κοινό.

 

7) Πώς συνδυάζετε την μουσική με τα υπόλοιπα επαγγελματικά/φοιτητικά σας καθήκοντα; Πιστεύετε πως κάποια στιγμή θα μπορείτε να συντηρείστε μόνο από την μουσική;

Η μουσική γενικά μας αρέσει πάρα πολύ. Το βλέπουμε όμως λίγο σαν χόμπι, ωστόσο με συνέπεια και πρόγραμμα. Είναι ένας τρόπος να περνάμε πολύ ευχάριστα την ώρα μας, να γελάμε, να νιώθουμε δημιουργικοί, να χαλαρώνουμε, να ξεφεύγουμε από τις δουλείες, να εκφραζόμαστε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι δύσκολο να συντηρούμαστε μόνο από αυτό αλλά μακάρι.

Εγώ προσωπικά, σαν Μαίρη, τελικά δεν ξέρω αν θέλω να ζω από την μουσική, γιατί το βλέπω σαν χόμπι και νιώθω ότι ίσως αν γίνει καθαρά επάγγελμα θα χάσει λίγο την μαγεία του. Η μουσική κάτι εξαναγκαστικό δεν μπορεί να γίνει, άμα δεν θες δεν το κάνεις, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη. Όπως το κάνουμε τώρα εμείς το απολαμβάνουμε καλύτερα και νομίζω ότι μας έχει βγει καλά έτσι.

ex-girlfriend's perfume

8) Θα φεύγατε από την Ελλάδα αν σας δινόταν η ευκαιρία για να μείνετε και να κάνετε καριέρα στο εξωτερικό;

Εντελώς τυχαία το έχουμε συζητήσει. Αλλά αυτό είναι και λίγο προσωπικό θέμα του καθενός. Ποιος θα έλεγε όχι όμως; Έχουμε δουλειές, έχουμε πράγματα που θα μας κρατήσουν εδώ, αλλά αν βρεθεί κάτι τέτοιο και πεις όχι χάνεις μια εμπειρία ζωής που λίγοι στην Ελλάδα και στην ηλικία μας έχουν.

 

9) Η αναγνωρισιμότητα σας τρομάζει;

Βασικά η μουσική μας δεν είναι τόσο, μα τόσο εμπορική που να κάνει το μπαμ και να γίνουμε ξαφνικά διάσημοι. Προς το παρόν δεν το έχουμε σκεφτεί αυτό και γενικά δεν εστιάζουμε σε αυτό το σημείο. Εστιάζουμε στο ότι πιο πολύ μας αρέσει να δημιουργούμε, να περνάμε χρόνο μαζί παίζοντας μουσική, να κάνουμε όμορφα live και να γνωρίζουμε καινούριους φίλους.

 

10) Ποια είναι η άποψη σας για την σημερινή ελληνική μουσική παραγωγή;

Κοστοβόρα. Πολύ κόστος. Εμείς σταθήκαμε πολύ τυχεροί γιατί είχαμε την διευκόλυνση από το Jumping Fish τηςex-girlfriend's perfume Cosmote, στο οποίο κερδίσαμε, και έτσι έχουμε ένα budget αρκετά υψηλό για να κάνουμε video clip, cd κλπ. Ουσιαστικά μας πλήρωσαν όλα τα έξοδα παραγωγής του δίσκου και μας έλυσαν τα χέρια. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό γιατί στη μουσική, αυτό που έχουμε καταλάβει, πέρα από όλα τα καλά της, είναι ότι τελικά μπαίνεις μέσα. Πολλοί νομίζουν ότι βγάζεις λεφτά, τελικά όμως δίνεις περισσότερα. Και πάλι εμείς στεκόμαστε τυχεροί, θα το ξαναπούμε.

 

Και στο σημείο αυτό τους βάλαμε στην σειρά και τους αναγκάσαμε να μας απαντήσουν ο καθένας ξεχωριστά στις παρακάτω ερωτήσεις:

 

1)Καλύτερο live σας μέχρι τώρα:

Μαίρη: Θέλω να είναι αυτό στο Rockwave.

Κώστας: Στη Θεσσαλονίκη, γιατί είχε τον περισσότερο κόσμο και ήταν και σε εξωτερικό χώρο. Είχαμε κερδίσει έναν διαγωνισμό πάλι και πήγαμε. Και επειδή ήμασταν όλοι μαζί παρέα είχαμε περάσει πολύ ωραία.

Δημήτρης: Εγώ θα έλεγα στο Mad επειδή ήταν η πρώτη μας τηλεοπτική εμπειρία.

