H Tina Roth Eisenberg, γνωστή και ως Swiss Miss, η οποία τρέχει ένα δημοφιλές design blog, δημιούργησε την εταιρεία Tattly για προσωρινά design tattoos και το Creative Mornings, μια πρωινή σειρά ομιλιών και βίντεο σε 80 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο!

Πρόσφατα, στο 99U Conference, η Eisenberg μοιράστηκε ιστορίες για την πορεία της καριέρας της. Ξεκίνησε ως designer και κατάφερε να γίνει επιχειρηματίας. Μαζί με τις ιστορίες της μοιράστηκε και την ερώτηση που τη βοηθάει να συγκεντρωθεί και να σκέφτεται με διαύγεια:

Αν ήσουν σούπερ ήρωας, ποια θα ήταν η υπερδύναμή σου;

Μην ανησυχείς: Δεν είναι άλλη μία ερώτηση-παγίδα για τις συνεντεύξεις. Ανέφερε ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι που έχει γνωρίσει, απάντησαν αμέσως σε αυτή την ερώτηση: ο John Maeda, που διοικεί το MIT Media Lab και το Rhode Island School of Design, απάντησε «περιέργεια». Η Maria Popova, υπεύθυνη για το δημοφιλές blog BrainPickings που διαβάζει 12-15 βιβλία την εβδομάδα, απάντησε «επιμονή». Η Eisenberg απάντησε «ενθουσιασμός».

Το να γνωρίζεις την υπερδύναμή σου σημαίνεις ότι ξέρεις πολύ καλά τον εαυτό σου. Σε βοηθάει να έχεις ένα επίκεντρο και στόχους∙ το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που σε κάνει υπέροχο σε ό,τι κάνεις. Η ποιότητα για την οποία είσαι περήφανος, το μοναδικό πράγμα που σε κάνει να ξεχωρίζεις και να ξεπερνάς κάθε άλλον.

Οπότε, αν δεν έχεις σκεφτεί ποια είναι η υπερδύναμή σου, σκέψου το! Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δείχνει ότι έχεις προβληματιστεί αρκετά για να καταλάβεις ποιες είναι οι προσωπικές σου αξίες και έχεις προετοιμαστεί για την ερώτηση «Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο;» στην επόμενη συνέντευξή σου.

Αν δε σου αρέσει η απάντηση; Τότε, ίσως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσεις τι είναι αυτό για το οποίο θέλεις να μείνεις γνωστός στην ιστορία και να ξεκινήσεις να περπατάς στο δρόμο της επιτυχίας.

Σχόλια