Τέρμα πια στα ανούσια βίντεο κλιπ! Συγκεντρώσαμε εκείνα που αν μη τι άλλο αξίζει να δεις ολόκληρα και όχι μόνο να ακούς το τραγούδι….
Τα βιντεοκλίπ έχουνε ξεφύγει. Τα περισσότερα απεικονίζουν μία γυναίκα που πετάει έξω τα κάλλη της και τα κουνάει μπροστά στον φακό σα να είναι φτιαγμένα από τρεμουλιαστό ζελέ. Nicki Minaj πάρε το Anaconda σου και πήγαινε σε άλλο …tube. Εδώ η ομάδα της μουσικής σας μάζεψε 15 βιντεοκλίπ που αξίζουν, γιατί έχουν να πουν μία ιστορία με αρχή, μέση και τέλος και κάποιες φορές έχουν να περάσουν και ένα νόημα – σε συνδυασμό πάντα με τους στίχους.
Καλή ακρόαση!
Arctic Monkeys – Leave Before The Lights Come On
Οι προσπάθειες μιας γυναίκας, που χρειάζεται απελπισμένα κάποιον, σε ένα απ’ τα παλιά singles των Monkeys.
Suede – Can’t Get Enough
Ένα ζευγάρι καταστρέφει μέσα σε 4 λεπτά οτιδήποτε έχει στην κατοχή του. Λόγω ενός χωρισμού ή ίσως απλά μιας καινούριας αρχής.
Serj Tankian – Saving Us
Ένας άστεγος τριγυρίζει την πόλη ζητιανεύοντας. Παρατηρώντας τους περαστικούς βλέπει κάτι παραπάνω από πρόσωπα και συμπεριφορές… Το βιντεοκλίπ τελειώνει με έναν συγκινητικό τρόπο και ένα αληθινό μήνυμα ελπίδας. Το τραγούδι είναι παρμένο από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Serj Tankian, της φωνής των System of A Down.
Various Artists – Self Destruction
Έτος 1988, το ραπ ήταν κάτι που ακόμα αφορούσε κυρίως τις μαύρες κοινότητες και δεν είχε καθιερωθεί στη μουσική βιομηχανία. Αρκετά πριν τις δολοφονίες των 2Pac, Notorious B.I.G με αφορμή τη δολοφονία του Scott La Rock (dj της εποχής, μέλος των BDP) και ενός πιτσιρικά σε καυγάδες στο Μπρονξ και σε ένα λάιβ των Public Enemy αντίστοιχα, δημιουργήθηκε αυτό το κομμάτι με πολλούς ράπερ της εποχής να συμμετέχουν σε αυτό το μανιφέστο κατά της βίας στις μαύρες κοινότητες.
KRS One, Public Enemy, Heavy D, Kool Moe Doe, Stetsasonic και άλλοι συμμετέχουν με τους στίχους τους σε μια ουσιαστική τότε κίνηση (το λεγόμενο “Stop The Violence movement” με πρωτοβουλία του KRS One). Το κομμάτι κυκλοφόρησε και σε βιντεοκασέτα με το παρών βιντεοκλίπ (αντι-βίαιου περιεχομένου φυσικά) και η ουσία του περιλαμβάνεται σε ένα στιχάκι που ακούγεται μέσα: “I never ran from the Klu Klux Klan and I shouldn’t have to run from a black man”.
Blur – Coffee and TV
Το ταξίδι ενός κουτιού γάλατος με την φωτογραφία στο πλάι του Graham Coxon, κιθαρίστα των Blur, που αγνοείται. Το τραγούδι, το έγραψε ο ίδιος όταν κατάφερε να κόψει το αλκοόλ.
Radiohead – Paranoid Android
Εικόνες καθημερινής τρέλας, σε μια μικρή ιστορία cartoon, που μπορεί να προκαλέσει αμφίδρομα αισθήματα.
Biting Elbows – Bad Motherfucker
Το βιντεοκλίπ εξιστορεί μία βίαιη ιστορία κυνηγητού για ένα αλλόκοτο αντικείμενο σε πρώτο πρόσωπο (στο ίδιο στιλ δηλαδή με το «Smack My Bitch Up» – βλέπε παρακάτω). Μετά τις θετικές κριτικές του συγκεκριμένου βίντεο, ο σκηνοθέτης του βιντεοκλίπ αποφάσισε να γυρίσει μία ολόκληρη ταινία σε πρώτο πρόσωπο, επονομαζόμενη «Hardcore».
