Με αφορμή δύο βίντεο και μιας εκπληκτικής ελληνικής ιστοσελίδας θέλω να θίξω τρία θέματα (χωρίς πολύ μπλα-μπλα) που μαστίζουν τη σημερινή ελληνική, αλλά και παγκόσμια, κοινωνία.

 

http://www.youtube.com/watch?v=dfccrwUlROU

Ρατσισμός. Όπως το λέει και η λέξη χωρίζουμε τους ανθρώπους σε ράτσες. Και τους σκύλους χωρίζουμε σε ράτσες, όμως ένα σκυλί δεν παύει να είναι πάντα ένα σκυλί. Γιατί να μην είναι και οι άνθρωποι πάντα άνθρωποι στα μάτια μας; Κρίνουμε τους συνανθρώπους μας με βάση το χρώμα του δέρματος, τον τόπο γέννησης και τη θρησκεία τους. Ξεχνάμε ότι έχουμε όλοι την ίδια ανάγκη για αγάπη. Γεννηθήκαμε όλοι γυμνοί από μία μάνα, μάθαμε να μιλάμε και να περπατάμε, μεγαλώσαμε, κλάψαμε, γελάσαμε, ερωτευτήκαμε και εντέλει όλοι θα πεθάνουμε. Αυτή η αρχέγονη αλυσίδα χαρακτηριστικών μας ενώνει και μας καθιστά ίσους και όμοιους. Γιατί να ξεχωρίζεις, λοιπόν, κάποιον που έχει διαφορετική εμφάνιση από εσένα και να τον δείχνεις με το δάχτυλο; Σου μοιάζει πιο πολύ απ’ ότι πιστεύεις…

 

http://www.youtube.com/watch?v=y-a8dAHDQoo

Ελπίζω να είδατε μέχρι το τέλος το παραπάνω βίντεο. Είδατε τα πρόσωπα των αντρών πώς άλλαξαν όταν συνειδητοποίησαν το τι διάβασαν στη φωτεινή επιγραφή μετά το «σόου». Κάπως έτσι ήταν και η δική σου έκφραση (άντρα αναγνώστη); Μην ανησυχείς, το ίδιο άσχημα ένιωσα κι εγώ, μιας και πριν λίγο χαμογελούσα, δίχως να σκέφτομαι τον πόνο που μπορεί να κρύβουν αυτές οι γυναίκες…

Ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα στην ιστορία του ανθρώπου είναι η πορνεία. Υπάρχουν κοπέλες, όμως, που δεν επέλεξαν αυτό τον τρόπο ζωής. Trafficking είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται να περιγράψει αυτό που συμβαίνει σε όσες κοπέλες ταξίδεψαν ως την «εκπολιτισμένη» δύση, διότι τους υποσχέθηκαν καριέρα στο τραγούδι και στο χορό, μα τελικά οι γυναίκες αυτές πουλήθηκαν για να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους πίσω από μία βιτρίνα (στην καλύτερη περίπτωση…) Παγιδευμένες στα δίχτυα της πλάνης για μια καλύτερη ζωή, πουλάνε το σώμα τους σε άντρες που δε γνωρίζουν και ούτε θέλουν να γνωρίσουν, σε άντρες που τις κακομεταχειρίζονται και δείχνουν με κάθε κίνησή τους πως τις θεωρούν σκουπίδια. Στο τέλος, τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν σε ακόμα χειρότερους άντρες, οι οποίοι συνεχίζουν να εξαπατούν, να αγοράζουν και να πουλάνε γυναικεία σώματα.

 

http://www.onevibefilms.com/bullying/greek/#/?snu=51039

Η παραπάνω ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για το Χαμόγελο του Παιδιού και θίγει ένα θέμα στο οποίο δυστυχώς πολλοί εκπαιδευτικοί κάνουν τα στραβά μάτια. Μη διστάσετε να περιηγηθείτε στο διαδραστικό βίντεο και να δείτε όλες τις πτυχές του «νταή». Θα μάθετε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την «επίδειξη δύναμης» είτε είμαστε εκπαιδευτικοί είτε συμμαθητές του θύματος είτε το ίδιο θύμα, ακόμα και ο ίδιος «νταής»… Η σελίδα μπορεί να βοηθήσει πολλά παιδιά και εφήβους, μοιραστείτε τη με τους γύρω σας. Είναι κρίμα το σχολείο να γίνεται εστία φόβου για ορισμένα παιδιά και προώθησης εγκληματικής συμπεριφοράς για άλλα.

Σχόλια