Η ομάδα της τεχνολογίας εντόπισε και σας παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα καλύτερα κινητά για το 2014!

Motorola Moto G

Ο ανταγωνισμός μέρα με τη μέρα, όπως είναι επόμενο αυξάνεται στον χώρο των smartphone αλλά και με πιο αργούς ρυθμούς για την αγορά των Tablet. Αυτό φυσικά ωφελεί κυρίως τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές για αξιόλογες προτάσεις όλο ένα και πέφτουν. Κάπως έτσι η Motorola αποφάσισε, με μια αρκετά έξυπνη στρατηγική κίνηση να βγει και πάλι στην επιφάνεια ανακοινώνοντας πριν περίπου ένα χρόνο, το πρώτο Moto G το οποίο έσπασε ταμία σε πολλές χώρες. Ο κυρίως λόγος που αυτή η κίνηση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία ήταν φυσικά ο δείκτης απόδοσης / τιμής (Value For Money) που πραγματικά άγγιζε το άριστα.

Motorola Moto G 2014

Moto_G_MG_1569_thumb

Έτσι λοιπόν η Morola φέτος όπως ήταν επόμενο συνεχίζει την ίδια στρατηγική ανακοινώνοντας το Moto G 2014. Με οθόνη 5 ίντσες ανάλυσης IPS HD 1280 x 720p στα 294 ppi που σίγουρα θα αφήσει το μέσο χρήστη και όχι μόνο ικανοποιημένο, καθώς με γυμνό μάτι, μεγαλύτερες αναλύσεις όπως FHD (1920 x 1080) δύσκολα μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά έως αδύνατο. Οπότε ας αφήσουμε τις ακριβές ναυαρχίδες για τους πιο ιδιότροπους της τεχνολογίας. Βέβαια δε θα έλεγα όχι σε ένα LG G2 καθώς είναι περσινή ναυαρχίδα και η τιμή έχει πέσει αρκετά. Το Moto G 2014 λοιπόν, τρέχει Android Kitkat 4.4.4 όπως και ο μικρός του αδερφός, και τα αδελφάκια θα πάρουν επίσημα την τελευταία έκδοση του λογισμικού της Google που είναι το Android Lollipo 5.0!

Όλα αυτά φυσικά μιλώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς καθώς το τελευταίο καιρό υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις από εξωτερικό.

– Μανώλης Αριστειδόπουλος

Το άκρως ερωτεύσιμο LG G3

lg-g3-hands-on-lifes-good-theme

Αν γενικώς αγαπάτε τα Android τηλέφωνα, τότε αυτό για σας είναι η Αποκάλυψη. Αν δεν το ξέρετε, εδώ είναι 5 λόγοι που το κάνουν μοναδικό και αξιολάτρευτο.

  1. Οθόνη IPS LCD, με ανάλυση 1440 x 2560 pixels. Ναι, πάνω από HD. Και τα χρώματα είναι μαγευτικά.
  2. Πολύ βελτιωμένο και εντυπωσιακό interface σε σχέση με το LG G2 και με τα περισσότερα Android της κατηγορίας του (Sony, I’m looking at you).
  3. Στη βάση, «φοράει» τον ίδιο εξοπλισμό με τις άλλες ναυαρχίδες του 2014 όπως το Galaxy S5.
  4. Όμως, αντί να κομπάζει για άχρηστα features, ξεχωρίζει με τον πάνκομψο σχεδιασμό του και την αξιοπιστία του.
  5. Και φυσικά, δεν κοστίζει μια περιουσία, καθώς δεν έχει συνοδευτεί με ανελέητο marketing.

Μια πρόβλεψη: μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, το LG G3 θα είναι, αν όχι το καλύτερο, τότε μέσα στα 2-3 καλύτερα value-for-money κινητά.

– Πετρινούλα Διονυσίου


Sony Χperia Z3

Sony-Xperia-Z3

Στον τομέα των smartphone φέτος κυκλοφόρησαν πολλά μοντέλα που δείχνουν υποσχόμενα. Ένα απ’ αυτά είναι το Sony Xperia Z3. Ένα απ’ τα καλύτερα μοντέλα της Sony μέχρι στιγμής με καινούργιες δυνατότητες και φυσικά ενδείκνυται για gamers.

