Μέσα στο ατελείωτο πήξιμο του διαβάσματος για την εξεταστική, συχνά πιάνουμε τους εαυτούς μας χωρίς διάθεση για εξόδους και καφέδες. Και επειδή δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να ανοίξουμε λογοτεχνικά βιβλία στο διάλειμμά μας, ούτε βέβαια να ζαβλακωθούμε στην τιβί, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από ένα χαρούμενο φιλμάκι.
Ειδικά τώρα που καλοκαίριασε, μια ανάλαφρη ταινία στο σπίτι με τη συνοδεία παγωτού (τι άλλο;) είναι ό,τι πρέπει για να ξεσκάσει κανείς από το διάβασμα, με παρέα ή χωρίς!

American Pie (Βαθμολογία IMDb 7.0)
americanpie

Κλασική λυκειακή ταινία: τέσσερις δεκαεφτάχρονοι που ψάχνονται να… ξεπαρθενευτούν (ουπς) προτού πάνε πανεπιστήμιο! Οι περισσότεροι σίγουρα την έχετε δει (maybe more than once), ωστόσο μια επανάληψη ποτέ δε βλάπτει! Με λίγη καφρίλα και πολύ γέλιο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

Star Wars (Βαθμολογία IMDb 8.7)
star-wars

Ναι, εννοώ το πρώτο του 1977. Επίσης κλασική. Την υπόθεση λίγο πολύ την ξέρουν και οι πέτρες: ο νεαρός Luke Skywalker μαζί με έναν παλιό ιππότη Jedi και έναν πιλότο που το παίζει καουμπόης του διαστήματος προσπαθούν να σώσουν την πριγκίπισσα Λέια από τον κακό άρχοντα Darth Vader (που είναι ο πιο badass απ’ όλους) και τον Γαλαξία από την κακή Αυτοκρατορία. Ίσως σε κάποιους να φαίνεται παράταιρη με το theme της λίστας, όμως είναι πάντα ευχάριστη και για αρκετούς νοσταλγική. May the Force be with you.

Ψάχνοντας το Νέμο (Βαθμολογία IMDb 8.2)
cp_FWB_FindingNemo_20120926

Πόσο χαριτωμένη ταινία! Ο μπαμπάς-ψάρι ψάχνει το γιο του – επίσης ψάρι – που τον απήγαγαν οι κακοί άνθρωποι και τον πήραν μακριά του. Κλαψ. Ευτυχώς που έχει πολύ γέλιο και σώζεται η υπόθεση. Και όταν λέω να το δείτε εννοώ μεταγλωττισμένο φυσικά! Παπαδοπούλου-Αθερίδης for the win!

Dr. Strangelove (Βαθμολογία IMDb 8.5)
dr-strangelove-jpg

or: How I learned to stop worrying and love the bomb. Με τον ανεπανάληπτο Peter Sellers σε δύο ρόλους, το Dr. Strangelove του Stanley Kubrick σατιρίζει απολαυστικά την πυρηνική απειλή που βίωσε ο κόσμος κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Τιτανικός (Βαθμολογία IMDb WHO THE HELL CARES)
funny-leonardo-di-caprio-titanic-movies-631998

Πλάκα κάνω, βάλτε τις ντομάτες πίσω στις τσέπες σας. Τώρα.

Pretty Woman (Βαθμολογία IMDb 6.9)
prettywoman(1)

Ένας γοητευτικός και ευκατάστατος μπίζνεσμαν προσλαμβάνει μια πόρνη την οποία πληρώνει και ως συνοδό και τελικά ερωτεύονται. Τρελή πλοκή, το ξέρω. Παρ’ όλα αυτά είναι ευχάριστη και αστεία. Σχετικά. Δεσποινίδες, όπως και να χει, μην αναγκάσετε τα αγόρια σας να τη δουν μαζί σας. Κύριοι, προχωρήστε παρακάτω.

Friends with Benefits (Βαθμολογία IMDb 6.6)
Friends-with-Benefits-friends-with-benefits-movie-2011-26672388-1280-544

Ναι, ναι, δείχνει τον πισινούλη του Justin Timberlake, ουουουουου! Οκ, στο θέμα. Η ταινία αυτή περνά μέσα από το μονοπάτι μιας περίπλοκης φιλίας που έχει ως φόντο τη Νέα Υόρκη. Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, δεν επιτρέπει στο θεατή να βαρεθεί, ενώ η χημεία των δύο πρωταγωνιστών και οι έξυπνες ατάκες την κάνουν απολαυστική. Για τις δεσποινίδες ισχύει το ίδιο με ακριβώς από πάνω!

Amelie (Βαθμολογία IMDb 8.5)
Amelie2

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Την ταινία την είδα πριν από ένα χρόνο περίπου και τώρα δεν θυμάμαι καν την υπόθεση. Απ’ ό,τι λίγο μου έρχεται στο μυαλό, η Αμελί είναι μια Γαλλίδα (έεεελα) που για κάποιο λόγο είναι πολύ weird, ζει σε ένα χιπστερόσπιτο, δουλεύει σε χιπστεροκαφετέρια και γενικώς είναι στον κόσμο της. Μετά ξεκινάει ένα μυστήριο love story το οποίο επίσης δεν θυμάμαι. Αυτό που όντως θυμάμαι όμως είναι η προσεγμένη και καλή αισθητική του φιλμ, το soundtrack και οι αστείες στιγμές! Αντικειμενικά, για hipsters και μη, η Αμελί είναι πολύ αξιόλογη ταινία. Αυτό το θυμάμαι!

Αυτά για σήμερα, η συνέχεια στο Part 2!

Σχόλια