Το Brain Quest Escape Room άνοιξε στην Κηφισιά και η εμπειρία της απόδρασης γίνεται πλέον βιωματική!

Πήγαμε λοιπόν μαζί με το Neolaia.gr για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί. Θα σας πω τι είναι και γιατί να πάτε αλλά τίποτε παραπάνω επειδή όσο λιγότερα ξέρετε τόσο καλύτερη θα είναι η εμπειρία σας.

 Τι είναι το BrainQuest Escape Room

Είναι ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης. Ουσιαστικά βρίσκεσαι κλειδωμένος σ’ ένα δωμάτιο με 3-4 φίλους σου και προσπαθείς λύνοντας γρίφους να αποδράσεις.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

 Συνολικά υπάρχουν 3 δωμάτια. Το καθένα με διαφορετικό θέμα.

Επιλέγετε το δωμάτιο, βρίσκετε την παρέα και είστε έτοιμοι.

 Ο στόχος είναι να μαζέψεις σταδιακά “στοιχεία” που θα σε βοηθήσουν στην απόδραση σου. Τα πάντα γύρω σου έχουν σημασία, όταν πας να το θυμηθείς αυτό. Μέσα σε μια ώρα πρέπει να έχεις φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Γιατί να πας ;

 Για μια ώρα βρίσκεσαι σε μια άλλη πραγματικότητα όπου πρέπει να λύσεις γρίφους, να βρεις καλά κρυμμένα αντικείμενα, να σκεφτείς γρήγορα, έξυπνα και αποτελεσματικά. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι ο “Μεγάλος Αδερφός” σε βλέπει και σου δίνει κωδικοποιημένες οδηγίες. Κάθε φορά που ακούς τον χαρακτηριστικό ήχο σε όποιο δωμάτιο και αν είσαι τρέχεις μπας και το στοιχείο που θα σου δοθεί σε βοηθήσει έστω και λίγο. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από την κάμερα σίγουρα θα γελάνε σατανικά αφού οι γρίφοι που έχουν σκεφτεί και όλο το σκηνικό είναι λίγο άρρωστα. Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά σου και να μη τη βλέπεις (θέλω να ελπίζω ότι έχει συμβεί και σε άλλους αυτό, όχι μόνο σε εμάς) ή κάπου τόσο καλά κρυμμένη που να χρειαστεί ν’ αλλάξεις ριζικά την διακόσμηση του χώρου.Εμείς δε καταφέραμε να λύσουμε τους περισσότερους γρίφους και υποτίθεται ότι ήμασταν στο εύκολο δωμάτιο… Μεγάλη επιτυχία. Γελάσαμε , απορήσαμε και στο τέλος όταν μάθαμε τις απαντήσεις απηυδήσαμε .

 Μια ώρα μετά ψάχναμε που είχαμε παρκάρει και σκεφτόμασταν εάν πρέπει να λύσουμε κάποιο γρίφο για να βρούμε το αμάξι.

 Περισσότερες πληροφορίες εδώ : http://www.brainquest.gr/

Υ.Γ1 : αφού φύγετε, σπείρετε την διχόνοια και ψηφίστε τον αδύναμο κρίκο, σ’ εμάς ήταν ξεκάθαρα ο Γιώργος επειδή με είπε διαβολογυναίκα στο δικό του άρθρο οπότε έχω σοβαρό λόγο να τον ψηφίσω.

Υ.Γ2 : Δεν έχω βάλει ποτέ υστερόγραφο σε άρθρο, είπα σε αυτό να βάλω 2 χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Σχόλια