Γιώργος: Στον Εν λευκώ λόγω του επαγγελματισμού και λόγω φανταστικού ήχου.

Γιάννης: Στον Εν λευκώ.

ex-girlfriend's perfume

ex-girlfriend's perfume

ex-girlfriend's perfume


2) Αγαπημένο δικό σας τραγούδι:

Μαίρη: Θα πω το Dansistor γιατί ήταν το πρώτο μας κομμάτι, αλλά πραγματικά νιώθω ότι όλα μας τα κομμάτια έχουν κάτι το διαφορετικό και αξίζει να αγαπηθούν.

Κώστας: Το Dansistor σίγουρα, αν και έρχονται και καινούρια που μου αρέσουν εξίσου. ex-girlfriend's perfume

Δημήτρης: Το Flying world γιατί είναι πιο περίεργο.

Γιώργος: Εγώ νομίζω είναι από αυτά που έρχονται γιατί έχουν πολύ ιδιαίτερο ύφος, πιο Balkan και πιο καινούρια στοιχεία. Από αυτά που έχουμε ήδη θα πω κι εγώ το Dansistor, γιατί ήταν η πρώτη μας ιδέα, κερδίσαμε πολλά εξαιτίας αυτού και μας έδωσε ουσιαστικά την ευκαιρία να πάμε στο Rockwave.

Γιάννης: Κι εγώ Dansistor θα πω, αλλά νομίζω ότι έρχονται καλύτερα.

3) Αγαπημένο ξένο συγκρότημα:

Μαίρη: Θα πω ένα συγκρότημα που το ακούω από την εφηβεία μου ακόμα, τους Cure. Μου αρέσουν επίσης οι Porcupine tree.

Κώστας: Εγώ ακούω λίγο πιο hard rock, οπότε θα πω τους Rainbow.

Δημήτρης: Muse.

Γιώργος: Radiohead.

Γιάννης: Rage against the machine.

4) Όνειρο ζωής να παίξετε στο:

Μαίρη: Εγώ ονειρεύομαι ότι θα έρθει μία μέρα που θα ξεκινήσουμε ένα tour σε πολλά μέρη, θα κάνουμε ταξίδια, θα πάμε παντού, θα γνωρίσουμε πολιτισμούς, θα παίξουμε εκεί μουσική και πάει λέγοντας.

Κώστας: Κι εγώ αυτό θα ήθελα.

Δημήτρης: Εγώ θα ήθελα στο Wembley.

Γιώργος: Γενικά δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί ποτέ να παίξουμε στο Rockwave. Οπότε, πλέον, κάτι στο εξωτερικό θα έλεγα, χωρίς να αποκλείω τίποτα από δω και πέρα.

Γιάννης: Κι εγώ κάπου στο εξωτερικό θα έλεγα, μια μεγάλη περιοδεία.

 

5) Το πιο ταλαντούχο μέλος της μπάντας:

 Μαίρη: Ο κάθε ένας έχει το κάτι που δίνει το διαφορετικό στοιχείο που έχουμε. Νομίζω ότι όλοι μας κάτι έχουμε να προσφέρουμε για να συμπληρώσει ο ένας τον άλλον και να βγει κάτι που να μας αρέσει πολύ.

 Κώστας: Θα συμφωνήσω με την Μαίρη, αν και ο Γιώργος είναι αυτός που φέρνει την ιδέα, αλλά όλοι συμπληρώνουμε.

Δημήτρης: Κι εγώ τον Γιώργο θα έλεγα βασικά για την σύνθεση πιο πολύ.

Γιώργος: Δεν είναι θέμα ενός ατόμου. Τις ιδέες μπορεί να τις φέρνω εγώ, αλλά μια ιδέα δεν μπορεί να κάνει κάτι από μόνη της. Τα ξεχωριστά ακούσματα του καθενός φέρνουν αυτό το πολύπλευρο αποτέλεσμα.

Γιάννης: Τα έχουν πει όλα τα παιδιά, αλλά και για μένα είναι ο Γιώργος αν το πάμε από πλευράς ιδεών.

Jumping-Fish-on-Air-@En-Lefko-Ex-Girlfriends-Perfume-5 6) Ο πιο επικοινωνιακός, κοινωνικός του συγκροτήματος:

 Μαίρη: Νομίζω ο Πλέσσας. Κάνει μπαμ στα live, στον τρόπο που κινείται στο χώρο.