Ένα smartphone με κομψό σχεδιασμό, λεπτό και οθόνη 5.2” διαθέσιμο σε 4 χρώματα (άσπρο, μαύρο, πράσινο και καφέ). Οι γωνίες είναι πλέον πιο στρογγυλές κάτι που βολεύει όχι μόνο όταν το κρατάς αλλά και στις καθημερινές φθορές (ένα απ’ τα θέματα που έχω με προηγούμενο μοντέλο της Sony που χρησιμοποιώ) Η οθόνη είναι αρκετά ευρεία, φωτεινή με ζωντανά χρώματα και η εμφάνιση του μενού έχει το κυματιστό εφέ που θυμίζει αρκετά τις οθόνες της  Sony και Playstation. Έχει κάμερα 20.7 megapixel, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα με την εστίαση, τα οποία λύνονται αν ακουμπήσεις την οθόνη.

Στο λογισμικό δεν έχει μεγάλες διαφορές απ’ τους προκατόχους του, απλά έχουν διορθωθεί κάποια bugs. Χρησιμοποιεί λογισμικό Anroid KitKat 4.4.4 και περιέχει όλες τις λειτουργίες όπως τα περισσότερα Xperia.

Τα χαρακτηριστικά που απόλαυσα και για μένα το κάνουν ένα απ’ τα καλύτερα smartphone είναι ότι είναι αδιάβροχο, (αν και δεν συνιστάται η χρήση σε θαλασσινό νερό) μπορεί να καταδυθεί μέχρι 1.5 μετρό για 30 λεπτά και έχει κουμπί για υποβρύχιες φωτογραφίες ενώ μπορεί κανείς να ακούει μουσική εν ώρα μπάνιου. Επίσης, έχει διάρκεια μπαταρίας 2 ημερών (αν και αυτό σημαίνει μέτρια χρήση, καθώς χρήστες με εκτενή χρήση είπαν ότι φτάνει γύρω στην 1.5). Τέλος, καθώς έκαστος στο είδος του, το Ζ3 δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με το PS4 για streaming play χρησιμοποιώντας το smartphone ως οθόνη. Έτσι μπορείς να έχεις πρόσβαση στα παιχνίδια σου ακόμη και αν η τηλεόραση είναι κατειλημμένη. Ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα τραβάει το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του, οπότε κάτοχοι του PS4 behold!

– Μαρία Μανωλιουδάκη

OnePlus One

oneplus-one-review-title

Από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το OnePlus One, ένα από τα καλύτερα και πιο οικονομικά smartphones της χρονιάς. Κατ’αρχάς, ας δούμε τα χαρακτηριστικά του, για να καταλάβετε τι εννοώ:

 

Οθόνη 5.5″, 1920 x 1080, με επικάλυψη Corning Glass 3
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 801 στα 2.5Ghz (τετραπύρηνος)
RAM 3GB
Αποθηκευτικός χώρος 64GB, ενσωματωμένος
Μπαταρία 3100mAh
Ηχεία 2 mono speakers, στο κάτω μέρος
Κάμερες 13MP με dual flash στο πίσω μέρος, 5MP με ευρυγώνιο φακό στο μπροστινό μέρος
Λειτουργικό Cyanogen 11S, βασισμένο σε Android 4.4.4 KitKat, με αναβάθμιση μέχρι τον Ιανουάριο σε Android 5.0 Lollipop και σίγουρες αναβαθμίσεις για ακόμα 1,5-2 χρόνια
Τιμή 299€

 

Ναι, καλά διαβάσατε. 299€ για ΌΛΟ το παραπάνω πακέτο. Όχι, δεν πρόκειται για απάτη ή μούφα, και το κινητό απλά πετάει. Το γνωρίζω προσωπικά, γιατί το έχω τους τελευταίους 2 μήνες!

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα και υπέροχα. Η OnePlus, η εταιρία που κατασκευάζει το τηλέφωνο, δεν στέλνει απευθείας στην Ελλάδα. Χρειάστηκε να στείλω το τηλέφωνο στην Γερμανία και από εκεί να μου το στείλει μεσάζοντας εδώ. Επιπλέον, καθώς δεν υποστηρίζει επίσημα την Ελλάδα, δεν υπάρχει τοπικό service ούτε εξυπηρέτηση πελατών. Γενικά, επειδή η OnePlus είναι startup, δεν μπορείτε να περιμένετε  (καλή) εξυπηρέτηση.

Πέρα από αυτά, το κινητό είναι εξαιρετικό και έχω μείνει υπερβολικά ευχαριστημένος. Εάν μπορείτε να το αποκτήσετε (καθώς χρειάζεται ακόμα πρόσκληση), το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

– Νίκος Παπουτσής

Σχόλια