Moby – Why Does My Heart Feel So Bad?
Η ιστορία αποξένωσης ενός παιδιού από το φεγγάρι και του σκύλου του, σε cartoon.
Fatboy Slim – Right Here Right Now
Η προέλευση και η κατάληξη της ανθρωπότητας από τον Fatboy Slim.
Stromae – Papaoutai
O Stromae στον ρόλο ενός πατέρα, που το παιδί του προσπαθεί να τον κινητοποιήσει, χωρίς να τα καταφέρνει.
Prodigy – Smack My Bitch Up
Ένα αρκετά γνωστό “απαγορευμένο” video με απροσδόκητο τέλος.
Μίκης Θεοδωράκης – Serpico theme (Notis Mavroudis & Panagiotis Margaris version)
Φυσικά το κλιπ δεν είναι ορίτζιναλ αλλά έχει δημιουργηθεί με σκηνές από την ταινία “Serpico (1973)”. Ο Φρανκ Σέρπινο ήταν πραγματικό πρόσωπο και η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ένας τίμιος αστυνομικός προσπαθεί να επιβιώσει και να κάνει το καθήκον του σε μια απίστευτα διαφθαρμένη αστυνομία στη Νέα Υόρκη του 1960.
Δυστυχώς σε μια επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών στην ουσία αστυνομικοί και έμποροι του στήνουν παγίδα, τραυματίζεται σοβαρά και οι συνάδελφοί του τον αφήνουν αβοήθητο να πεθάνει, αφού δε συμμετείχε στα βρώμικα παιχνίδια τους και ενώ έχουν συγκρουστεί για αρκετά ζητήματα μαζί του στο παρελθόν.
Τελικά ο Σέρπικο επιζεί από θαύμα χάνοντας την ακοή από το ένα αυτί του.
Ο Σέρπικο σήμερα είναι 78 χρονών και ισχυρίζεται πως ακόμα και σήμερα δέχεται απειλές για τη ζωή του.
Disturbed – Inside the Fire
Ένας άντρας χάνει τη γυναίκα του με τραγικό τρόπο, όταν εκείνη αποφασίσει να αφαιρέσει η ίδια τη ζωή της. Στο βιντεοκλίπ βλέπουμε πώς σιγά σιγά χάνει και ο ίδιος τα λογικά του και οδηγείται στο ίδιο μονοπάτι. Το τραγούδι θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την πρόληψη της αυτοκτονίας μιας και ο τραγουδιστής έχασε δικά του πρόσωπα με τον ίδιο τρόπο.
Nick Cave & Kylie Minogue – Where the wild roses grow
Το πιο επιτυχημένο κομμάτι του Nick Cave εμπορικά με μια αναπάντεχη για τα σημερινά δεδομένα. Η έμπνευση του κομματιού ήταν μια περίεργη και “άρρωστη” ιστορία αγάπης την οποία ο Nick Cave είχε ακούσει να εξιστορείται μέσα από ένα παραδοσιακό τραγούδι, στην οποία ο άντρας δηλητηριάζει και μαχαιρώνει την κοπέλα του από αγάπη.
Το βίντεο κλιπ φυσικά έχει ρομαντική και ερωτική διάθεση, δεν είναι σπλατερ ταινία, ωστόσο δίνει μια οπτική απεικόνιση της ιστορίας όπως την ανακατασκέυασε ο Cave για αυτό το κομμάτι.
Εκπληκτική λεπτομέρεια πως ο Nick Cave και η Kylie Minogue ήταν ζευγάρι στην πραγματικότητα εκείνη την εποχή και ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως πηγή έμπνευσής του για το κομμάτι ήταν η ίδια.
Five Finger Death Punch – Remember Everything
Οι αναμνήσεις ενός άντρα. Άλλες σκληρές, άλλες γλυκόπικρες, καθορίζουν την ψυχική του υγεία στο παρόν και στο μέλλον του.