 Κώστας: Εγώ θα έλεγα την Μαίρη και τον Γιώργο βασικά.

 Δημήτρης: Η Μαίρη.

Γιώργος: Η Μαίρη. Έχει πολύ τακτ, είναι πολύ θετικό άτομο κοινωνικά, είναι η front woman μας και είναι και όμορφη.

Γιάννης: Ε κι εγώ την Μαίρη.

7) Πιο αστεία στιγμή σε live, κάποιο ευτράπελο:

Μαίρη: Είχε σκάσει μια παρέα, κορίτσια και αγόρια, είχαν κάτσει προς τα δεξιά μας και επαινούσαν και ζητωκραύγαζαν για τον Γιώργο. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Ο Γιώργος έχει πολύ φανατικό κοινό, που μας ακολουθεί συνήθως σε όλα τα live και ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά για αυτόν τον λόγο. Τον κάνουνε θεό κάθε φορά. Αλλά τελικά εντάξει ο Πλέσσας κλέβει την παράσταση στο τέλος.

Έχει τύχει και κάτι άλλο, θα το πω κι αυτό συγγνώμη. Ήμασταν σε ένα φεστιβάλ, όπου πραγματικά ο ήχος ήταν απαίσιος και απλά θέλαμε να φύγουμε. Φτάσαμε στο σημείο να θέλουμε να σταματήσουμε να παίζουμε και να κατεβούμε. Εκεί ψιλογελούσαμε και ήμασταν αμήχανα. Και από τότε φροντίζουμε πρώτα όσο μπορούμε να έχουμε καλό και αξιοπρεπές ήχο.

Κώστας: Όταν παίζαμε μια φορά περνάει ένας και φωνάζει Κωστάρα.

Γιώργος: Μία μας έδειξε τα βυζιά της στο live. Πλάκα κάνω προφανώς (γέλια), δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό. Μια φορά όμως είχε έρθει η παρέα μας και κάναμε ένα πάρτι. Αυτή ήταν μια όμορφη στιγμή, νιώσαμε το μαγαζί δικό μας.

8) Ιδανική συνεργασία για το μέλλον:

Μαίρη: Με τους Maroon 5 για να κάνουμε πάρτι.

Κώστας: Adam Levine.

Δημήτρης: Δεν το έχω σκεφτεί.

Γιώργος: Επειδή είμαστε συγκρότημα, συνεργασία με την έννοια να συνοδεύσει κάποιος την Μαίρη φωνητικά, θα έλεγα Gautier, επειδή τον έχουμε γνωρίσει και είναι καταπληκτικό παιδί.

Γιάννης: Ναι θα πω και εγώ τον Gautier.

9) Η μουσική για μένα είναι:

Μαίρη: Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι στη ζωή. Νομίζω δεν υπάρχει άτομο που να μην αγαπάει τη μουσική. Είναι τρόπος να περάσεις ωραία, να καθαρίσει το μυαλό σου, να ηρεμήσεις, να ξεσπάσεις, να επικοινωνήσεις, να εκφραστείς, είναι πολλά πράγματα μαζί. Είναι κάτι σύνθετο και για τον καθένα είναι κάτι ξεχωριστό.

Κώστας: Για μένα η μουσική είναι συναισθήματα.

Δημήτρης: Είναι τρόπος έκφρασης χωρίς να χρειάζονται λόγια, μοναδικός για το κάθε άτομο.

Γιώργος: Εγώ προσθέτω ότι είναι δείκτης νοημοσύνης, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ίσως ο ιδανικός τρόπος να καθαρίσει το μυαλό σου.

Γιάννης: Τα έχουνε πει όλα.

10) Αν μπορούσα να γίνω όποιος μουσικός/τραγουδιστής θέλω, θα διάλεγα τον/την:

Μαίρη: Εγώ ζηλεύω, με την καλή έννοια, την φωνή της τραγουδίστριας από τους London Grammar. Την θεωρώ super χαρισματική και βασικά είναι ένας άγγελος αυτή η κοπέλα. Και από την άλλη all time classic η Christina Aguilera.

Κώστας: Εγώ θα γινόμουν ο Ian Paice σαν drummer. Αν μπορούσα να γίνω τραγουδιστής θα διάλεγα τον Michael Jackson.

Δημήτρης: O Jon Lord.

Γιώργος: O Thom Yorke.

Γιάννης: Θα γινόμουν ο μπασίστας των Red hot chili pepper, ο Flea.

 

Tο Dansistor…

και το πρώτο τους video clip…

 Απολαύστε τους!

Σχόλια