Τραγουδιστές που μίσησαν τα τραγούδια τους

Συνήθως, οι δημιουργοί βλέπουν στο έργο τους ένα “πνευματικό παιδί”. Υπάρχουν όμως και μερικοί τραγουδιστές που μίσησαν τα τραγούδια τους!

Μεγάλη η ειρωνεία της ζωής. Επιτυχίες που αγάπησαν εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά όχι αυτοί που τα ερμήνευσαν. Το φαινόμενο αυτό δεν έχει παρουσιαστεί μια και δύο φορές, αλλά είναι αρκετά συχνό και αφορά  δημοφιλή κομμάτια, υπεράνω πάσης υποψίας! Ποιοι, λοιπόν, είναι οι τραγουδιστές που μίσησαν τα τραγούδια τους;

1. Sex on fire – Kings of Leon

Στο φεστιβάλ Big Weekend στη Γλασκώβη οι θαυμαστές τους δε σταματούσαν να ζητούν το τραγούδι που τους έκανε τόσο γνωστούς παγκοσμίως. Ο ντράμερ δήλωσε σε εφημερίδα ότι θα ήταν ευτυχισμένοι αν δεν έπαιζαν ποτέ ξανά αυτή την επιτυχία τους.

2. Sweet child o’mine – Slash

«Μισώ αυτό το τραγούδι γιατί μου φαίνεται χαζό.»

3. Like a virgin – Madonna

«Θα ξανατραγουδούσα αυτό το τραγούδι, μόνο αν μου έδιναν 30 εκατομμύρια δολάρια.»

4. Creep – Radiohead

Κυκλοφόρησε το 1992 και οι Radiohead το μισούσαν από τότε. Προσπάθησαν μάλιστα να το σαμποτάρουν κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, ιδιαίτερα ο Τζον Γκρίνγουντ. Ο Τομ Γιορκ το αποκαλούσε «αηδία» (Crap αντί για Creep) και έβριζε όποιον του το ζητούσε. Για παράδειγμα, σ’ ένα θαυμαστή του που ζήτησε να τραγουδήσουν το τραγούδι σε μια συναυλία τους, απάντησε «άντε γ@@@σου, το βαρεθήκαμε».

5. Stairway to heaven – Led Zeppelin

Αν παίζετε κιθάρα, σίγουρα γνωρίζετε αυτό το τραγούδι. Αν όχι, μπορεί να το αναγνωρίζετε ως ένα απ’ τα πιο διαχρονικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Ο δημιουργός του όμως, διαφωνεί και το μισεί. «Θα έβγαζα εξανθήματα αν έπρεπε να το παίζω σε κάθε σόου», έχει παραδεχτεί ο Ρόμπερτ Πλανκ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κάνει δωρεά σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό του Όρεγκον, όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει ποτέ το Stairway to Heaven στον αέρα!

6. Smells Like Teen Spirit – Nirvana

Κανείς δεν περίμενε αυτό το κομμάτι να εκτοξεύσει το album των Nirvana, “Nevermind”, στην κορυφή των τσαρτ. « Είναι σχεδόν ντροπιαστικό να το παίζω. Ολοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτό το τραγούδι τόσο πολύ», είχε δηλώσει ο Κέρτ Κομπέιν στο περιοδικό Rolling Stone. Αρνήθηκε να το παίξει αρκετές φορές σε εμφανίσεις του συγκροτήματος. «Μετά βίας το αντέχω!»

7. Wonderwall – Oasis

«Τουλάχιστον δεν υπάρχει Wonderwall σε αυτό. Δεν αντέχω αυτό το γ@@@νο τραγούδι. Κάθε φορά που το λέω θέλω να βάλω φίμωτρο. Το κακό είναι ότι είναι μία μεγάλη μας επιτυχία. Πάμε στις ΗΠΑ και μας λένε ”Είσαι ο κ. Wonderwall;”. Σου έρχεται να ρίξεις μπουνιά!». Τάδε έφη Λίαμ Γκάλαχερ, σε συνέντευξή του για την κυκλοφορία του άλμπουμ «Dig Out Your Soul», το 2008.
Βέβαια παρότι το σιχαίνεται, όχι μόνο το έπαιξε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, αλλά αναγκάστηκε να ζητήσει την άδεια του αδερφού του, Νόελ Γκάλαχερ, με τον οποίο έχουν τραγικές σχέσεις, για να το κάνει.

8. Fight For Your Right (To Party) – Beastie Boys

Μετά το 1987, η μπάντα το αποκήρυξε δημόσια και αρνούνταν να το παίξει σε συναυλίες. Αυτό το τραγούδι, που τους άνοιξε τις «πόρτες» του MTV, προοριζόταν ως παρωδία για τα τραγούδια των πάρτι. Τελικά κατέληξε να είναι ένα από αυτά. «Δεκάδες τύποι το τραγουδάνε και αγνοούν ότι τους κοροϊδεύει!», έχει δηλώσει ο Mike D. Μάλιστα, στο «The Sounds of Science», την πρώτη τους ανθολογία, δεν δίστασαν να γράψουν στα σχόλια ότι το συγκεκριμένο τραγούδι “είναι χάλια!”

Πηγή: Guardian

 

 

Σχόλια