Τα Αθηναϊκά μπαράκια που η μουσική τους θα σε κάνει να τα αγαπήσεις.

Με τους σημερινούς ρυθμούς ζωής τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε και έχουμε φτάσει σε σημείο να μην απολαμβάνουμε τα απλά και καθημερινά πράγματα. Παραμελούμε τον εαυτό μας και βάζουμε τις σχέσεις μας -ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές- σε δεύτερη μοίρα γιατί συνεχώς υπάρχει κάτι δήθεν σημαντικότερο από αυτές.

Ήρθε, όμως, η ώρα να αλλάξουμε κάπως τα πράγματα. Let’s celebrate and live our lifes people! Και ας αρχίσουμε από τα απλά. Μετά από μια δύσκολη μέρα στη σχολή ή στη δουλειά ένα ποτό με ή χωρίς παρέα είναι αυτό που θα μας φτιάξει τη διάθεση. Και ακόμα καλύτερο θα ήταν το ποτό αυτό να συνοδεύεται και από υπέροχες μουσικές επιλογές.

Σου έχω, λοιπόν, εδώ κάποια από τα όμορφα μαγαζιά της Αθήνας που σίγουρα θα σε αφήσουν ικανοποιημένο και με το ποτό αλλά και με τη μουσική τους!

1.Drunk Sinatra

Κάπου εκεί στα στενάκια κοντά στην πλατεία Συντάγματος είναι τρυπωμένο το μαγαζί του μεθυσμένου Σινάτρα. Μπόλικη ρετρο διάθεση, jazz, swing και rock n’ roll μουσική, ποτά, μπύρες και πρωτότυπα κοκτέιλ σε περιμένουν να πιεις και να λικνιστείς. Ιδανικό τόσο για ένα ποτό μετά τη δουλειά ή τη σχολή, όσο και για μπόλικο χορό τα Παρασκευο-Σαββατόβραδα.

μπαράκια

Drunk Sinatra, Θησέως 16, Αθήνα

2.The Speakeasy

Παλαιότερα αν δεν είχες ακούσει για το συγκεκριμένο μαγαζί δε θα είχες ιδέα για την ύπαρξή του. Ωστόσο, όσο ο καιρός περνούσε και αποκτούσε περισσότερους fans η φήμη του άρχισε να διαδίδεται. Πλέον αποτελεί κοινό μυστικό των Αθηναίων πως πίσω από εκείνη την καλά κλειστή πόρτα στη Λέκκας κρύβεται ποτό, χορός και καλή μουσική.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σταθείς μπροστά από την πόρτα, να χτυπήσεις το κουδούνι και όταν σου ανοίξουν να κατέβεις τα σκαλιά. Θα βρεθείς στο incognito μπαρ της Αθήνας όπου σερβίρονται γευστικότατα κοκτέιλ και κλασικά ποτά και ο κόσμος κουνιέται ρυθμικά στο ρυθμό της soul, jazz και funk μουσικής!

The Speakeasy, Λέκκας 12, Αθήνα

3.The Four Twenty Break Bar

Εγώ το ονομάζω το απρόοπτο μπαράκι. Και για τις freestyle μουσικές επιλογές του αλλά και για το γεγονός ότι ενώ μπορεί να πας, να μπεις και να είστε μετρημένα δεκαπέντε άτομα, μέσα σε δέκα λεπτά γίνεστε εβδομηνταπέντε και βάλε.

Βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης και λόγω του μικρού του μεγέθους γίνεστε όλοι μια παρέα, χορεύοντας και πίνοντας -παραδοσιακά- μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

The Four Twenty Break Bar, Αιώλου 57, Αθήνα

4.Μπλε Παπαγάλος

Κάπου εκεί στα στενά του Μεταξουργείου, δίπλα στην όαση της πλατείας Αυδή, είναι το σπίτι του Μπλε Παπαγάλου. Το μαγαζί με το σαλονάκι της δεκαετίας του ’50, τις swing -κατά κύριο λόγο- μουσικές επιλογές αλλά και με κάποια από τα καλύτερα κοκτέιλ σε ολόκληρη την Αθήνα, είναι πάντα ζεστό και πρόθυμο να σε ταξιδέψει σε εποχές παλιές όπου η μουσική, το ποτό, ο χορός και η αγάπη είναι τα μόνα που σε απασχολούν.

Βάλε τα καρό, τα πουά, τα φλοράλ σου ή ότι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετος κι ελεύθερος και φύγε για το σπίτι του Μπλε Παπαγάλου.

μπαράκια

Μπλε Παπαγάλος, Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο

5.7 Jockers

Το λες καφετέρια; Το λες! Το λες μπαράκι; Το λες! Το λες αφτεράδικο; ΤΟ ΛΕΣ!

Πες το όπως θέλεις, αλλά το 7 Jockers είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα, διαφορετικά και όμορφα μαγαζιά της Αθήνας. Με άκρως πρωτότυπη διακόσμηση -σε σημείο που όπου κοιτάς παρατηρείς κάτι καινούριο- ακόμα πιο πρωτότυπη, διαφορετική αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μουσική και γευστικότατα κοκτέιλ, είναι το σημείο συνάντησεις των πρωινών, των απογευματινών, των βραδινών αλλά και των… άυπνων τύπων της πόλης!

μπαράκια

7 Jokers, Βουλής 7, Αθήνα

 

Σχόλια