Το Μόναχο είναι μια πόλη μαγική και βασιλική

Πρώτη εικόνα-στερεότυπο στο μυαλό μας για το Μόναχο: μήνας Οκτώβρης, ξύλινο σαλέ, μια εύσωμη Γερμανίδα ντυμένη παραδοσιακά, ένα γιγάντιο Brezel και ένα μονόλιτρο ποτήρι μπύρας. Είμαστε στην καρδιά του Oktoberfest! Είναι η πόλη που πρόκειται να μείνει αξέχαστη σε κάθε λάτρη της μπύρας. Η ιδανική περίοδος να την επισκεφτεί κανείς είναι λοιπόν αυτή.

Ωστόσο το Μόναχο είναι κάπως παρεξηγημένο θα έλεγα, καθώς το συνδέουμε πρώτα πρώτα με αυτήν την εικόνα. Και ως πόλη έχει να δείξει πολλά περισσότερα από την καρδιά ενός παραδοσιακού γερμανικού εθίμου. Απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο target group τουριστών, σε όσους λατρεύουν τα νεοκλασικά κτίρια, τα παλάτια, τα κάστρα, τις “βασιλικές” πόλεις.

Το παλάτι :

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο παλάτι Schloss Nymphenburg, το παλάτι με τους τεράστιους και απέραντους κήπους, ιδανικό μέρος για φωτογραφίες, το οποίο ήταν η θερινή κατοικία που χάρισε ο πρίγκιπας Φερδινάνδος στη γυναίκα του το 1663 με την ευκαιρία της γέννησης του διαδόχου. Το Nymphenburg περιλαμβάνει όχι μόνο το κυρίως παλάτι, αλλά και πολλά μουσεία, ένα πανέμορφο πάρκο και πολλά μικρότερα βασιλικά κτίρια κατά μήκος του πάρκου.

Μόναχο

 Οι κήποι:

Οι αγγλικοί κήποι (Englischer Garten) είναι άλλο ένα σημείο της βαυαρικής πρωτεύουσας που της προσδίδει λάμψη και μεγαλοπρέπεια. Βρίσκονται στην καρδιά του κέντρου και είναι μεγαλύτεροι ακόμα και από το Central Park και το Hyde Park.Το όνομά τους οφείλεται στην ελεύθερη «αρχιτεκτονική» τους, το στιλ που συχνά υιοθετούσε η αγγλική αριστοκρατία του 18ου αιώνα. Πρόκειται για μια τεράστια καταπράσινη έκταση με μονοπάτια 78 χλμ., ρυάκια 8,5 χλμ., μια λίμνη και 4 biergartens, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

 Το μουσείο της ΒΜW:

Aξίζει η επίσκεψη στο μουσείο της BMW του Μονάχου, μιας και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σίγουρα θα το συναντήσετε στο δρόμο σας. Είναι ένα αρκετά τουριστικό σημείο, δεδομένου πως το επισκέπτονται περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο. Παλιά και νέα μοντέλα αυτοκινήτων, μηχανές, κινητήρες είναι τα κύρια εκθέματα του μουσείου, το οποίο απλώνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα ενδιαφέροντος, στην BMW Welt Experience, στο μουσείο BMW και στο εργοστάσιο για το οποίο καλό θα είναι να κάνει κάποιος εκ των προτέρων κράτηση για σιγουριά.

 Το παραδοσιακό ζυθοποιείο Hofbräuhaus:

Για μια μπύρα θα πάτε στο παραδοσιακό, παλιό αυτοκρατορικό και μεγάλο ζυθοποιείο του Μονάχου Hofbräuhaus, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης, Marienplatz.Εκεί γίνεται το αυθεντικό Oktoberfest. Η ίδρυσή του οφείλεται στον αυτοκράτορα Γουλιέλμο V, ο οποίος διέκρινε την ανάγκη να σταματήσει η εισαγωγή μπύρας από ξένα κράτη, η οποία συνεπαγόταν και υψηλό κόστος, και έτσι διέταξε την ίδρυση ενός επίσημου ζυθοποιείου, το οποίο θα προμήθευε την αυτοκρατορική αυλή, αλλά αργότερα και το λαό της Βαυαρίας.

 Η όπερα:

Στη βόλτα σας στο κέντρο θα περάσετε από την κρατική όπερα της Βαυαρίας, η οποία αποτελεί μί απ’τις σημαντικότερες όπερες του κόσμου με μακρά ιστορία και παράδοση.

 Ο χορός των κούκων:

Στην κεντρική πλατεία του Μονάχου, στη Marienplatz, θα σας τραβήξει την προσοχή το δημαρχείο, λόγω του ότι την ώρα που χτυπούν οι καμπάνες, ξεπροβάλλουν από το ρολόι του δημαρχείου κούκοι και εκκινούν μια μικρή «παράσταση» που τραβά τα βλέμματα του κόσμου. Οι φιγούρες αναπαριστούν το γάμο του Βαυαρού Δούκα Γουλιέλμου V με τη Ρενάτα το 1568, καθώς και έναν αγώνα ιπποτών, ενώ ταυτόχρονα άλλες φιγούρες συμμετέχουν στο χορό που είχε διοργανωθεί από την πολιτεία το 1517, για να ηρεμήσει τους κατοίκους της πόλης από την επικείμενη επιδημία πανώλης που απειλούσε την πόλη.

Η θέα:

Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι η παλαιότερη εκκλησία στο Μόναχο. UnknownΑνεβαίνοντας 300 σκαλιά φτάνετε την
κορυφή του πύργου της εκκλησίας και τότε μπορείτε να θαυμάσετε την θέα ολόκληρης της πόλης, η οποία είναι πανέμορφη όλες τις ώρες της ημέρας, τις ώρες όμως του ηλιοβασιλέματος πρόκειται να σας μαγέψει.

Το παραμυθένιο κάστρο:

Τέλος, αν έχετε χρόνο και διάθεση για μια εκδρομή στα περίχωρα, αξίζει να δείτε το κάστρο Neuschwanstein, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών με το τρένο από το Μόναχο. Πρόκειται προφανώς για το παραμυθένιο κάστρο-σύμβολο των ταινιών της Disney και της Disneyland. Eίναι παλάτι του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Χοχενσβάνγκαου κοντά στο Φύσεν στη νοτιοδυτική Βαυαρία. Η κατασκευή του διατάχθηκε από το Λουδοβίκο Β᾽της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ.Μόναχο

Το Μόναχο είναι μια πόλη μαγική και βασιλική. Αρκετά μικρότερη από τη γερμανική πρωτεύουσα, η συμπρωτεύουσα είναι μια πόλη ξεκούραστη που ζει έντονα στους ρυθμούς του Oktoberfest. Μην ξεχάσετε να τραβήξετε πανοραμική φωτογραφία από την κορυφή της εκκλησίας του Αγίου  Πέτρου στο κέντρο, καθώς είναι το χαρακτηριστικότερο σημείο της πόλης.Θα περάσετε σίγουρα πανέμορφα και θα φωτογραφήσετε απίστευτα τοπία!

Viel Spass!!!

 

Σχόλια